επικαιρότητα

Διαβάστε πόσο στοιχίζει ένα... "φουλάρισμα" του αεροπλανοφόρου George Washington.


Το αμερικανικό Πεντάγωνο κατέθεσε τον προϋπολογισμό του για το οικονομικό έτος 2016,... όπου μέσω ενός αριθμού δράσεων, κατάφερε να εξοικονομήσει πάνω από μισό δισ. δολάρια, ώστε να καταφέρει να κάνει ένα γέμισμα (με καύσιμα) στο αεροπλανοφόρο George Washington.

Συγκεκριμένα απαιτούνται 678 εκατ. δολαρία για ένα γέμισμα, με το συγκεκριμένο οικονομικό αίτημα να προστίθεται στον προϋπολογισμό όχι από το Πεντάγωνο αλλά από το Κονγκρέσο.

Τι κάνει όμως το γέμισμα του George Washington τόσο κοστοβόρο; Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο είναι εφοδιασμένο με δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες που δίνουν κίνηση σε τέσσερις προπέλες που με την σειρά τους μπορούν να δώσουν στο πλοίο ταχύτητα 30 κόμβων. Ο κάθε αντιδραστήρας παράγει 550 megawatts ενέργειας.

Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες του George Washington περιέχουν τόσο καύσιμο ώστε το πλοίο να μπορεί να κινείται για περίπου 20 χρόνια. Το πρώτο γέμισμα έγινε το 1992, έτσι τώρα φτάνει στο τέλος της επιχειρησιακής ζωής του και χρειάζεται γέμισμα αξίας 600 εκατ. δολαρίων.

Πάντως ακόμα και αν το γέμισμα είναι ακριβό, τουλάχιστον γίνεται κάθε τουλάχιστον 20 χρόνια.

Το... γέμισμα του George Washington θα χρειαστεί τέσσερα χρόνια, ενώ το πλοίο είναι ένα από τα 11 αεροπλανοφόρα που διαθέτει ο αμερικανικός στόλος.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

S M S

Και οι <άγιοι>> φοβέρα θέλουν...����

M M S

M M S

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης