ροή ειδήσεων

Ο Καρπάθιος πράκτορας Bill, το «σχέδιο Πυθία» και ο Καραμανλής



Οι επαφές του με την ΕΥΠ και η τρέλα του για την Κάρπαθο!...

«Ανθρωπος με χίλια πρόσωπα», τρελαμένος με την Κάρπαθο και απαιτητικός κατάσκοπος «που έπαιρνε πληροφορίες, χωρίς ποτέ να δίνει» είναι ο 65χρονος Ελληνοαμερικανός William Β. ή Mister Bill (τα πλήρη στοιχεία του αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες), ο οποίος καταζητείται από τις ελληνικές Αρχές ως ιθύνων νους του σκανδάλου των υποκλοπών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή στο «σχέδιο Πυθία» για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Την περασμένη Δευτέρα ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας εξέδωσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένη κατασκοπία την περίοδο 2004-2005, καθώς φέρεται ότι με τη συνδρομή της συζύγου του αγόρασε στις 8 Ιουνίου του 2004 (δύο μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες) από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Ακτή Μιαούλη τέσσερις συσκευές και συνδέσεις κινητών, οι τρεις εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν ως καρτοκινητά-σκιές στην υπόθεση των υποκλοπών. Τις συνδέσεις αγόρασε πρόσωπο με στοιχεία Μάρκος Πέτρου, τα οποία αποδείχθηκαν ψευδή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», ο Bill από την Κάρπαθο, επιχειρησιακό στέλεχος της CIA που πρωτοβρέθηκε στην Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του '90, ζει σήμερα στην Ουάσινγκτον και όχι στη μόνιμη κατοικία του στη Βαλτιμόρη. Φαίνεται ότι η έρευνα των ελληνικών δικαστικών Αρχών, μεταξύ άλλων, χάλασε τα σχέδια του κατασκόπου να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στον αγαπημένο του τόπο, το Διαφάνι Καρπάθου, όπου έχει χτίσει εντυπωσιακό διώροφο εξοχικό.

Ο γάμος και η πρεσβεία

Ο Bill βρήκε και παντρεύτηκε Ελληνίδα και μάλιστα από το νησί, ενώ συγγενικό -εξ αίματος- πρόσωπό του ζει μόνιμα στην Αθήνα και, κατά πληροφορίες, εργάζεται ως πολιτικό προσωπικό στην πρεσβεία των ΗΠΑ! Πάντως οι ελληνικές Αρχές θεωρούν ότι ακόμη και στην περίπτωση που ο «άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα» έδινε τις εξηγήσεις του ενώπιον του ανακριτή, πιθανότατα θα έλεγε το τυπικό «εκτελούσα εντολές της υπηρεσίας μου. Ζητήστε από εκεί περαιτέρω διευκρινίσεις».

Ο Bill εμφανίστηκε στην Αθήνα πρώτη φορά το 1996, όταν ήρθε μαζί με 10μελές κλιμάκιο της CIA με εξειδίκευση σε υποθέσεις τρομοκρατίας.

Ουσιαστικά ήταν το «νούμερο 4» του ειδικού κλιμακίου και έδινε αναφορά απευθείας στο «νούμερο 2» της CIA στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον N.Σ., ο οποίος εξελίχθηκε σε «μύθο» για τους πράκτορες, καθώς είχε επιβιώσει από τη φονική έκρηξη στην αμερικανική πρεσβεία του Ναϊρόμπι.

Επρόκειτο για το χτύπημα της Αλ Κάιντατον Αύγουστο του 1998. Με την έλευσή του στην Αθήνα ο Bill ήρθε σε επαφή με τους Ελληνες συνδέσμους του στην ΕΥΠ. Μάλιστα με έναν συγκεκριμένο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. αποσπασμένο στην ΕΥΠ δημιούργησε στενούς δεσμούς φιλίας, πλην όμως ήταν φειδωλός στο να δίνει και απαιτητικός στο να παίρνει πληροφορίες: «Του άρεσε να παίρνει, όχι να δίνει. Ακόμη και όταν πια ήταν αναγκασμένος να συνεργαστεί επί ίσοις όροις, οι πληροφορίες που έδινε ήταν είτε ελλιπείς είτε ψευδείς» λέει στην «Espresso» άνθρωπος που γνώριζε καλά τον Mr Bill.

«Χίλια πρόσωπα»

Οσοι συνεργάστηκαν μαζί του τον χαρακτηρίζουν «άνθρωπο με χίλια πρόσωπα». Οταν επισκεπτόταν τους Ελληνες συνδέσμους του ήταν πάντα φρεσκοξυρισμένος, χτενισμένος και σχετικά καλοντυμένος. Ομως φέρεται ότι είχε και άλλες δραστηριότητες στην Αθήνα, όπως ο χειρισμός ενός ολόκληρου δικτύου μουσουλμάνων.


Φέρεται ότι είχε νοικιάσει διαμέρισμα στα νότια προάστια, το οποίο αποτελούσε εκείνη την εποχή κέντρο επιχειρήσεων για τις απειλές της Αλ Κάιντα. Οπως είχε διαπιστωθεί από κάποιες παρακολουθήσεις που είχαν πραγματοποιήσει Ελληνες πράκτορες, ο Bill, όταν «έβλεπε» τους άλλους «φίλους» του, συνήθως ήταν ντυμένος πρόχειρα και ήταν πάντα αξύριστος.

Κατά μια πληροφορία, μήνες προτού σκοτωθεί στο Πακιστάν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο Bill κυκλοφορούσε στη Θεσσαλονίκη παρουσιαζόμενος ως οικονομικός αναλυτής μεγάλων εταιριών και παράλληλα πραγματοποιώντας ταξίδια σε Μέση Ανατολή και Πακιστάν. Λέγεται μάλιστα ότι ο Bill ίσως διαβίβασε σημαντικές πληροφορίες στο «θηλυκό γεράκι» της CIA, την πράκτορα που ανακάλυψε τελικά το κρησφύγετο του «εμίρη της τρομοκρατίας».

Γιος μετανάστη

Ο Mr Bill με καταγωγή από την Κάρπαθο έχει την αμερικανική υπηκοότητα. Είναι παιδί μετανάστη στις ΗΠΑ, ο οποίος κατάφερε να αποκτήσει μεγάλη περιουσία εργαζόμενος σκληρά στη Βαλτιμόρη. Ειδικότερα, ο πατέρας του Bill, Γιώργος έφυγε από την Κάρπαθο και μετανάστευσε στην Αμερική τη δεκαετία του '30. Σύντομα ο δαιμόνιος Καρπαθιώτης κατάφερε να ανοίξει ένα μικρό εστιατόριο στη Βαλτιμόρη, το οποίο κέρδισε φανατικό κοινό, αφού ο επιχειρηματίας έδεσε αρμονικά τις γεύσεις του Αιγαίου με τις διατροφικές προτιμήσεις των Αμερικανών. Μετά τον γάμο του με Αμερικανίδα ο Γιώργοςαπέκτησε δύο παιδιά, ενώ στα τέλη της δεκαετίας του '60 επέστρεψε στο νησί του και έκανε δεύτερο γάμο, αυτήν τη φορά με Ελληνίδα. Ο μικρός Bill φοίτησε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών και τελικά βρέθηκε κι αυτός στην Αμερική να σπουδάζει σε γνωστό πανεπιστήμιο. Από εκεί και έπειτα άρχισε η μακρά θητεία του Bill στις μυστικές υπηρεσίες, με επικίνδυνες αποστολές στη Μέση Ανατολή, στο Αφγανιστάν, στην Αλάσκα, την Υεμένη και στο Ναϊρόμπι, μέχρι και την Αθήνα.


Η απόπειρα αποσταθεροποίησης και η υποψία για... κοριούς

O Kώστας Καραμανλής πάντοτε απέφευγε να εξωτερικεύει τις αληθινές σκέψεις του στους συνομιλητές του. Ηταν και παραμένει «Βούδας». Ο θείος του Κωνσταντίνος είχε πει κάποτε στον συνεργάτη του Παναγιώτη Λαμπρία την περίφημη φράση «Ρε, συ, αυτός είναι κρυψίνους! Κρατάει μυστικά και από εμένα».

Μετά την περιπέτεια με την παρακολούθηση των τηλεφώνων του κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του έγινε δύο φορές κρυψίνους. Η υποψία ότι κάποιοι μπορεί να καλωδιώνουν χώρους και να υποκλέπτουν ήχο, εκτός από το τηλέφωνο, και μέσα στον χώρο του τον έχει οδηγήσει στην επιλογή να συζητά πολύ κρίσιμα θέματα τα οποία απαιτούν εχεμύθεια και εμπιστευτικότητα, όπως το τελευταίο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε περιπάτους, ανοιχτούς χώρους, καμιά φορά και σε ταξίδια «αναψυχής» στο εξωτερικό ή στην περιφέρεια.

Η αλλαγή στη συμπεριφορά του υπαγορεύεται πλήρως από την πολύ δυσάρεστη εμπειρία που είχαν ο ίδιος και η οικογένειά του από την παρακολούθηση των τηλεφώνων τους την περίοδο 2004-2006 από τους διπλωμάτες-πράκτορες ξένης μεγάλης δύναμης και από την απόπειρα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησής του εκείνη την εποχή.

Το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε την περασμένη Δευτέρα ο ανακριτής Φούκας κατά του πράκτορα των ΗΠΑ που τον παρακολουθούσε μέσα από καρτοκινητά-σκιές που αγοράστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά δεν αποτελεί παρά την κορυφή του παγόβουνου μιας συγκλονιστικής ιστορίας.

Ανατριχιαστικές

Οι λεπτομέρειες που αργά ή γρήγορα θα έρθουν στη δημοσιότητα θα είναι ανατριχιαστικές και θα πιστοποιήσουν ότι ενδεχομένως ο Καραμανλής και η οικογένειά του ήταν στόχοι παρακολούθησης και υποκλοπών από την περίοδο που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Η έρευνα έδειξε ότι οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τρία τηλέφωνα: το δικό του, της συζύγου του Νατάσας και το αναλογικό που είχε στο γραφείο του στην οδό Πλουτάρχου, το οποίο ήταν στο όνομα του αείμνηστου πατέρα του Αλέκου.

Στόχος της παρακολούθησης δεν ήταν μόνο η υφαρπαγή κρατικών μυστικών αλλά και η πληροφόρηση ξένων υπηρεσιών για την προσωπική του ζωή αλλά και της συζύγου του και των μικρών παιδιών του, ώστε να είναι εκβιάσιμος, αν ήταν αυτό δυνατό. Κατά καιρούς μάλιστα εκείνη την εποχή γίνονταν δημοσιεύσεις σε λαθρόβια έντυπα με στόχο τον ίδιο και τη σύζυγό του Νατάσα ώστε να πλήξουν τη δημόσια εικόνα του.

Βεβαίως (όπως λέγεται) ποτέ σε καμία υποκλοπή δεν αντλήθηκε τέτοια πληροφορία, αλλά όσοι βρίσκονταν πίσω από το σχέδιο που εξυφάνθηκε εναντίον του ήξεραν να παίζουν μέσω των ανθρώπων τους το ύπουλο παιχνίδι της διάβρωσης της κοινής γνώμης.

Μετά τη γνωστοποίηση και τον εντοπισμό της παρακολούθησης ο Καραμανλής άλλαξε εντελώς συνήθειες. Πέταξε τα «έξυπνα» κινητά και μιλά μόνο από παλαιές συσκευές της NOKIA, με κάρτα ανανέωσης! Πολλές φορές μιλά και από μπερδεμένα καρτοκινητά συνεργατών του. Αλλες φορές ανεβαίνει στην ταράτσα του σπιτιού του. Τέλος, πολλοί συνεργάτες του θεωρούν σκόπιμο πριν από τις επαφές μαζί του να απενεργοποιούν τα κινητά τους και να αφαιρούν και την μπαταρία από αυτά! Τίποτε από τότε δεν είναι ίδιο. Η ιστορία έδειξε άλλωστε ότι ήταν ο πρώτος αλλά όχι ο μόνος από μια σειρά ηγετών που παρακολουθούσαν οι σύμμαχοι. Εως και το κινητό της Μέρκελ έγινε στόχος...


Επέμβαση για αφαίρεση όζου

Σε προγραμματισμένη επέμβαση θυρεοειδεκτομής, εξαιτίας ενός καλοήθους όζου, υποβλήθηκε προχθές η Νατάσα Παζαΐτη-Καραμανλή στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Ολα εξελίχθηκαν ομαλά, όπως λένε οι θεράποντες γιατροί της και η υγεία της είναι σε άριστη κατάσταση.

Χθες το μεσημέρι η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο για να επιστρέψει στο σπίτι της. Την επέμβαση πραγματοποίησε ο καθηγητής της κυρίας Παζαΐτη, Στάθης Παπαλάμπρος, με τον οποίο η ίδια ως χειρουργός συνεργάζεται στενά. Την ερχόμενη Τρίτη μάλιστα, έχοντας αναρρώσει πλήρως από τη χειρουργική επέμβαση, αναμένεται να επιστρέψει κανονικά στην εργασία της.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *