ροή ειδήσεων

Έσπασε το φράγμα των 4,80μ η Ροδίτισα Νικόλ Κυριακοπούλου, παίρνοντας πίσω το πανελλήνιο ρεκόρ του επίκοντώ (βίντεο)



"Εμφύλιος" μεταξύ Νικόλ Κυριαοπούλου και Κατερίνας Στεφανίδη ...
Αλλεπάλληλα ρεκόρ από τις δύο Ελληνίδες αθλήτριες του επί κοντώ

Η Κυριακοπούλου έγινε η ένατη γυναίκα στην ιστορία του αγωνίσματος στον κλειστό στίβο που καταφέρνει να πηδήξει πάνω από το εν λόγω ύψος.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη επιβεβαίωσε την επιμονή που τη διακρίνει, αφού υπερέβη τόσο τα 4μ80 όσο και τα 4μ70 με την τρίτη προσπάθεια. Νωρίτερα είχε ανέβει με την πρώτη πάνω από τα 4μ50 και τα 4μ60.
Δεύτερη στον αγώνα με 4μ70 ήταν η Φαμπιάνα Μούρερ, η οποία έχασε για τέταρτη φορά χάνει από την Ελληνίδα.



Η Κυριακοπούλου έκανε στο Μπέρμιγχαμ τον τελευταίο της αγώνα πριν από το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα της εκεί που πλέον θα ταξιδέψει ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Κυριακοπούλου και Στεφανίδη φιγουράρουν στην πρώτη και δεύτερη θέση της Ευρώπης.

ΧΤΕΣ:Σούπερ Στεφανίδη και νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 4,77 μ.


Σε άκρως ελληνική υπόθεση εξελίσσεται το επί κοντώ των γυναικών, αφού αυτή τη φορά ήταν σειρά της Κατερίνας Στεφανίδη να σημειώσει μια σπουδαία επίδοση στο Φλάγκσταφ των ΗΠΑ.



Η 25χρονη αθλήτρια ξεπέρασε τα 4,77 μ. και βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ (4,76 μ.) της Νικόλ Κυριακοπούλου, από το το βράδυ της Πέμπτης στη Στοκχόλμη. Πρόκειται φυσικά για την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη και την δεύτερη στον κόσμο, πίσω από το 4,83 μ. της Φαμπιάνα Μούρερ.

Η Στεφανίδη μπήκε στον αγώνα στα 4,40 μ., ύψος που ξεπέρασε με την δεύτερη προσπάθεια, συνέχισε με επιτυχημένα άλματα στα 4,57 μ. και 4,67 μ. και ξεπέρασε με την τρίτη τα 4,77 μέτρα.

Η αθλήτρια του Νικ Χάισονγκ, που είχε καθαρίσει από την προσπάθεια της στα 4,40 μ. τη νίκη, στη συνέχεια τοποθέτησε τον πήχη στα 4,84 μ., προκειμένου να γίνει η απόλυτη κυρίαρχος του πλανήτη, ύψος που δεν ξεπέρασε, αλλά στο οποίο είχε ένα πολύ καλό άλμα. Η Στεφανίδη έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή σεζόν, όπου κατάφερε να φτάσει το ρεκόρ της στα 4,71 μ. και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης.

Αυτή ήταν τέταρτη φορά που βελτιώνει φέτος το ατομικό της ρεκόρ και η ισάριθμη, που ολοκληρώνει αγώνα πάνω από τα 4,60 μέτρα. Η Στεφανίδη διανύει μια σεζόν σταθερότητας και ουσίας, μέσα από την οποία θα διεκδικήσει στην Πράγα ακόμη και το χρυσό μετάλλιο.

Να τονιστεί πως πριν από δέκα χρόνια, στις 20 Φεβρουαρίου του 2005 η 15χρονη τότε Στεφανίδη ξεπερνούσε τα 4,37 μ. και σημείωνε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών παγκοσμίως για την κατηγορία της.

ΠΡΟΧΤΕΣ:Πανελλήνιο ρεκόρ η Κυριακοπούλου


Με άλμα στα 4μ76 η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ στο κλειστό στίβο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συμμετείχε στο μίτινγκ της Στοκχόλμης. Άρχισε τις προσπάθειές της από τα 4μ50, ύψος που πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια. Στη συνέχεια ανέβασε τον πήχη στα 4μ65, τα οποία και πέρασε εύκολα στη δεύτερή της προσπάθεια.

Ο πήχης κατόπιν πήγε στα 4μ76μ και μ' ένα εξαιρετικό άλμα έγραψε ιστορία.

Ανεβάζοντας τον πήχη στα 4μ81μ είχε τρεις άκυρες προσπάθειες, αλλά η πρώτη θέση δεν της γλίτωσε. Μάλιστα, έγινε η κορυφαία αθλήτρια φέτος στην Ευρώπη.

http://zeidoron.blogspot.gr/


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *