ροή ειδήσεων

Γ. Χατζάκης: Διώκομαι άδικα, η μεταστέγαση των τσιγγάνων ειναι πολιτικό θέμα



“Διώκομαι άδικα, πρόκειται για ένα κατεξοχήν πολιτικό θέμα που χρόνια τώρα παραμένει άλυτο... λόγω του χαρτοπόλεμου ανάμεσα στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες” δήλωσε σήμερα στον ρ/σ Sky ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας Γ. Χατζάκης ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για την παραμονή των τσιγγάνων στο Καρνάγιο.

Ο κ. Χατζάκης, αν και υπηρεσιακός παράγοντας, θα κληθεί να απολογηθεί ουσιαστικά για την απραξία των τοπικών παραγόντων, των προηγούμενων δημάρχων, νομαρχών και περιφερειαρχών. Ο ίδιος υποστήριξε μιλώντας στη δημοσιογράφο Μαίρη Φώτη, πως έπραξε το καθήκον του στο ακέραιο και έκανε όλα όσα έπρεπε να κάνει.

Ειδικότερα ο κ. Χατζάκης ανέφερε στον ρ/σ Sky:

«Πρόκειται για μείζον πολιτικό θέμα»

Είναι κατ’ αρχήν ένα μείζον πολιτικό θέμα, πλην όμως δεν αρνείται κανείς ότι συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες σε όλη αυτή τη διαδικασία. Θεωρώ όμως ουσιαστικά ότι με το να κληθώ στη δικαιοσύνη και να απολογηθώ με απόφαση της κ. αντεισαγγελέως, πως πράγματι εκ προθέσεως έχω παραβεί το καθήκον μου και ότι έχω προσπορίσει όφελος στους αθίγγανους το θεωρώ λιγάκι υπερβολικό, σεβόμενος πάντα τη δικαιοσύνη. Απλώς οφείλω και εγώ να παρευρεθώ εκεί και να διατυπώσω τις απόψεις μου και τις αιτιολογίες μου. Είναι γεγονός ότι το θέμα αυτό διαιωνίζεται εδώ και κάποιες δεκαετίες, ιδιαίτερα στο Καρνάγιο της Ρόδου και όχι μόνο εκεί, γιατί τελευταία και σε άλλες περιοχές της Ρόδου έχουν εγκατασταθεί οι αθίγγανοι, όπως στην περιοχή της ΚΑΪΡ όπου έχουν εγκατασταθεί 15 και πλέον παραπήγματα. Προς τιμήν του ο δήμαρχος με απέστειλε εκεί πήγα έκανα αυτοψία προκειμένου να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα της μετεγκατάστασης. Υπάρχει επίσης κι ένας πυρήνας γύρω από τις εργατικές κατοικίες που κι αυτό προφανώς υποβαθμίζει και την εικόνα της πόλης.



«Εβγαλα άμεσα τις αποφάσεις κατεδάφισης»

Εγώ θέλω να τονίσω ότι το μείζον θέμα των αθίγγανων στο Καρνάγιο, ουσιαστικά το αντιμετώπιζε ο Δήμος της Ρόδου. Εμείς παλαιότερα – επειδή κι εμείς τώρα έχουμε ενοποιηθεί από τον Καλλικράτη σε ενιαία Πολεοδομία- το θέμα το αντιμετώπισε η Πολεοδομία του Δήμου Ροδίων, η οποία συνέταξε αυτοψία και μάλιστα σε ορισμένες των περιπτώσεων καταγράψαμε 24 παραπήγματα που βρίσκονται μέσα στον αιγιαλό στη ζώνη λιμένος που είναι πραγματικά αποκλειστική αρμοδιότητα της Κτηματικής υπηρεσίας του Δημοσίου. Από κει και πέρα εμείς μετά την έκθεση αυτοψίας και αφού είχαμε ενοποιηθεί, δόθηκε εντολή από τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου να βγάλουμε μέσα σε ένα μηνά αποφάσεις κατεδάφισης. Εγώ φυσικά ανταποκρίθηκα άμεσα. Σε ένα μήνα βγήκαν οι αποφάσεις που έπρεπε να εκτελεστούν από το ΥΠΕΚΑ και της Ειδικής υπηρεσίας Καταδεφίσεως, αφού συμμετείχε και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Πράγματι κατεδαφίστηκαν 14 παραπήγματα επί δημαρχίας του Κουσουρνά. Και για τα υπόλοιπα εγώ έχω βγάλει αποφάσεις κατεδάφισης.



«Επραξα το καθήκον μου στο ακέραιο-Γιατί κατηγορούμαι;»

Τι μεγαλύτερη ενέργεια θα μπορούσε να κάνει ένα υπηρεσιακός παράγοντας και ποια ωφέλεια υπάρχει για τους τσιγγάνους όταν εγώ έχω βγάλει αποφάσεις κατεδάφισης των παραπηγμάτων τους; Γιατί λοιπόν κατηγορούμαι εγώ ότι ενήργησα εκ προθέσεως και γιατί κατηγορείται ένας υπηρεσιακός παράγοντας από τη στιγμή που το θέμα αυτό κάνει ένα κύκλο στον οποίο συμμετέχουν αρκετοί και ουσιαστικά πρόκειται για μία πολιτική απόφαση; Έπραξα το καθήκον μου στο ακέραιο και θεωρώ ότι αδίκως είμαι κατηγορούμενος αυτή τη στιγμή.



«Δεν μπορούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες να λειτουργούν μεμονωμένα»

Είναι ευαίσθητα κοινωνικά θέματα και αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Μάλλον κατηγορείται το γεγονός ότι δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα κατά των αθίγγανων και μάλιστα κατά των ιδιοκτητών των γηπέδων μέσα στα οποία έχουν εγκατασταθεί. Ποιος δημότης θα ήθελε να εγκατασταθεί παράπηγμα μέσα στο ακίνητό του; Μέσα σε αυτά τα γήπεδα σήμερα υπάρχει η δυνατότητα με το 4178 να πάει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης του γηπέδου να τα ρυθμίσει. Δεν θα μπορούσε ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης να προβούν σε μετεγκατάσταση, που και οι δύο προς τιμήν τους έχουν κάνει πολλές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση; Θέλω λοιπόν να πω ότι δεν μπορούν σε θέματα πολιτικού περιεχομένου να λειτουργούν μεμονωμένα οι υπηρεσιακοί παράγοντες. Ο κ. Εισαγγελέας μας κάλεσε όλους μαζί και από κοινού συναποφασίστηκε με τι τρόπο θα ενεργήσουμε. Και σε ποιον τσιγγάνο έχει επιβληθεί πανελλαδικά πρόστιμο;

«Να μην βρίσκουμε εξιλαστήρια θύματα, είναι άδικο»

Είμαστε η μοναδική Πολεοδομία που έχει πανελλαδικά επιβάλει πρόστιμα και σας το λέω ευθαρσώς δεν εισπράχθηκε τόσα χρόνια ούτε ένα ευρώ! Οι Ρομα προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση οπότε ακόμη κι αν υπήρχε η πρόθεση από τους αρμόδιους να κατεδαφιστούν τα παραπήγματα εκεί έγκειται η δυσκολία. Είναι δηλαδή να θέλουμε να μετεγκεκαστήσουμε τους Ρομά και να τους βαράνε ανηλεώς; Εγώ το θεωρώ παράλογο. Γίνεται ένας χαρτοπόλεμος από έγγραφα που στην ουσία πιέζανε την Περιφέρεια και το Δήμο να βρούνε τρόπο μετεγκατάστασης και δυστυχώς έως σήμερα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ακόμη δεν έχει βρεθεί και πιστεύω με τις παρούσες προσπάθειες να εξευρεθεί τρόπος. Να μην βρίσκουμε όμως εξιλαστήρια θύματα για τέτοια μείζονος σημασίας θέματα. Είναι άδικο.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/3/15 19:14

    Πολλοί πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί και να δώσουν λόγο γιαυτό το αίσχος όχι μόνο ένας , αλλά και εκάστοτε Περιφεριάρχης , Δήμαρχος, Αστυνομικοί , Δικαστικοί , Διοικητικοί Υπάλληλοι κ.λ.π και να δώσουν λόγω όχι μόνο για πλημμελή εκτέλεση καθήκοντος αλλά και για όσα τράβηξαν αρκετοί συμπολίτες μας απο την αδιαφορία τους και .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/3/15 09:24

    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ Η ΔΕΥΑΡ ΚΑΙ Η ΔΕΗ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *