ροή ειδήσεων

Ρόδος: Την επαναλειτουργία Στρατολογικού Γραφείου ζητά ο δήμαρχος



Επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο, στην οποία διατυπώνεται... το αίτημα για την επαναλειτουργία του στρατολογικού γραφείου Ρόδου, απέστειλε ο Δήμαρχος Ρόδου Φ. Χατζηδιάκος.

Στην επιστολή ο δήμαρχος αναφέρεται στην διαμαρτυρία του δήμου για την απόφαση της προηγούμενης Ιεραρχίας του Ελληνικού Στρατού να γίνει η μεταστάθμευση του Στρατολογικού Γραφείου Ρόδου στην Ερμούπολη της Σύρου, επισημαίνοντας ότι « παρά την κατανοητή προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού κόστους του Δημόσιου τομέα, η οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να υπηρετεί τον εξορθολογισμό και να διέπεται από πνεύμα λογικής»

«Η επιλογή να διατηρηθεί μόνο ένα στρατολογικό γραφείο στην πολυνησιακή περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ήταν εξόφθαλμα λανθασμένη και δυστυχώς η εμπειρία μας αυτά τα δύο χρόνια κατέδειξε το λάθος της συγκεκριμένης επιλογής» τονίζει και διευκρινίζει πως «πέραν της δυσλειτουργίας του συστήματος και της ταλαιπωρίας του συντριπτικά μεγαλύτερου πληθυσμού της Περιφέρειας που προέρχεται από το νησί της Ρόδου, γινόμαστε μάρτυρες και μιας απαράδεκτης κατασπατάλησης κτιριακών πόρων. Το κτήριο όπου στεγαζόταν το Στρατολογικό γραφείο, στο κέντρο της πόλης, παραμένει αναξιοποίητο και όπως αντιλαμβάνεστε υφίσταται τη φθορά του χρόνου και της ερήμωσης».

Κατόπιν αυτών ζητά από τον υπουργό Άμυνας να επανεξετάσει το ζήτημα, «έξω από τις σκοπιμότητες εξυπηρέτησης μετακίνησης του προσωπικού σε σχέση με την απόσταση από το κέντρο, δίνοντας προτεραιότητα στο συμφέρον της ελληνικής παραμεθορίου». Σε περίπτωση δε που δεν μπορεί αυτό να γίνει άμεσα ζητά να επιτραπεί στο Δήμο Ρόδου «να αναλάβει τη χρήση και συντήρηση του κτιρίου στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, γιατί όσο περνά ο χρόνος, η εγκατάλειψη θα αρχίσει το καταστροφικό της έργο και το κόστος αποκατάστασης θα μεγαλώνει δραματικά».

Επιμέλεια: X.M. 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *