ροή ειδήσεων

Έκθεση των ΗΠΑ: Η Αλβανία είναι η Κολομβία της Ευρώπης



Στην ετήσια έκθεσή του για την καταπολέμηση των ναρκωτικών στον κόσμο... την οποία παρέδωσε στο Κογκρέσο την Τετάρτη το υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, θεωρεί την Αλβανία μια σημαντική "πηγή" μαριχουάνας και σημείο μετάβασης, για την μεταφορά ηρωίνης και κοκαΐνης που προορίζονται για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Η έκθεση αναφέρει ότι η ποσότητα των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν και ο αριθμός των συλλήψεων,αυξήθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια του 2014. "Αυτό επιτεύχθηκε ως αποτέλεσμα της αύξηση της συνεργασίας μεταξύ της Αλβανίας και των περιφερειακών εταίρων, ιδίως με την ιταλική αστυνομία, καθώς και της δέσμευσης των αλβανικών αρχών για την καταπολέμηση της παραγωγής και της διακίνησης ναρκωτικών η οποία οδήγησε σε μεγάλες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα", αναφέρει η έκθεση.

"Εκτός της μαριχουάνας, η Αλβανία δεν είναι σημαντική παραγωγός ναρκωτικών και προϊόντων που χρησιμεύουν ως πρώτες ύλες για τα συνθετικά ναρκωτικά. Η κυβέρνηση της Αλβανίας δεν τηρεί στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση των ναρκωτικών. Αν εξαιρέσεις τη μαριχουάνα, η χρήση άλλων ναρκωτικών δεν φαίνεται να είναι ευρέως διαδεδομένη", αναφέρει επίσης, η έκθεση.

"Σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία, η ποσότητα της μαριχουάνας που κατασχέθηκε κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2014 ήταν 101,7 τόνοι, σημαντικά αυξημένη σε σύγκριση με την ποσότητα των 96 τόνων από το 2005 έως το 2013. Σε όλη τη χώρα επίσης καταστράφηκαν 530.177 χασισόδενδρα σε 2.214 οικόπεδα, τα περισσότερα απο τα οποία εντοπίστηκαν από τις ιταλικές αρχές. Η αλβανική αστυνομία κατέσχεσε επίσης, 63 κιλά ηρωίνης και 23 κιλά κοκαΐνης", αναφέρει η έκθεση.

Ακόμα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έκθεσης, τους πρώτους εννέα μήνες του 14, η αστυνομία συνέλαβε 1.058 άτομα, για αδικήματα που σχετίζονται με τη διακίνηση ναρκωτικών, ξεπερνώντας το συνολικό αριθμό των συλλήψεων για το 2013, που ήταν 803. Η Αλβανία συνεργάστηκε επίσης, με τις ευρωπαϊκές και νοτιοαμερικανικές αρχές, σε υπόθεση κατάσχεσης φορτίου 250 κιλών κοκαΐνης, στο λιμάνι του Μπαρ στο Μαυροβούνιο, το οποίο είχε προορισμό την Ευρώπη, μέσω Αλβανίας.

Να σημειωθεί, ότι η Αλβανία εξακολουθεί να λαμβάνει βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την ενίσχυση του αγώνα κατά των ναρκωτικών, καταλήγει η έκθεση, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *