ροή ειδήσεων

ΣΔΟΕ, δικαστές ερευνούν Βάσω, Τουρκολιά και Λαλιώτη



Με επείγουσα έρευνά του, το ΣΔΟΕ ψάχνει όλα τα περιουσιακά στοιχεία...
(αξίες, τίτλους, χρηματιστηριακά προϊόντα και χαρτοφυλάκια στην Ελλάδα και το εξωτερικό) του Κώστα Λαλιώτη, της Βάσως Παπανδρέου, καθώς και του Ανδρέα Μακρυπίδη, όπως αναφέρει στο αυριανό πρωτοσέλιδό του το «Πρώτο Θέμα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ειδική έρευνα διεξάγεται και στην Χρηματιστηριακή της Alpha Bank, ενώ εισαγγελική έρευνα διεξάγεται και αναφορικά με την πώληση από την Εθνική Τράπεζα της «Πανγαία», η οποία με ακίνητα αξίας 1 δισ. ευρώ πωλήθηκε σε ιδιώτη έναντι μόλις 36 εκατ. ευρώ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».

Συγκεκριμένα στο μικροσκόπιο των φορολογικών αρχών βρίσκονται τρία πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ οι Κώστας Λαλιώτης, Βάσω Παπανδρέου και Ανδρέας Μακρυπίδης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα με εμπιστευτικό έγγραφο η Ειδική Διεύθυνση Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς του ΣΔΟΕ φέρεται να ζητά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ξεσκονίσει τα περιουσιακά στοιχεία δύο πρώην υπουργών, ενός πρώην βουλευτή και συγγενικών τους προσώπων.

Το έγγραφο που αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα» στάλθηκε στις 25 Φεβρουαρίου, έχει χαρακτηρισμό «Εμπιστευτικό/ Επείγον» και έχει αριθμό πρωτοκόλλου ΕΜΠ. Ε 378.

Συγκεκριμένα, η Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ ζητά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στοιχεία για τον κ. Λαλιώτη, τη σύζυγό του Μαρίνα Οικονόμου, την κυρία Παπανδρέου, τον κ. Μακρυπίδη και τη σύζυγό του Χριστίνα.

Επίσης ζητά να ερευνηθεί εάν κάποιο από τα πέντε προανεφερόμενα πρόσωπα διέθετε ή διαθέτει μετοχές, ομόλογα και γενικότερα πάσης φύσεως επενδυτικά χαρτοφυλάκια στο διάστημα από το 2000 έως και το 2012.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ διερευνά συγκεκριμένη καταγγελία ή περιστατικά, γιατί ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ηλίας Κωνσταντέας ο οποίος υπογράφει την επιστολή, τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Να σας ενημερώσουμε ότι η υπηρεσία μας απέστειλε ιδιαίτερη επιστολή προς την Alpha Asset Management ΑΔΕΑΚ».

Επιπλέον, αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ζητά τα συγκεκριμένα στοιχεία «στα πλαίσια έρευνας που διενεργεί η Υπηρεσία μας» και επικαλείται το άρθρο 30 του Ν. 3296/2004 που αναφέρεται στο κύρος και την αποδεικτική δύναμη βιβλίων και στοιχείων βάσει του νόμου για τη φορολογία φυσικών προσώπων. Επιπλέον το ΣΔΟΕ επικαλείται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τον Ν. 3842/2010 που αφορά την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης και την αντιμέτωπισης της φοροδιαφυγής, όπως και διατάξεις του Ν. 3691/2008 που αναφέρεται στην πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η διενέργεια της συγκεκριμένης έρευνας δεν σημαίνει ότι ο κ. Λαλιώτης, η κυρία Παπανδρέου, ο κ. Μακρυπίδης και οι συγγενείς τους έχουν διαπράξει κάποιο φορολογικό αδίκημα. Ωστόσο δεν είναι απλή, αλλά ούτε και συνηθισμένη περίπτωση να ξετινάζονται όλες οι οικονομικές κινήσεις δύο πρώην υπουργών, ενός βουλευτή και στενών συγγενών τους και μάλιστα για μια τόσο μεγάλη χρονική περίοδο. Άλλωστε σημειώνεται στο δημοσίευμα ο κ. Λαλιώτης είχε βρεθεί κατά καιρούς στο παρελθόν αντιμέτωπος με διάφορες κατηγορίες οι οποίες όμως κατέρρευσαν στα δικαστήρια.
Στο μικροσκόπιο και η διοίκηση της Εθνικής τράπεζας

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα του Πρώτο Θέματος, στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνει και η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας υπό τον Αλέξανδρο Τουρκολιά για την πώληση της "Πανγαία".

protothema.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *