ροή ειδήσεων

Οι Ισπανοί μας λένε ποια είναι τα 10 ομορφότερα μέρη στην Ελλάδα για να ζήσεις για πάντα [εικόνες]



Η ΡΟΔΟΣ ΣΤΟ TOP 10 ΤΟΥ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «HOLA»....

«Λευκά, πεντακάθαρα, σκαρφαλωμένα πάνω σε βράχια, με θέα τη θάλασσα, με μπλε θόλους, μεσαιωνικά, ιστορικά, με στενά δρομάκια στολισμένα με μπουκαμβίλιες. Η καλύτερη σύνοψη της Μεσογείου».

Αυτοί είναι οι χαρακτηρισμοί για τα 10 χωριά και συνοικισμούς στην Ελλάδα που αξίζει να περάσει κανείς ολόκληρη τη ζωή του, κατά το ευρείας κυκλοφορίας ισπανικό περιοδικό «Hola».

Πρωταθλήτρια στις επιλογές των Ισπανών αναδεικνύεται η Σαντορίνη, με τρία χωριά στο Τop 10, η οποία χαρακτηρίζεται «μαγική», με «ρομαντικά χωριουδάκια που είναι διάσπαρτα στις παρυφές των γκρεμών που σχηματίστηκαν από το ηφαίστειο».

1. Οία



«Στην άκρη του γκρεμού, η Οία στη Σαντορίνη είναι ένα χωριό για καρτ ποστάλ. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, ξακουστό χάρη στα εκπληκτικά του ηλιοβασιλέματα», γράφει το Hola.

2. Χώρα Μυκόνου



«Δεν υπάρχει άλλο νησί πιο κοσμοπολίτικο από τη Μύκονο» γράφει το ισπανικό περιοδικό και συνεχίζει: «Η πρωτεύουσα της Μυκόνου είναι η Χώρα, μια παραθαλάσσια πόλη που αποτελείται από τετράγωνα κτίρια που έχουν επίπεδες στέγες. Πρόκειται για έναν λαβύρινθο από λιθόστρωτα δρομάκια στολισμένα με μπουκαμβίλιες και διώροφα σπιτάκια με ξύλινα πολύχρωμα μπαλκόνια, πολλές εκκλησίες και ξωκλήσια με μπλε και κόκκινους τρούλους».

3. Ρέθυμνο



«Εκτείνεται μπροστά από έναν μεγάλο κόλπο με μια όμορφη παραλία στο κέντρο και ένα πολύβουο λιμάνι. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στο νησί της Κρήτης, που πρέπει να “ευγνωμονεί” τους Ενετούς για τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική του και τους Τούρκους για τα ίχνη της οθωμανικής αρχιτεκτονικής» είναι η περιγραφή του Hola.

4. Υδρα



«Στον κόλπο του Αργοσαρωνικού, η ομώνυμη πρωτεύουσα του νησιού είναι στην πραγματικότητα ένα λιμάνι σε σχήμα μισοφέγγαρου που το διασχίζουν απότομα πέτρινα δρομάκια στα οποία στέκονται αρχοντικά χτισμένα από Γενοβέζους και Ενετούς αρχιτέκτονες. Στο κέντρο της πόλης και πολύ κοντά στη θάλασσα είναι το Μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου και Μητρόπολη του νησιού, ενώ ο ναός του Προφήτη Ηλία προσφέρει εκπληκτική θέα» αναφέρει για το νησάκι του Αργοσαρωνικού το ισπανικό περιοδικό.

5. Πάργα



«Γραφική και κοσμοπολίτικη, στην περιφέρεια της Πρέβεζας και απέναντι από τα νησιά Παξοί και Αντίπαξοι, η Πάργα είναι μια πόλη με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, αμφιθεατρική με στενά δρομάκια που οδηγούν στην παραλία του φυσικού κόλπου. Τυγχάνει να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ελλάδα» σχολιάζει το Hola.

6. Φηρά



«Εκτείνεται στην άκρη του γκρεμού, η Θήρα ή τα Φηρά είναι η πρωτεύουσα της Σαντορίνης. Είναι χτισμένη πάνω σε μια κορυφή και δεν είναι τίποτε άλλο από μια συλλογή από υπέροχα σοκάκια με ασβεστωμένα σπίτια, εκ των οποίων τα πολλά είναι σκαλισμένα πάνω στον ηφαιστειακό βράχο. Ενα αυθεντικό μεσογειακό χωριό, με πλούσια χρώματα και λουσμένο φως» είναι η περιγραφή των Ισπανών για τα Φηρά.

7. Ρόδος



«Το 227 π.Χ. ένας σεισμός κατέστρεψε τον Κολοσσό της Ρόδου, τον Κύκλωπα που στεκόταν στο λιμάνι του μεγαλύτερου νησιού των Δωδεκανήσων και εθεωρείτο προστάτης του. Από το έργο, που ήταν ένα από τα Επτά Θαύματα της Αρχαιότητας, δεν έχει απομείνει ίχνος, αλλά η αύρα του θρύλου και του μυστηρίου του παραμένει ανέπαφη στη Ρόδο χάρη στην πλούσια ιστορική, καλλιτεχνική και φυσική κληρονομιά του» γράφει το Hola.

8. Παροικιά



«Η πρωτεύουσα του νησιού της Πάρου είναι ένα κλασικό κυκλαδίτικο χωριό, με τα μικρά του εκκλησάκια-ερμητήρια στα στενά του δρομάκια και τους ανεμόμυλους στην είσοδο του λιμανιού του. Στον κύριο δρόμο του, κοντά στο λιμάνι, εκτυλίσσεται η καθημερινή ζωή των κατοίκων, εκεί όπου στέκεται το κυριότερο μνημείο (σ.σ.: της Πάρου), η Εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, μία από τις πρώτες παλαιοχριστιανικές βασιλικές που χτίστηκαν στην Ελλάδα» αναφέρουν οι Ισπανοί.

9. Σπέτσες



«Είτε μέρα είτε νύχτα, τα σπίτια στις Σπέτσες, σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού, είναι χτισμένα κλιμακωτά και μοιάζουν σαν να μάχονται για το ποιο θα έχει την καλύτερη θέα στη θάλασσα. Πρόκειται για ένα από τα θέρετρα όπου περνά συνήθως τις διακοπές του η πρώην βασιλική οικογένεια και είναι το μέρος όπου επέλεξαν να παντρευτούν ο Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ» γράφει το ισπανικό περιοδικό.

10. Φηροστεφάνι


«Στα βόρεια των Φηρών, η θέα από αυτό το μέρος της Σαντορίνης που προσφέρουν οι μπλε θόλοι στο Φηροστεφάνι, κυρίως κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, είναι εκπληκτική, προσδίδοντας έτσι μια άλλη προοπτική στο ηφαίστειο του νησιού» αναφέρει το περιοδικό Hola για το τρίτο χωριό της Σαντορίνης που φιγουράρει στο Τop 10 του.

iefimerida.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *