ροή ειδήσεων

5 χρόνια από την αποφράδα ημέρα του ΓΑΠ στο Καστελόριζο [video]



Ήταν 23 Απριλίου του 2010 όταν ο τότε πρωθυπουργός κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου.... όντας σε «εντεταλμένη υπηρεσία» για τη σωτηρία(;) της Ελλάδος, παρέδιδε τη χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ....

Με φόντο το πανέμορφο ακριτικό νησί και τις βαρκούλες να αρμενίζουν στα νερά του Αιγαίου, ο τότε πρωθυπουργός ανακοίνωνε το αίτημα για την υπαγωγή της χώρας μας στο Μηχανισμό Στήριξης.

«Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε.», ανέφερε στο διάγγελμά του ο «πρωθυπουργός της τρόικας».

Αν οι Έλληνες γνώριζαν εκείνη την ημέρα τι ακριβώς σήμαινε η ένταξή μας στο Μηχανισμό Στήριξης και τι θα επακολουθούσε, τότε είναι βέβαιο πως ο κ. Παπανδρέου δεν θα γυρνούσε ποτέ στην Αθήνα. Αν ο ψαράς που φαίνεται στο video γνώριζε τι έλεγε ο τότε πρωθυπουργός είναι δεδομένο πως δεν θα ψάρευε αμέριμνος, αλλά ενδεχομένως να πετούσε τον κ. Παπανδρέου στη θάλασσα για να αποτρέψει το «έγκλημα».

Πέρασαν 5 χρόνια από την 23η Απριλίου του 2010. Τρία χρόνια που φάνηκαν για τους Έλληνες αιώνας. Τίποτα πια δεν είναι ίδιο. Η χώρα μας υποχρεώθηκε να υπογράψει τρία Μνημόνια, αρκετά Μεσοπρόθεσμα Προγράμματα και πολλά πολυνομοσχέδια «σκούπα», που περιελάμβαναν βάρβαρα, αντιλαϊκά μέτρα.

Πιέσεις, απειλές και εκβιασμοί από τους υπαλλήλους της τρόικας που έβαζαν κάθε τόσο το μαχαίρι στο λαιμό των Ελλήνων, ζητώντας νέα σκληρά μέτρα. Το κάθε Eurogroupαποτελούσε εφιάλτη. Ο άβουλος Έλληνας υπουργός Οικονομικών τότε, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αντί να υψώσει ανάστημα έναντι στους εκβιαστές Ευρωπαίους, έσκυβε το κεφάλι σαν «ραγιάς» λέγοντας σε όλα «ναι».

Το διάγγελμα του τότε Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε τόνο δραματικό αλλά και με τεχνητές ενέσεις αισιοδοξίας έκανε λόγο για μονόδρομο, για τη μοναδική λύση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, την μοναδική επιλογή ώστε να παραμείνει η Ελλάδα ζωντανή. Τους τελευταίους μήνες είχε άλλωστε με μεγάλη επιτυχία καλλιεργηθεί το δίλημμα χρεοκοπία ή υποταγή.

Η χρεοκοπία περιγράφεται με τα χειρότερα χρώματα η υποταγή ως κάτι προσωρινό. Από το Καστελόριζο λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε την πόρτα και υποδέχτηκε τους ξένους δανειστές και επικυρίαρχους της χώρας, τους ανθρώπους που τέσσερα χρόνια τώρα κάνουν κουμάντο, χαράσσουν πολιτική, λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις για λογαριασμό του ελληνικού λαού.

Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου άλλωστε παραδέχτηκε μέσα στον ναό της Δημοκρατίας το ελληνικό κοινοβούλιο πως η Ελλάδα έχει εκχωρήσει μερικώς την εθνική της κυριαρχία.

Τέσσερα χρόνια μνημόνια, τέσσερα χρόνια σκληρών μέτρων, τέσσερα χρόνια θυσιών εκ μέρους του ελληνικού λαού που πλήρωσε ακριβά το «λεφτά υπάρχουν» του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ και των υποστηρικτών του. 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *