ροή ειδήσεων

ΣΚΑΝΔΑΛΟ - 400.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ENTERPRISE GREECE


Δείτε που πήγαιναν τα χρήματα του ελληνικού λαού και θα καταλάβετε ...
γιατί η χώρα έφτασε στο βούρκο. Πλήρωναν 400.000 ευρώ για ενοίκιο υπηρεσίας, ενώ υπήρχε εγκαταλειμμένο ιδιόκτητο κτήριο που θα μπορούσε να στεγάσει την συγκεκριμένη υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών. Με τέτοιες σπατάλες έριξαν τη χώρα στα... βράχια.


Η αποκάλυψη που έκανε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, σοκάρει: Τα 400.000 ευρώ τον χρόνο αγγίζει το ενοίκιο που πληρώνει ετησίως για ένα κτήριο στο κέντρο της Αθήνας ο Οργανισμός Enterprise Greece (πρόκειται συνένωση του Invest Greece και του ΟΠΕ, του «Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.).

Για να καταλάβετε ο Οργανισμός Enterprise Greece είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως σημαντικό στρατηγικό εταίρο παγκοσμίως.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε στον οργανισμό, φέρνοντας τον ως παράδειγμα σπατάλης.

Όπως είπε, το Enterprise Greece πληρώνει 400.000 ευρώ ετησίως -ενοίκιο και κοινόχρηστα- για ένα κτήριο στο κέντρο, έχοντας εγκαταλείψει ιδιόκτητο κτήριο στην Ηλιούπολη με γραφεία και αποθήκες, στο μπορούσε να εγκατασταθεί Οργανισμός με 55 άτομα συν τα πρόσθετα που προβλέπεται να το στελεχώσουν!

Τι είναι, όμως, ο Οργανισμός Enterprise Greece;

Αποτελεί μετεξέλιξη της «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.» (Invest in Greece), στην οποία ενσωματώνονται, μεταξύ άλλων, και οι αρμοδιότητες του «Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.» (ΟΠΕ Α.Ε.). Είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως σημαντικό στρατηγικό εταίρο παγκοσμίως.

Τα γραφεία του Οργανισμού βρίσκονται στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του, το Enterprise Greece «δημιουργήθηκε με στόχο να υποστηρίξει τους διεθνείς επενδυτές και εταιρείες να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση στην Ελλάδα, να συμβάλλει στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, στην προσέλκυση ξένων επενδυτών, στην άρση γραφειοκρατικών εμποδίων, καθώς και να παράσχει σημαντική πληροφόρηση για τη δραστηριοποίησή τους στη χώρα». Επίσης, ο Οργανισμός «αποσκοπεί στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στις διεθνείς αγορές, καθώς παράλληλα στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις να προσεγγίσουν νέες αγορές και να εντοπίσουν νέους εταίρους έτσι ώστε να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους».
Αυτά βεβαίως γινόντουσαν εν γνώσει των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Άλλωστε είναι τοις πάσι γνωστόν ότι σε τέτοιες υπηρεσίες οι πολιτικές ηγεσίες βόλευαν τις ορδές των κομματικών στρατών οι υπουργοί και οι παρατρεχάμενοί τους.

Όσο για το έργο που προσέφερε η συγκεκριμένη υπηρεσία στην ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και στην ανάπτυξη επενδύσεων, καλό θα ήταν να μην μπείτε καν στον κόπο να αναρωτηθείτε...



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/2/15 06:46

    ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΤΙ ΠΟΣΑ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ;ΚΑΙ ΣΥΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΑΛΛΑ ΜΑΛΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/2/15 23:29

    Ο Βαρβιτσιότης δεν ήταν υπεύθυνος εκεί?.... μπουμπούκι .... με τέτοιους πολιτικούς πως να μην πέσουμε στα βράχια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *