ροή ειδήσεων

Παρέλαση - υπερπαραγωγή στα όρια του κιτς ετοιμάζει ο Καμμένος



Αλλάζουν θέση οι επίσημοι για να γυρίσουν αριστερά τα κεφάλια;...
Οι αρμόδιοι που αποφάσισαν όπως οι επίσημοι πάνε στην άλλη πλευρά της λεωφόρου Αμαλίας, για να μην έχουν στην πλάτη τους το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, γνωρίζουν ΠΩΣ θα χαιρετίσουν το τιμώμενο πρόσωπο τα παρελαύνοντα τμήματα; Στρέφοντας την κεφαλή …αριστερά, κάτι που δεν γίνεται ποτέ και από κανέναν στρατό, ως τώρα τουλάχιστον;

Το ερώτημα αυτό το θέσαμε σήμερα σε αρμόδιους παράγοντες του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ, οι οποίοι αφού αιφνιδιάστηκαν, βρίσκονται τώρα στη φάση της …διερευνήσεως του τι θα συμβεί.

Σημειώνεται ότι εμείς τουλάχιστον έχουμε δει στο παρελθόν δύο φωτογραφίες όπου τα παρελαύνοντα τμήματα διέρχονται και χαιρετούν τιμώμενο πρόσωπο που κάθεται προς την πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Η μία είναι τη δεκαετία του ’30 σε παρέλαση ενώπιον του τότε Βασιλέως και η άλλη αμέσως μετά την απελευθέρωση όταν παρήλασαν τμήματα της ΙΙΙ Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι» και του τότε Βασιλικού Ναυτικού που κατευθύνονταν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου για να καταθέσουν στεφάνι.

Όμως και στις δύο αυτές περιπτώσεις τα στρατιωτικά τμήματα ήταν ανερχόμενα της Πανεπιστημίου, οπότε πάλι διερχόμενα μπροστά από το τιμώμενο πρόσωπο έστρεφαν «κεφαλή δεξιά». Έκτοτε αυτό δεν ξαναεμφανίστηκε για δύο λόγους. Πρώτον επειδή η Πανεπιστημίου ήταν ανηφόρα και ακριβώς πριν το τιμώμενο πρόσωπο έχει στροφή. Δεύτερον γιατί τις ώρες που συνήθως γίνονταν οι παρελάσεις, το τιμώμενο πρόσωπο που κάθεται δυτικώς, έχει τον ανατέλλοντα από τον Υμηττό Αττικό ήλιο «κατάφατσα».

Για τους δύο αυτούς λόγους είχε αποφασιστεί όπως η παρέλαση να γίνεται με τον ως σήμερα τρόπο, που έφερε αναγκαστικώς το τιμώμενο πρόσωπο να έχει τα νώτα του στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου και στη Βουλή.

Το ερώτημα ετέθη από τα parapolitika.gr, αναμένουμε και την απάντηση των αρμοδίων.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *