ροή ειδήσεων

Νέες επισχέσεις της ΠΕΝΕΝ στην ακτοπλοΐα για μη καταβολή δεδουλευμένων



Η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, συνεχίζει και κλιμακώνει ... την δράση της ενάντια στην απλήρωτη Ναυτική εργασία.

Στα πλαίσια αυτά, «σε συνεργασία με τα μέλη της αποφάσισε και ήδη ενημέρωσε τον Υπουργό Ναυτιλίας και της αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου καθώς και τις εμπλεκόμενες Ακτοπλοϊκές Ναυτιλιακές εταιρίες ότι εάν δεν εξοφληθούν οι δεδουλευμένοι μισθοί στα πλοία Ε/Γ-Ο/Γ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» και «AQUA SPIRIT» της ΝΕΛ και στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» της ΛΑΝΕ (ΑΝΕΚ) αυτά θα ακινητοποιηθούν. Στις 20/2/2015 θα ακινητοποιηθούν τα πλοία Ε/Γ-Ο/Γ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» και «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» ενώ το «AQUA SPIRIT» στις 19/2/2015 και δεν θα πραγματοποιήσουν τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους. Σημειώνουμε ότι και τα τρία πλοία εκτελούν δρομολόγια σε νησιά της άγονης γραμμής και είναι επιδοτούμενα από το ελληνικό δημόσιο.

Στο «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» είχε συμφωνηθεί η εξόφληση των Ναυτεργατών για τις 13/2/2015 και υπήρξε ρητή διαβεβαίωση όχι μόνο της εταιρείας αλλά και των υπηρεσιών του ΥΝΑ που είχαν επανειλημμένα προβεί σε σχετικά διαβήματα προς την Ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΚ ενώ είχε δοθεί και έγγραφη απάντηση προς την ΠΕΝΕΝ για αυτό.

Αναφορικά με τα πλοία της ΝΕΛ σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ με το ΥΝΑ αλλά και αντιπροσωπεία των απλήρωτων Ναυτεργατών υπήρξε σαφής δέσμευση από το ΥΝΑ ότι θα προχωρήσει ταχύτατα η αποπληρωμή μέρους των δεδουλευμένων.

Αντί για αυτό παρατηρούμε ότι έχει παρέλθει υπερβολικό χρονικό διάστημα (πάνω από 10 μέρες) χωρίς να έχουν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα με αποτέλεσμα το γεγονός αυτό να έχει προκαλέσει τις δικαιολογημένες και έντονες αντιδράσεις των πληρωμάτων.

Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πληρωμάτων της ΝΕΛ με επικεφαλής τον Γ.Γ της ΠΕΝΕΝ Νίκο Κροκίδη και την συμμετοχή της Ένωσης Θαλαμηπόλων Ε.Ν. στον ΥΝΑ Θοδωρή Δρίτσα προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό και την συστηματική κοροϊδία που υφίστανται επί σειρά μηνών.

Από επαφές με τις Ναυτιλιακές εταιρίες προκύπτει ότι στην πρόσφατη συνάντηση του Αναπληρωτή ΥΝΑ Θοδωρή Δρίτσα με τον ΣΕΕΝ δόθηκε προθεσμία για την εξόφληση έως το Πάσχα!!! Χρονοδιαγράμματα αυτού του είδους ερήμην των απλήρωτων Ναυτεργατών και των συνδικαλιστικών τους οργάνων δεν δικαιούται και δεν νομιμοποιείται κανείς να δίνει διότι ουδείς μπορεί να γνωρίζει τις ανάγκες τα προβλήματα του καθενός και του συνόλου των εκατοντάδων απλήρωτων Ναυτεργατών που βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση παραμένοντας απλήρωτοι από 5 έως 7 μήνες!!!

Αντίθετα η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ όπως ήδη έχει επισημάνει η ΠΕΝΕΝ πρέπει να προωθήσει κατεπειγόντως στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή ειδική διάταξη που θα διασφαλίζει και θα κατοχυρώνει την εξόφληση των δεδουλευμένων των Ναυτεργατών και ταυτόχρονα θα παρέχει στο ΥΝΑ και τις υπηρεσίες του συγκεκριμένα εργαλεία για την επιβολή και εφαρμογή των ΣΣΕ και της Ναυτικής νομοθεσίας.

Προφανώς επιβεβαιώνεται η θέση που έχουμε τονίσει σε όλους του τόνους το τελευταίο διάστημα ότι με παραινέσεις και συστάσεις το πρόβλημα των δεδουλευμένων δεν αντιμετωπίζεται…..

Πρέπει να γίνει αντιληπτό - και το τονίζουμε αυτό για τελευταία φορά – όταν υπάρχουν πληρώματα που αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας και της εξαθλίωσης επειδή οι εταιρίες και τα πλοία που εργάζονται θεωρούν ότι μπορούν να εξυπηρετούνται και να πραγματοποιούνται κανονικά τα δρομολόγια προς τα νησιά με απλήρωτους Ναυτεργάτες επί σειρά μηνών, τους απαντούμε ότι αυτήν την άθλια και απαράδεκτη πρακτική όχι μόνο θα την σταματήσουμε αλλά θα πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα για να μπει τέλος στον φαύλο κύκλο της επιχειρηματικής και εφοπλισιτκής ασυδοσίας!!

Καλούμε το ΥΝΑ να κάνει αποδεκτές τις προτάσεις μας που καταθέσαμε κατά την διάρκεια της συνάντησης που έγινε στο Υπουργείο Ναυτιλίας στις 10/2/2015 και αφορούσαν επείγοντα μέτρα για την εξόφληση των πληρωμάτων.

Τέλος σημειώνουμε ότι τα δρομολόγια των τριών πλοίων που θα πραγματοποιηθεί επίσχεση εργασίας για την Πέμπτη 19/2/2015 και Παρασκευή 20/2/2015 είναι τα ακόλουθα: Ε/Γ-Ο/Γ «AQUA SPIRIT» Κέα, Κύθνο, Σύρο, Τήνο, Άνδρο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Θηρασιά, Θήρα, Ανάφη (19/2/2015). Ε/Γ-Ο/Γ «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» Μήλο, Θήρα, Ανάφη, Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Πηγάδια, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο. Ε/Γ-Ο/Γ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο, Καβάλα (20/2/2015)».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *