ροή ειδήσεων

Νόαμ Τσόμσκι: «Το ελληνικό χρέος να διαγραφεί, όπως το γερμανικό το 1953»



Υπέρ της διαγραφής του ελληνικού κράτους, «όπως ακριβώς έγινε με τους Γερμανούς το 1953» τάσσεται...
ο Νόαμ Τσόμσκι. Μιλώντας στην εκπομπή Global Conversation του Εuronews, ο αμερικανός διανοούμενος μίλησε για πολιτικές των Βρυξελλών που «καταστρέφουν την Ελλάδα» και έστειλε σαφές μήνυμα στην Ευρώπη ότι θα πρέπει να διαγράψει το ελληνικό χρέος όπως είχε κάνει με το γερμανικό, προκειμένου η Γερμανία να μπορέσει να ανακτήσει τότε το χαμένο έδαφος μετά τις μεγάλες καταστροφές του πολέμου.
Ο αμερικανός γλωσσολόγος, πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων κλήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση στην Ευρώπη, και κυρίως τη στροφή προς Ανατολάς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το φαινόμενο του Podemos στην Ισπανία.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία έπειτα από εντολή του λαού, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει πλέον να εφαρμόζει τις πολιτικές των Βρυξελλών και πως οι γερμανικές τράπεζες καταστρέφουν τη χώρα», σχολίασε ο Τσόμσκι για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι η επίδραση των πολιτικών αυτών, πράγματι αύξησε το ελληνικό χρέος. «Το 50% των νέων είναι άνεργοι και περίπου το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Η Ελλάδα καταστρέφεται», υπογράμμισε ο αμερικανός καθηγητής.
Από τους πλέον αυστηρούς επικριτές της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, ο Τσόμσκι αναφέρθηκε επίσης στην απειλή του πυρηνικού πολέμου «που μας κυνηγάει εδώ και 70 χρόνια». Αν και δηλώνει υπέρ των διαπραγματεύσεων με το Ιράν ο Τσόμσκι εκτιμά ότι βρίσκονται σε τελείως λάθος δρόμο.
Πεπεισμένος ότι σε παγκόσμιο επίπεδο τρέχουμε προς τον γκρεμό (την περιβαλλοντική καταστροφή και τον πυρηνικό πόλεμο, αμφότερα θέματα με τα οποία έχει σχοληθεί εκτενώς), ο Τσόμσκι διακρίνει σημάδια αισιοδοξίας στον ορίζοντα: την ανεξαρτησία της Λατινικής Αμερικής, τον ΣΥΡΙΖΑ και το Podemos... «Ας ελπίσουμε ότι υπάρχει επιτέλους μια λαϊκή εξέγερση εναντίον των καταστροφικών οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών που προέρχονται από τη γραφειοκρατία και τις τράπεζες, και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Πρέπει να είναι», επεσήμανε ο αμερικανός διανοούμενος.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *