ροή ειδήσεων

Πάνω από 1500 αυστριακοί συνταξιούχοι κατέφθασαν στην Ρόδο



Επτά αεροπλάνα μετέφεραν επιβάτες από τη Βιέννη, το Ίνσμπρουκ και το Γκρατς της Αυστρίας...

Μεγάλη υποδοχή επεφύλαξαν στα group των Αυστριακών συνταξιούχων που αφίχθηκαν σήμερα στο Διεθνή Αερολιμένα «Διαγόρας» της Ρόδου για τέταρτη κατά σειρά εβδομάδα, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ρόδου.

Επτά αεροπλάνα μετέφεραν και πάλι συνολικά 1.500 επιβάτες από τη Βιέννη, το Ίνσμπρουκ και το Γκρατς της Αυστρίας.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα εργάστηκαν συστηματικά όλοι οι φορείς του νησιού έχοντας σαν στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για τη Ρόδο. Οι φορείς του νησιού πραγματοποιούν σειρά εκδρομών και επισκέψεων σε παραδοσιακούς οικισμούς, αξιοθέατα και αρχαιολογικά μνημεία του νησιού αλλά και σε άλλα τουριστικά θέλγητρα της Ρόδου προκειμένου οι επισκέπτες να το γνωρίσουν από κοντά. Συγκεκριμένα πραγματοποιούν εκδρομές στη Σύμη, τη Φιλέρημο, τις Πεταλούδες, τον Έμπωνα αλλά και εκδρομές με ημερόπλοια. Έχουν, επίσης, προγραμματίσει σειρά εορτών και πολιτιστικών εκδηλώσεων μεριμνώντας για τη διασκέδασή τους.

Οι τοπικοί τουριστικοί φορείς έχουν προγραμματίσει καθημερινές επισκέψεις στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου αλλά και στη σύγχρονη πόλη του νησιού έτσι ώστε να τονωθεί η τοπική αγορά. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες, μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος στις 12 Μαΐου, αναμένεται να έχουν εισρεύσει στην τοπική αγορά περίπου 3.000.000 ευρώ, η δε τοπική οικονομία αναμένεται να ωφεληθεί από το πρόγραμμα αυτό κατά 5.000.000 ευρώ.

Στο αεροδρόμιο τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, η Αερολιμενάρχης Ξανθή Κριτσινέλια, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Απόδημων Ροδίων Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Σέργιος Αϊβάζης, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού Μπάμπης Παλογιαννίδης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου Βεατρίκη Σέρβου,στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού , η προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Τύπου του Δήμου Ρόδου Μαρία Καραμπίνη και από πλευράς Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Α.Π. και μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Σάββας Παγωνάκης.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου έπαιζε μουσική, τα δε μέλη του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος Κρεμαστής «Χορευτές του Αιγαίου» ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της Ρόδου και μοίραζαν το παραδοσιακό ροδίτικο μελεκούνι στους τουρίστες που ήταν χορηγία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Επίσης μοιράστηκαν χάρτες της Ρόδου στους επισκέπτες και ως δώρα δύο συσκευασίες που περιείχαν ρίγανη και τσάι του βουνού, προσφορά του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Ο Δήμαρχος Ρόδου δήλωσε τα εξής:

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διακοπών των Αυστριακών Συνταξιούχων ολοκληρώνεται με επιτυχία την ερχόμενη εβδομάδα με την άφιξη του τελευταίου γκρουπ. Σήμερα καλωσορίζουμε μαζί με τους φίλους Αυστριακούς επισκέπτες μας και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων και πρώην Υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας Κάρλ Μπλέχα (Karl Blecha) με τον οποίο μας συνδέει μία ειλικρινής φιλία. Τις ημέρες της παραμονής του στη Ρόδο θα έχουμε συναντήσεις εργασίας προκειμένου το πρόγραμμα αυτό να εφαρμοστεί και τις επόμενες τουριστικές περιόδους. Η έλευση των φίλων Αυστριακών κατά τους μήνες που η τουριστική κίνηση στη Ρόδο είναι ελάχιστη, θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση της επίτευξης του μεγάλου μας στόχου, που είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί μας. Τους καλωσορίζουμε λοιπόν στη φιλόξενη Ρόδο μας και τους ευχόμαστε καλή διαμονή».

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπλέχα έχει τιμηθεί δύο φορές για τη δράση του από τη Δημοκρατία της Αυστρίας με τη χρυσή τιμητική διάκριση που απονέμεται στις εξέχουσες προσωπικότητες της Αυστρίας για τις υπηρεσίες τους στη χώρα.

protothema.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *