επικαιρότητα

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ: Απίστευτη δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε 43 σχολεία της χώρας!Τα εκπαιδευτικά οφέλη της μουσικής εκμάθησης και της ενσωμάτωσης της μουσικής τέχνης....
στα σχολικά προγράμματα είναι καλά εδραιωμένα ...και αναγνωρισμένα σε διεθνές επίπεδο. Τα μουσικά σχολεία της χώρας καλλιεργούν και προάγουν τις μουσικές σπουδές και την κατάρτιση των μαθητών μέσα σε ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πλαίσιο που αναγνωρίζει και προωθεί το μουσικό ταλέντο και την κλίση των μαθητών. Με γνώμονα το σημαντικό ρόλο των δημόσιων μουσικών σχολείων και τη συνδρομή τους στην ανάδειξη της δημιουργικότητας, αλλά ταυτόχρονα και τις ιδιαίτερες ανάγκες που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία τους σήμερα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org) ανακοίνωσε μία νέα πρωτοβουλία, με σκοπό την άμεση ενίσχυση όλων των Μουσικών Σχολείων της χώρας.

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα ενέκρινε δωρεά ύψους €940.000 για τη στήριξη των 43 Μουσικών Σχολείων σε όλη την επικράτεια, με την οποία επιδιώκει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των σχολείων σε μουσικά όργανα. Μέσω της πρωτοβουλίας, το Ίδρυμα θα δωρίσει στα Μουσικά Σχολεία 1.201 υψηλής ποιότητας μουσικά όργανα. Σε αυτά περιλαμβάνονται 54 διαφορετικοί τύποι μουσικών οργάνων από όλες τις κατηγορίες, όπως κλασική κιθάρα, βιολί, σαξόφωνο, ταμπουράς, μπουζούκι, μαντολίνο και άλλα, πολλά από τα οποία θα είναι χειροποίητα και θα κατασκευαστούν από έμπειρους Έλληνες οργανοποιούς. Μέρος των παραδοσιακών κρουστών οργάνων θα κατασκευαστούν σε συνεργασία με τους εκπαιδευμένους του εργαστηρίου κατασκευής μουσικών οργάνων του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.
Η δωρεά αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τόσο το έργο των καθηγητών των Μουσικών Σχολείων, όσο και των 9.200 μαθητών που φοιτούν σήμερα σε αυτά -αριθμός που προβλέπεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια-, προκειμένου να καλλιεργήσουν τις μουσικές τους δεξιότητες, να λάβουν νέα εκπαιδευτικά και πολιτισμικά ερεθίσματα και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στην ευρωπαϊκή και ελληνική παραδοσιακή μουσική τέχνη.
Η ιδέα για τη συγκεκριμένη δωρεά προέκυψε έπειτα από επίσκεψη μαθητών Μουσικού Σχολείου στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και την πρωτοβουλία μαθητή του σχολείου να επικοινωνήσει στη συνέχεια με το Ίδρυμα και να μοιραστεί τις σκέψεις του αναφορικά με το ΚΠΙΣΝ αλλά και το μέλλον της μουσικής παιδείας στη χώρα.
Για τον αρτιότερο σχεδιασμό της πρωτοβουλίας και προκειμένου να διασφαλίσει την αποτελεσματική υλοποίηση της δωρεάς του, το Ίδρυμα προχώρησε σε ενδελεχή διαδικασία αναζήτησης, καταγραφής και εξέτασης των αναγκών κάθε Μουσικού Σχολείου ξεχωριστά, η οποία διήρκησε 7 μήνες (Ιούνιος 2014- Ιανουάριος 2015). Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, το Ίδρυμα ήρθε σε άμεση επαφή με τη διεύθυνση και το προσωπικό των 43 Μουσικών Σχολείων και πραγματοποίησε επισκέψεις στις εγκαταστάσεις τους, για να αποκτήσει πλήρη εικόνα των αναγκών τους. Παράλληλα, συνεργάστηκε στενά με την Καλλιτεχνική Επιτροπή Μουσικών Σχολείων του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία που αυτή διαθέτει στη λειτουργία των συγκεκριμένων σχολείων.
Για την προμήθεια των μουσικών οργάνων πραγματοποιήθηκε εκτενής έρευνα της εγχώριας αγοράς επαγγελματιών οργανοποιών, η οποία είναι ιδιαίτερα δραστήρια στην κατασκευή υψηλής ποιότητας οργάνων με εξαγωγικό προσανατολισμό, και οι οποίοι με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρέτισαν την πρωτοβουλία. Επιπλέον, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες μουσικούς διασφαλίστηκε ο απαραίτητος τεχνικός και ποιοτικός έλεγχος όλων των μουσικών οργάνων προτού αυτά παραδοθούν στα σχολεία και τους μαθητές τους.

Σημειώνεται ότι, η νέα δωρεά του Ιδρύματος για τη στήριξη των Μουσικών Σχολείων της χώρας συμπληρώνει το Πρόγραμμα Υποστήριξης Σχολείων που υλοποιεί το Ίδρυμα από το 2007 έως και σήμερα, έχοντας προσφέρει υποστήριξη σε τεχνολογικό εξοπλισμό και εκπαιδευτικό υλικό, σε συνολικά 309 δημόσια σχολεία ανά την Ελλάδα.
Επιπλέον, η νέα αυτή δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο της τριετούς Πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ενάντια στην Κρίση, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Η διαδικτυακή προβολή του ντοκιμαντέρ Εδώ Έξω, με θέμα την πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρίση θα ξεκινήσει στις 25 Φεβρουαρίου.Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ναι καλησπέρα, μπορώ να πω το παράπονο μου?!!
Δεν υπάρχει ένας 24ωρος κλειδαρας δλδ έλεος

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά