ροή ειδήσεων

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΜΑΣ


Αναγνώστης:
Μια βόλτα σε κάθε μπαράκι ή εστιατόριο αναδεικνύει την μεγάλη υστέρηση αυτής της χώρας,... να τηρεί δηλαδή τους νόμους. Τι και αν ψηφίστηκαν σειρά νόμοι και διατάξεις για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους επιχειρηματικού ή άλλου ενδιαφέροντος, τίποτα δεν μας πτοεί. Μερικοί «έξυπνοι» μαγαζάτορες κρύβουν τα τασάκια σε δήθεν ανθοδοχεία, άλλοι ασύστολα σας τα βάζουν στο τραπέζι φέρνοντάς τα με το νερό που σας σερβίρουν και ας υπάρχει από πάνω η πινακίδα «απαγορεύεται το κάπνισμα». Φυσικά σε κάποιο τραπέζι κάθονταν καπνίζοντας αρειμανίως και κάποια «σημαίνοντα» πολιτικά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας δίνοντας το «καλό» παράδειγμα στους άλλους. Και τα όργανα της τάξης τι κάνουν? Μα ότι κάνανε τόσο καιρό…. Την πάπια και αυτοί στο κύκλωμα της ανομίας και της συγκάλυψης.

Διάβασα στο διαδίκτυο μια ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι «Ενεργοποιούμε άμεσα τις διατάξεις των νόμων, οι οποίες επιτρέπουν στην Τράπεζα της Ελλάδος ή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να διενεργούν ελέγχους για την προέλευση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων ενημέρωσης και διερωτώμαι δηλαδή τόσο καιρό δεν ήταν «ενεργείς» οι νόμοι αυτοί? Τότε γιατί τους ψηφίσαμε? Για να τους χρησιμοποιήσουμε a la carte? Πότε επιτέλους θα μάθουμε να τηρούμε τους νόμους που ψηφίζουμε?

Βγαίνει ο ένας πολιτικός της κυβέρνησης και δηλώνει ότι θα ακυρώσουμε την παραχώρηση των αεροδρομίων, ο άλλος ότι θα ακυρώσουμε την συμφωνία με την ΚΟΣΚΟ, ο παράλλος ότι θα προσλάβουμε χαφιέδες τουρίστες με μικροκάμερες και μικρόφωνα για να πιάνουν τους φοροφυγάδες και αναρωτιέμαι, καλά δεν απαγορεύεται δια νόμου η χρήση κρυφής κάμερας? Τότε γιατί μπαγλάρωσαν τον Κασιδιάρη? Για να πατάξουμε την φοροδιαφυγή που έχει γίνει το πρώτο εθνικό σπορ και χόμπι στο Ελλαδιστάν, οι «διάνοιες» του Υπουργείου Οικονομικών θα οργανώσουν λέει λοταρία με δώρα με τις αποδείξεις! Δηλαδή αυτή η κρίση του 30% ανεργίας, των 1,5 εκατομμυρίων ανέργων, των 6000 αυτοκτονιών, των 30-40% κλειστών επιχειρήσεων, της 40-60% μείωσης μισθών και συντάξεων, δεν μας έβαλε ακόμα μυαλό να κυνηγάμε εμείς οι πολίτες τους φοροφυγάδες με το να ζητάμε αποδείξεις? Τότε είμαστε μια χαμένη υπόθεση. Δηλαδή ζητάμε από μια κυβέρνηση 40-60 «διεφθαρμένων» πολιτικών κατά τον Πάγκαλο να μας βάλει μυαλό ή να βάλει τάξη στα 10 εκατομμύρια «κάφρων»? Είμαστε σοβαροί και θέλουμε να μας παίρνουν στα σοβαρά και οι εταίροι μας?



Η μια κυβέρνηση υπογράφει συμφωνίες και δεσμεύσεις που ποτέ δεν τηρεί, η άλλη τις ακυρώνει με το έτσι θέλω και μετά κατηγορούμε τους Ευρωπαίους συνεταίρους μας για «ανθελληνισμό» λες και οι φοροφυγάδες Ελληνάρες, αυτοί οι πατριωτάρες που ξεπερνούν σύμφωνα με το ΣΔΟΕ το 70-80% των επιχειρηματιών, είναι οι «φιλοπάτριδες» μαζί με τους άλλους φοροφυγάδες, φοροκλέφτες και εισφοροφυγάδες συμμέτοχους στο έγκλημα της χρεοκοπίας. Για να μην μιλήσω για την ανικανότητά μας σαν πολίτες να επιλέγουμε τους σωστούς ανθρώπους και την ακατανόητη εμμονή μας να ψηφίζουμε τους ίδιους διαφθαρμένους πολιτικούς κάθε φορά!!! Μετά μας φταίνε οι «κακοί Ευρωπαίοι» που θέλουν να μας πετάξουν έξω από το Ευρώ γιατί μας βαρέθηκαν πια να τους παραμυθιάζουμε με υπογραφές, συνυποσχετικά, σχέδια και προσχέδια που ποτέ δεν υλοποιούμε και πάντα αθετούμε!



Διακηρύσσουμε τα δικαιώματά μας για μια «αξιοπρεπή» κοινωνία (Έχει γίνει συνήθεια να διακηρύσσουμε τα δικαιώματά μας με απώτερο σκοπό να αμελήσουμε τα καθήκοντά μας. Nicolas Davila), αλλά είμαστε συνεπείς με τις υποχρεώσεις μας? Ο πρώτος διδάξας την αναξιοπιστίας το ίδιο το κράτος, φτύνεις αίμα να πληρωθείς περιμένοντας έως και ένα χρόνο κάποια αμοιβή από παροχή υπηρεσίας που χρηματοδοτείται μάλιστα από την ΕΟΚ (!!!) ή εκκαθάριση του ΦΠΑ και πάει λέγοντας και έχει μετά το θράσος να απαιτεί και από τους πολίτες να είναι συνεπείς οι ίδιοι προς τις υποχρεώσεις του. Φαύλος κύκλος δηλαδή. Ο κλέψας του κλέψαντος. Με κλέβεις εσύ, σε κλέβω και εγώ!! Για να μαζέψει το κράτος τα χρωστούμενα, τα μειώνει έως και 50% και για να χρυσώσει το χάπι στα κορόιδα που πλήρωσαν εγκαίρως, λέει ότι θα τους δώσει «μπόνους»!! Από την φαιδρότητα στην απόλυτη βλακεία. Ο πρώην υπουργός οικονομικών δηλώνει ότι «φοβήθηκε» και αυτός όπως οι περισσότεροι Ελληνες και έβγαλε τα λεφτά του έξω λίγα-λίγα μάλιστα, ποιος, αυτός με τα πολλά εκατομμύρια φοβήθηκε!!!! Τι να πει λοιπόν ο μισθωτός? Για να δεις τι «σοβαρούς» πολιτικούς βγάζει αυτός ο τόπος και με ποια σοβαρότητα επιλέγουν οι πολίτες τους πολιτικούς τους. Και μην μου πείτε ότι θα τον μαυρίσουν στις επόμενες εκλογές!!!! Πρώτος και καλύτερος θα βγει ξανά…… παράδειγμα ο Α. Παπανδρέου με το «Τσοβόλα δώστα όλα» και με την Μιμή που για χάρη της ξαπόστειλε την Μαργαρίτα, αυτό θα πει ήθος πολιτικού άνδρα!!!! Τι του κάνανε? Μα τον ξαναψήφισαν πρωθυπουργό, αυτόν που με το κόμμα του διέφθειρε το δημόσιο και γενικά την κοινωνία (όχι ότι η ΝΔ πάει πίσω δηλαδή) και αντί να τους στείλουν στον αγύριστο, ένας στους τρεις Ελληνάρες απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων συνεχίζουν να τους ψηφίζουν ακόμα και σήμερα!!!! «Όσοι δεν έχουν δικά τους προσόντα, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους... με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα» Μένανδρος.

Περαστικά μας

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *