ροή ειδήσεων

Το κρυολόγημα μεταδίδεται με τη χειραψία και όχι με το φιλί



Οι περισσότεροι από εμάς θα απορρίψουμε ένα φιλί με κάποιον που είναι κρυωμένος καθώς φοβόμαστε την μετάδοσης του ιού, αναφέρει μια νέα μελέτη...


Ο καθηγητής Ρον Έκλες , διευθυντής του Κέντρου Κοινού Κρυολογήματος του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, εξήγησε ότι ο ιός του κρυολογήματος μεταδίδεται μέσω της βλέννας και όχι μέσω του σάλιου, όπως λανθασμένα πιστεύουμε. Με αποτέλεσμα ο ιός να μεταδίδεται πιο εύκολα από μια χειραψία, παρά με το φιλί.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 86% θα προτιμούσαν να κρατήσουν το χέρι κάποιου που είναι κρυωμένος πάρα να τον φιλήσουν, ενώ το 57% ανέφερε ότι θα απέφυγε να φιλήσει κάποιον που είχε συνάχι.
Η έρευνα, που διεξήχθη από την εταιρεία Otrivine σε 1.000 άτομα, διαπίστωσε ότι το 1/5 των ερωτηθέντων θα ακυρώσει ένα ρομαντικό ραντεβού εάν ο/η φίλος/η του έχει συνάχι. Επίσης 4 στους 5 βλέποντας στο ραντεβού το άτομο να σκουπίζει συνέχεια την μύτη του με το μανίκι, δεν θα προχωρήσουν σε μια δεύτερη συνάντηση. Σύμφωνα με τη έρευνα, επιφυλακτικές στο να μην αρρωστήσουν είναι περισσότερο οι γυναίκες. Οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να φιλήσουν κάποιον που έχει ένα κρυολόγημα (70% έναντι 44% των ανδρών). Το 22% των γυναικών δεν θα κοιμηθούν στο ίδιο κρεβάτι με το σύντροφό τους εάν έχει κρυολογήσει.
"Ο ιός του κοινού κρυολογήματος "ταξιδεύει" μέσω της βλέννας στο αναπνευστικό σύστημα. Έτσι, μόνο ένα περάσει μέσω της βλέννας στο σάλιο μεταδίδεται από το φιλί", εξήγησε ο Δρ. Έκλες.
Σύμφωνα με την έρευνα, ο ιός μεταδίδεται κυρίως από τα μολυσμένα δάχτυλα. "Τα δάχτυλά σας μπορούν εύκολα να μολυνθούν με τους ιούς, βάζοντας τα χέρια στο στόμα όταν βήχετε ή φτερνίζεστε. Μπορεί στη συνέχεια, αγγίζοντας την μύτη και τα μάτια, να μεταφερθεί ο ιός και να εξαπλωθεί στον οργανισμό", προσέθεσε ο Δρ. Έκλες.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *