ροή ειδήσεων

Εντολή Τσίπρα: Δε θα συλλαμβάνεται κανείς λαθρομετανάστης


Μπάτε αλέστε σκύλοι η χώρα...
Όσοι μετανάστες εισέρχονται στα υδάτινα και τα χερσαία σύνορα της χώρας μας δεν θα συλλαμβάνονται, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης...

Αντίθετα, θα τους δίδεται χαρτί παραμονής για ένα μήνα, αν θέλουν να φύγουν, ενώ αν δε το επιθυμούν, θα τους δίδεται άδεια παραμονής έξι μηνών. Αν η περίοδος των έξι μηνών παρέλθει, δεν διευκρινίζεται μέχρι στιγμής ποια διαδικασία θα ακολουθείται, και απλώς αναφέρεται ότι θα ακολουθήσει νεότερη διαταγή.

Εξάλλου, την Τετάρτη ανοίγουν τα κέντρα κράτησης σε όλη την επικράτεια και όπου υπάρχουν αλλοδαποί θα αφήνονται ελεύθεροι με εξάμηνη άδεια (εκτός αν βαρύνονται με ποινικά αδικήματα).
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, που εστάλη σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες με άμεση ισχύ, και δημοσίευσε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό του δελτίο, όλοι οι νεοεισερχόμενοι αλλοδαποί συλλαμβάνονται στα σύνορα, μετά τις διαδικασίες ταυτοποίησης δεν θα κρατούνται αλλά θα τους επιδίδεται απόφαση απέλασης, με προθεσμία αναχώρησης 30 ημέρες. Εφόσον περάσουν οι 30 μέρες και δεν έχουν αποχωρήσει από τη χώρα, θα εκδίδονται εις βάρος τους αποφάσεις επιστροφής που θα αναβάλλονται για 6 μήνες.
Για τους ήδη κρατούμενους σε κέντρα κράτησης -και εφόσον εις βάρος τους δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας- θα αφήνονται ελεύθεροι. Σύμφωνα με την απόφαση είναι αυτονόητο θα αφεθούν οι αιτούντες άσυλο και οι ευάλωτες ομάδες ενώ για του ανήλικους θα επισπευσθούν οι διαδικασίες μεταφοράς τους σε δομές φιλοξενίας.
Δεν θα αφεθούν ελεύθεροι όσοι υπόκεινται σε διαδικασία απέλασης και όσοι έχουν κατηγορηθεί για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα και παρουσιάζουν έντονη και συστηματική παραβατική συμπεριφορά.
Για όσους δεν έχουν αναχωρήσει από την Ελλάδα μέχρι την παρέλευση της εξάμηνης αναβολής, θα ακολουθήσει νεώτερη διαταγή.

Η απάντηση του υπουργείου

Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την εντολή Τσίπρα να μην συλλαβάνονται οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα. Στην λιτή δήλωση αναφέρει: "Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών; Ό,τι και να είναι αυτή η Ανακοίνωση για τα Κέντρα κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας".

Βέβαια, ο κος υπουργός δεν μας λέει υπό ποιο νομοθετικό πλαίσιο αφήνονται ελεύθεροι οι λαθρομετανάστες από τα κέντρα κράτησης και πώς θα κυκλοφορούν στην Ελλάδα και οι αστυνομικοί απλά θα τους παρατηρούν!

(ανανεώθηκε στις 11.27 μ.μ.)

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/3/15 13:09

    Η καλή μέρα από το πρωϊ φαίνεται... κύριε πρωθυπουργέ, κέρδισες τους λαθρό αλλά έχασες τους Ελληνες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/3/15 16:02

    Μπράβο σας κύριε Τσίπρα! Ενώ ο κόσμος της χώρας σου υποφέρει εσύ τους ανοίγεις πορτες, Από εμένα δεν πρόκειται να πάρεις ψήφο ούτε στις επόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *