ροή ειδήσεων

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Κινδυνεύει με απένταξη το φράγμα Γαδουρά!!!!



Με ένα εξαιρετικά επείγον έγγραφο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς την ΔΕΥΑΡ γνωστοποιείται... ότι το Φράγμα Γαδουρά, κινδυνεύει με απένταξη από το Ταμείο Συνοχής, σε περίπτωση που η ΔΕΥΑΡ δεν ολοκληρώσει τις υπολειπόμενες εργασίες σύνδεσης του Φράγματος, με τις δεξαμενές Ασγούρου και Αγίων Αποστόλων. Οι εργασίες θεωρούνται προαπαιτούμενο για την χρηματοδότηση του έργου από το Ταμείο Συνοχής.


Σε περίπτωση που δεν εκτελεστούν εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, τα χρήματα που δαπανήθηκαν μέχρι σήμερα
για την κατασκευή του Φράγματος, θα πρέπει να επιστραφούν στα ευρωπαϊκά Ταμεία.

Στο έγγραφο της Περιφέρειας αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

ΘΕΜΑ: Άμεση σύνδεση του υδραγωγείου του έργου : «Ύδρευση Ρόδου από το Φράγμα του Γαδουρά – Κατασκευή υπολειπομένων εργασιών Φράγματος και έργων Μεταφοράς και Διυλιστηρίων», με τις δεξαμενές Ασγούρου και Αγ. Αποστόλων της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ.

Σε συνέχεια και μετά την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία με στελέχη της Υπηρεσίας σας διαπιστώσαμε, ότι αν και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα πλέον των δύο μηνών από την ως άνω λήψη των σχετικών οδηγιών σύνδεσης, δεν έχετε ακόμα προβεί στην κατασκευή της. Σε συνέχεια των παραπάνω (ν) και (ξ) σχετικών εγγράφων μας, ενημερώθηκαν αρμοδίως οι τεχνικές σας υπηρεσίες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές και τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες που αφορούν την σύνδεση του υδραγωγείου του έργου του θέματος, με τις δεξαμενές Ασγούρου και Αγ. Αποστόλων.

Επισημαίνουμε ότι κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, παρουσία του Περιφερειάρχη κου Χατζημάρκου και του Δημάρχου κου Χατζηδιάκου, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της επιχείρησης σας (Δ.Ε.Υ.Α.Ρ.) αντιλαμβανόμενοι την ιδιαίτερη σημασία του έργου του θέματος, ανέλαβαν την ευθύνη και την υποχρέωση να ολοκληρώσουν την σύνδεση του υδραγωγείου με τις παραπάνω δεξαμενές, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Δεδομένου ότι η εν λόγω εργασία είναι προαπαιτούμενη για την ολοκλήρωση του έργου του θέματος , η ενδεχόμενη περαιτέρω καθυστέρηση της θα καταστήσει μη δυνατή την εμπρόθεσμη περαίωση του εν γένει, με σοβαρό ενδεχόμενο να προκαλέσει την α π έ ν τ α ξ η του από το χρηματοδοτικό πλαίσιο του Ταμείου Συνοχής και ως εκ τούτου εξαιρετικά επαχθή οικονομική επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου.

Κατόπιν των παραπάνω, εφιστούμε την προσοχή σας, στην αναγκαιότητα ά μ ε σ η ς σύνδεσης του υδραγωγείου με τις δεξαμενές της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε το συντομότερο, για το χρονοδιάγραμμα – προγραμματισμό εκτέλεσης των απαιτούμενων εργασιών.

Επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία και συνδρομή προκείμενου να μην καθυστερήσει περαιτέρω η ολοκλήρωση του έργου, με δική σας υπαιτιότητα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *