ροή ειδήσεων

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση πέους!



Όσο η τεχνολογία κι η επιστήμη προχωρά τόσο πιο μεγάλα επιτεύγματα σημειώνονται...

Ένα από αυτά και η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση πέους!
Η επέμβαση έγινε από μια χειρουργική ομάδα στη Νότια Αφρική κι ο ασθενής ήταν ένας 21χρονος άνδρας, ο οποίος είχε χάσει το δικό του πέος κατά τη διάρκεια μιας περιτομής που πήγε στραβά. Γιατροί στο Κέιπ Τάουν οι οποίοι διεξήγαγαν την επέμβαση ανέφεραν ότι αυτή στέφθηκε με επιτυχία και ο ασθενής είναι καλά στην υγεία του ενώ δηλώνει άκρως ευχαριστημένος.
Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο. Μάλιστα πρόσφατα είχε γίνει μεταμόσχευση πέους σε έναν ασθενή στην Κίνα, ωστόσο λίγο αργότερα ο οργανισμός του ασθενούς απέρριψε το όργανο.
Στη Νότια Αφρική, η εγχείριση έγινε πριν από τρεις μήνες και μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανέναν ανησυχητικό σημάδι. Ο νεαρός είχε χάσει το πέος του στα 18 του, όταν υπεβλήθη στην αποτυχημένη περιτομή. Είχε μείνει μόλις ένα εκατοστό από αυτό.
Η χειρουργική ομάδα χρησιμοποίησε ορισμένες από τις τεχνικές που είχαν αναπτυχθεί για τις πρώτες μεταμοσχεύσεις προσώπου προκειμένου να καταφέρει να συνδέσει τα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα του πέους.
Σήμερα, τρεις μήνες μετά τη μεταμόσχευση, οι ειδικοί αναφέρουν ότι η ανάρρωση του ασθενούς είναι ταχεία. Παρότι δεν έχει αποκτήσει πλήρη αίσθηση του οργάνου του - κάτι που μπορεί να απαιτεί ως και δύο χρόνια για να συμβεί - ο νεαρός μπορεί να ουρεί, να έχει στύση, οργασμό και να εκσπερματώνει. Ωστόσο, θα πρέπει εφ'όρου ζωής να παίρνει ανοσοκατασταλτικά φαρμάκα, προκειμένου το σώμα του να μην απορρίψει το μόσχευμα.
Η ομάδα χρειάστηκε πάρα πολύ χρόνο, για να λάβει την έγκριση για την εγχείριση καθώς υπήρχαν πολλά ηθικά ζητήματα. Μια τέτοιου είδους επέμβαση δεν αυξάνει το προσδόκιμο ζωής, όπως συμβαίνει με τη μεταμόσχευση ενός άλλου οργάνου όπως για παράδειγμα η καρδιά.
«Μπορεί κάποιοι να υποστηρίζουν ότι μια μεταμόσχευση πέους δεν σώζει ζωές, ωστόσο ένας νεαρός άνδρας που του έχει ακρωτηριαστεί το πέος νιώθει στιγματισμένος, εξοστρακισμένος, τελικώς μπορεί να θέσει ο ίδιος τέλος στη ζωή του. Χωρίς πέος είναι σαν νεκρός. Αν δώσουμε πίσω σε έναν τέτοιον ασθενή το πέος του είναι σαν να τον φέρνουμε και πάλι στη ζωή» σημείωσε ο ειδικός στο BBC.
H χειρουργική ομάδα αναμένεται να διεξαγάγει την ίδια διαδικασία και σε άλλους ασθενείς σε τρεις μήνες.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *