ροή ειδήσεων

Γ. Δαμιανός: Ο δαιμόνιος leader του real estate που πουλά και αγοράζει τις Μπαχάμες



Ο θυμόσοφος λαός υποστηρίζει ότι όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, Ελληνα θα βρεις από κάτω....
Ακόμα και στις... εξωτικές Μπαχάμες αυτό ισχύει. Ο Γιώργος Δαμιανός είναι λοιπόν ένας Έλληνας που αν και έχει καταγωγή ελληνική, γεννήθηκε, μεγάλωσε και... μεγαλούργησε στις Μπαχάμες. Πολλοί τον αποκαλούν "βασιλιά του real estate".

H οικογένειά του εγκαταστάθηκε εκεί από το 1896, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών άλλων νησιωτών που άφησαν νησιά σαν την Κάλυμνο και πήγαν στα νησιά του Ατλαντικού και, αρχικά, επιδόθηκαν στην αλιεία σφουγγαριών. Αρκετοί από αυτούς βέβαια με τα χρόνια βρήκαν καλές ευκαιρίες και επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες.

Ένας από αυτούς ήταν και ο πατέρας του Γιώργου Δαμιανού, ο Νικόλας. Το 1945 έστησε το μεσιτικό γραφείο Damianos Realty, διαβλέποντας το τουριστικό μέλλον του μικρού νησιωτικού συμπλέγματος που πολλοί αποκαλούν μαργαριτάρια της Καραϊβικής.


Κάποια στιγμή ανέλαβε τα ηνία ο γιος του που κορύφωσε τις δραστηριότητες της εταιρείας, η οποία έχει φτάσει να χειρίζεται εξακόσιες τριάντα έξι ιδιοκτησίες. Παράλληλα, συνεργάζεται με τον διάσημο οίκο δημοπρασιών Sotheby's, ο οποίος έχει ειδικό τμήμα για το real estate. Σήμερα, η Damianos Sotheby's International Realty, είναι leader στον τομέα της πώλησης πολυτελών κατοικιών και ιδιωτικών νησιών στις Μπαχάμες.



Με τιμές που ξεκινούν από τις 195.000 δολάρια για ένα κομμάτι γης, ή ένα μικρό σπίτι και φτάνουν τα 30.000.000 για μια έπαυλη πάνω στη θάλασσα, ο Γιώργος Δαμιανός έγινε ο απόλυτος αυτοκράτορας του real estate στις Μπαχάμες. Ο ίδιος είναι πρόεδρος στην εταιρεία του, ενώ καθήκοντα αντιπροέδρου έχει αναλάβει η αδερφή του Βιργινία. Στην οικογενειακή επιχείρηση δραστηριοποιείται και ο γιος του Νικ, στον οποίο έχει ανατεθεί το τμήμα των διεθνών πωλήσεων της εταιρίας.

Στους πελάτες του συγκαταλέγονται τεράστια ονόματα, με τις φήμες να κάνουν λόγο για τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τον Μάικλ Ντάγκλας, αλλά και δισεκατομμυριούχοι από τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία.
Ο Γιώργος Δαμιανός θεωρείται άοκνος και δαιμόνιος επιχειρηματίας, διακρίνεται από υψηλό επαγγελματισμό και ακεραιότητα χαρακτήρα. Ειδικεύεται στην πώληση ιδιωτικών νησιών, σπιτιών που βρέχονται από τη θάλασσα και εκτάσεων που προορίζονται για θέρετρα. Έχει αναλάβει πολλές πωλήσεις υψηλού προφίλ , τις περισσότερες από κάθε άλλον μεσίτη στις Μπαχάμες, όπως ακούγεται. Μερικές εξ αυτών είναι, του ξενοδοχείου – σήμα κατατεθέντος του Νασάου "British Colonial Hotel", του " Paradise Island's Hurricane Hole Marina" και του συγκροτήματος "Portside Condominium".
Στην προσωπική του ζωή παραμένει προσγειωμένος και αρκετά απλός. Είναι παντρεμένος και μαζί με τη γυναίκα του Jill μένουν σε μια εξαιρετικής αισθητικής βίλα στο Νασάου, απολαμβάνοντας το εκπληκτικό κλίμα και τους χαλαρούς ρυθμούς της Καραϊβικής, την οποία σπάνια αποχωρίζεται.

Στον ελεύθερο χρόνο του εξασκεί τα χόμπι του, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το γκολφ και η ιστιοπλοΐα. Μάλιστα, όταν ήταν νεότερος είχε πάθος και με τους αγώνες ιστιοπλοΐας στους οποίους συμμετείχε με μεγάλο πάθος. Σήμερα προτιμά πιο... χαλαρές απολαύσεις, όπως το ψάρεμα στα τροπικά νερά της Καραϊβικής και οι βόλτες με φουσκωτό.

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος των deals που αναλαμβάνει η εταιρεία του Γιώργου Δαμιανού, αρκεί να πληροφορηθεί για το «Paradise Island», ένα ιδιωτικό νησί που πωλείται από την εταιρία του έναντι ποσού άνω των 100 εκατ. δολ.



Όπως αναφέρει το Provocateur.gr, διαθέτει μέχρι και ιδιωτικό υδροπλάνο προκειμένου να εξυπηρετείται ο τυχερός ιδιοκτήτης του, όταν θέλει να πεταχτεί στο Νασάου, στο Σεν Μπαρθς ή στην Αρούμπα.



Στο νησί έχουν κατασκευαστεί πολυτελείς βίλες που δείχνονται σχεδόν καθημερινά στους επίδοξους νέους ιδιοκτήτες που θα χρειαστεί να διαθέσουν έως και 30 εκατ. δολ. για να αποκτήσουν τον προσωπικό τους επίγειο παράδεισο.

newmoney

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *