ροή ειδήσεων

Μόνιμα συνδεδεμένοι οι μελλοντικοί χρήστες του διαδικτύου. - Το ζοφερό μέλλον αποκαλύφθηκε στο Νταβός.



Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, o γκουρού....
της Google Eric Schmidt έκανε μια συγκλονιστική αποκάλυψη σχετικά με την εξέλιξη του διαδικτύου.

«Θα απαντήσω πολύ απλά ότι το Διαδίκτυο θα εξαφανιστεί», δήλωσε ο Schmidt, την Πέμπτη.

«Θα υπάρξουν τόσες πολλές διευθύνσεις IP, ... τόσες πολλές συσκευές, αισθητήρες, πράγματα που θα φοράτε, πράγματα που θα αλληλεπιδρούν και θα είναι μέρος της παρουσίας σας όλη την ώρα» εξήγησε.
«΄Ενας ιδιαίτερα εξατομικευμένος, άκρως διαδραστικό και πολύ, πολύ ενδιαφέρον διαδικτυακός κόσμος αναδύεται» ήταν το συμπέρασμα του Schmidt που συμμετείχε στο πάνελ «Το μέλλον της Ψηφιακής Οικονομίας», μαζί με τον CEO της Vodafone Vittorio Colao, τη Sheryl Sandberg του Facebook, και τον CEO της Microsoft Satya Nadella.

Ο Vittorio Colao, Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone συμφώνησε με Schmidt, συγκρίνοντας το διαδίκτυο με το «νερό και το οξυγόνο» σε μια μελλοντική υπερ-πυκνή κατάσταση σύνδεσης των χρηστών.

Ωστόσο, μια ομάδα καθηγητών του Χάρβαρντ παρουσιάζει μια πολύ πιο ζοφερή εικόνα ενός οργουελικού κόσμου που έρχεται.

«Το Απόρρητο και η ιδιωτικότητα του χρήστη όπως τα γνωρίζαμε στο παρελθόν δεν θα είναι πλέον εφικτά» δήλωσε ο Margo Seltzer, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Από την πλευρά της, η Sophia Roosth, ερευνήτρια γεννετικής στο Χάρβαρντ δήλωσε: «Δεν είναι αυτό που πρόκειται να συμβεί, καθώς ήδη συμβαίνει ... Ζούμε σε μια κατάσταση επιτήρησης σήμερα.»

Απεικονίζοντας ένα τρομακτικό κόσμο, όπου κουνούπια μεγέθους ρομπότ πετούν γύρω-γύρω και κλέβει δείγματα του DNA των ανθρώπων, είπε: Βρισκόμαστε στην αυγή της εποχής ενός γενετικού μακαρθισμού κάνοντας παρομοιάζοντας το «κυνήγι μαγισσών» στη δεκαετία του 1950 στην Αμερική με αυτό που έρχεται.



Σαφώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιου είδους αναφορές για μόνιμη σύνδεση των ανθρώπων μέσω ενός ιδιότυπου διαδικτύου. Χαρακτηριστικό ήταν το εξώφυλλο του περιοδικού Time στις 22 Σεπτεμβρίου 2014 με τίτλο Never Offline.

Όπως είχε αποκαλύψει και στο παρελθόν ο Julian Assange συν-ιδρυτής της ιστοσελίδας Wikileaks, που διέρρευσε τα περίφημα ευαίσθητα στρατιωτικά και διπλωματικά έγγραφα των ΗΠΑ, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Schmidt η εποχή των παρακολουθήσεων έχει ήδη ανατείλει αποκαλύπτοντας ότι Google και NSA κάνουν την ίδια δουλειά ενώ αρκετές φορές έχει μιλήσει για ένα οργουελικό διαδικτυακό μέλλον.

Το μέλλον όπου όλοι και όλα θα παρακολουθούνται.

Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *