ροή ειδήσεων

Ο θάνατος του Βαγγέλη ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕΙ 3 πράγματα! Διαβάστε τα…



Τρεις συμβουλές που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους όλοι οι άνθρωποι…
για να σταματήσει το bullying εδώ και τώρα!

Δεν αφορούν τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, εκεί δυστυχώς ό,τι έγινε έγινε, και θα μιλήσει η δικαιοσύνη. Οι συμβουλές αφορούν όλους μας, για να προλάβουμε και άλλες τέτοιες τραγωδίες.

1) Για τους γονείς.

Αποδεχτείτε τα παιδιά σας. Μπορεί να μη σας μοιάζουν, μπορεί να έχουν τις δικές τους επιθυμίες, όμως η αγάπη και η αποδοχή είναι η μόνη λύση. Αν το παιδί σας είναι γκέι (ή οτιδήποτε διαφορετικό απ’ αυτό που εσείς σχεδιάζατε), αγκαλιάστε το – μην το σπρώχνετε μακριά σας. Ακούστε το και αγκαλιάστε το. Αγνοήστε το «τι θα πει ο κόσμος», νοιαστείτε για το τι θα πει η καρδιά σας και η καρδιά του παιδιού σας.

2) Για τους bullies.

Συνειδητοποιείστε τι κάνετε. Σχεδόν κανένας bully δεν καταλαβαίνει τη σοβαρότητα των πράξεών του. Θεωρεί ότι είναι πλάκες, ότι το θύμα δεν ενοχλείται και τόσο, ότι το αντέχει – επειδή οι ίδιοι θα το άντεχαν. Κι όμως, δεν είναι πλάκα όταν δεν μπορεί κι ο άλλος να κάνει το ίδιο σε σας. Όταν δε γελάει. Όταν το κάνετε παρά τη θέλησή του. Ξεχωρίστε την καλόκαρδη πλάκα που κάνετε και σας κάνουν από το μονόπλευρο ψυχικό βασανισμό που κάνετε σε ένα άτομο. Εσείς μπορεί να θεωρείτε πως θα το αντέχατε, γιατί είστε σκληροί και με υπομονή και δεν παίρνετε τα πράγματα στα σοβαρά. Μάθετε ότι δεν είναι όλοι έτσι: Ο περισσότερος κόσμος δεν είναι αναίσθητος, κάποιων μάλιστα η ζωή μπορεί να γίνεται κόλαση και να μη θέλουν να τη συνεχίσουν άλλο. Αν νιώσεις ότι κάνεις κακό σε κάποιον αλλά δεν μπορείς να το σταματήσεις, ζήτα ψυχολογική υποστήριξη: δεν θα κάνεις καλό μόνο στους άλλους αλλά κυρίως στον εαυτό σου.

3) Για τους Βαγγέληδες αυτού του κόσμου. Ζήτα βοήθεια τώρα. Μπορεί να νομίζεις ότι όλοι θα είναι εναντίον σου, ότι δεν μπορείς να μιλήσεις στην οικογένειά σου, ότι κανείς δε θα σε καταλάβει, όμως κάνεις λάθος. Διάβασες τι έλεγε ο κόσμος όσο διαρκούσε η αναζήτηση του Βαγγέλη Γιακουμάκη; Όλοι τον κατάλαβαν, όλοι τον ένιωσαν, όλοι θέλησαν να τον βοηθήσουν – ψάχνοντας γι’ αυτόν, στέλνοντάς του χρήματα, γράφοντας γι’ αυτόν. Αν περνάς δύσκολα τώρα, ξέρε ότι δεν θα κρατήσει αυτό για πάντα. Τα πράγματα θα καλυτερεύσουν. Μπορεί να νομίζεις ότι είσαι μόνος, αλλά δεν είσαι. Με το που θα μιλήσεις οι νταήδες μαζεύονται στη γωνίτσα τους, και η υποστήριξη έρχεται.

Με το που θα μιλήσεις, το ξόρκι σπάει

Πηγή: www.lifo.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/3/15 12:58

    Υπάρχουν παντού και πάντα διαφορετικες γνώμες και απόψεις, όλες σεβαστές!!! το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και στην πραγματική ζωή, χωρίς επικρίσεις και ''άνομα'' να δημιουργούμε καταδικαστηκή ζωή σε κάποιον άλλον, επειδη δεν μας αρέσει κατι σε αυτόν ή λειτουργούμε κοροιδευτικά... ας το αποδεχτούμε αυτο και να προχωρήσουμε παρακάτω για μια καλύτερη ζωή και χωρίς να φοβόμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, μην τυχόν κάποιοι θα τους κάνουν την ζωή κόλαση... επειδή οι ίδιοι δεν είναι ευτυχισμένοι στην ζωή τους καταστρέφουν και τις ζωές των άλλων... απο ζήλια??... απο μίσος ??... απο άγνοια??... απο τι??... Ας απαντήσει κάποιος σε αυτούς τους γονείς που μεγαλώσαν το παιδί τους με κόπους και στερήσεις με ξενύχτια με πόνο με θυσίες και άλλα χίλια δυό... ΓΙΑΤΙ??? ΓΙΑΤΙ??? με ποιό ΔΙΚΑΙΩΜΑ στερουν την ζωή κάποιου με τόσο κακό τρόπο... Οσοι είναι γονεις θα καταλάβουν και θα πονέσουν μαζι με τους γονείς του Βαγγέλη και του κάθε Βαγγέλη που εχει φύγει άδικα... οπως τον Αλεξ... Οπως το παιδί στην Σάμο που μάλλον το έθαψαν στα σκουπίδια απο ότι έλεγε η Νικολούλη... και άλλα πολλα που ακούμε καθημερινά... Ας δόσουμε ένα τέλος σε όλα αυτά αποφεύγοντας να κάνουμε στους άλλους αυτά που δεν μας αρέσει να μας κάνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *