ροή ειδήσεων

Π. Κουρουμπλής: Με εισοδηματικά κριτήρια η συμμετοχή στα φάρμακα



Τελειωμένη υπόθεση η κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία...

Διαβαθμισμένη συμμετοχή στα φάρμακα με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια των ασφαλισμένων προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σε πρωινές εκπομπές του ΑΝΤ1 και του Mega.
«Θα διαβαθμίσουμε τη συμμετοχή με βάση τις οικονομικές δυνατότητες», ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής, προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρξει αύξηση, αλλά «δικαιότερη κατανομή» και πως αυτό θα γίνει για να προστατευθούν οι αδύναμοι.

Ερωτηθείς πού θα βρεθούν τα χρήματα ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι θα πληρώσουν από τους ισολογισμούς τους οι πολυεθνικές των φαρμάκων.

Επίσης, προανήγγειλε ότι εντός των ημερών θα καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, ενώ, όπως είπε, το δεύτερο εξάμηνο θα καταργηθεί και το ένα ευρώ ανά συνταγή.

Τέλος, διεύψεσε δημοσιεύματα για περικοπή στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, ενώ έκανε λόγο για «λεόντειες» συμβάσεις που έχουν γίνει με γερμανικές εταιρείες σε βάρος του Δημοσίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/3/15 08:43

    καλά οι άνθρωποι ζουν στον κόσμο τους , πληρώνω συμμετοχή 25% και θέλουν να πληρώσω ποιο πολλά και αυτό δεν το θεωρούν αύξηση , ο άνθρωπος είναι σοβαρός καταλαβαίνει τι λέει ή του ξεφεύγουν , δηλαδή επι 36 χρόνια που πλήρωνα Υγεία δεν δικαιούμαι να έχω φαρμακευτική αγωγή , ε αυτοί δεν παίζονται .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/3/15 13:03

    Είστε για γέλια και για κλάματα.... δηλαδή θα πηγαίνουμε στο φαρμακείο με την φορολογική μας δήλωση? Ρε είστε σοβαροί??? Θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική για τα χαμηλά εισοδήματα? Το ΕΚΑΣ δεν φτάνει? Θα μπλέξετε τα μπούτια σας στο τέλος με τις εξαιρέσεις και τις διαβαθμίσεις, ποιός θα έχει κουπόνια, ποιός θα έχει χαμηλότερα φάρμακα, ποιός δεν θα πληρώνει στα ΜΜΜ........ σοβαρευτείται.... μας βλέπουν οι ξένοι και γελάνε. Δώστε ένα επίδομα που τα καλύπτει όλα, γιατί στο τέλος και με τα κουπόνια θα γίνεται παραχάραξη (πρωταθλητές Ευρώπης στην απάτη οι Ελληνάρες πατριωτάρες) και θα σας κοστίσει ο κούκος αηδόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/3/15 13:04

    ΚΑι φυσικά οι λαθρό θα έχουν περισσότερα δικαιόματα από τους ιθαγενείς............. Τσίπρα, κέρδισες τους λαθρό αλλά έχασες τους Ελληνες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *