ροή ειδήσεων

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί νότια της Καρπάθου - 5,4 ρίχτερ τα ξημερώματα



Σύμφωνα με την προκαταρκτική αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, πρόκειται... για σεισμό 6,1 βαθμών σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Η δόνηση χαρακτηρίζεται σφοδρή από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που αναφέρει ότι ο σεισμός προερχόταν από απόσταση 412 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρο του εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κάσου και 165 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου.

Επτά λεπτά μετά την πρώτη δόνηση, στις 21.14, σημειώθηκε μετασεισμός 4,3 Ρίχτερ πλησίον του ίδιου σημείου, ενώ ακολούθησαν ακόμα δύο δονήσεις μεγέθους 4 και 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

«Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε περιοχές της Κρήτης, τη Ρόδο, την Κάσο και την Κάρπαθο», δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΡΙΤ.

«Η περιοχή δίνει συχνά τέτοιους σεισμούς. Κατά πάσα πιθανότητα είναι ο κύριος σεισμός, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα», τόνισε ο σεισμολόγος κ. Λέκκας.

Περίπου 40 λεπτά αργότερα, στις 21:52, σημειώθηκε στην περιοχή ακόμα μια ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ, ενώ ίδιου μεγέθους δόνηση σημειώθηκε και στις 22:02.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το cretalive.gr η σεισμική δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια με τους ανθρώπους στις γειτονιές του Ηρακλείου να πετάγονται από σπίτια, καταστήματα και καφετέριες, ενώ δεν έλειψαν και εκείνοι οι οποίοι στον πανικό τους ούρλιαζαν.

Iσχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,4 Ρίχτερ
Εν τω μεταξύ ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5:05 το πρωί μετά τη σφοδρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 21:07 ανατολικά της Κρήτης και κοντά στην Κάσο.

Την πρωινή δόνηση θεωρεί ως μετασεισμό, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με ανακοίνωσή του.

Μέσα στη νύχτα ωστόσο, έχουν γίνει πολλοί μετασεισμοί στην περιοχή, από 3,4 μέχρι και 5,4 Ρίχτερ, ενισχύοντας την ανησυχία των πολιτών.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ ιδιαίτερα αισθητός έγινε ο σεισμός στον νομό Λασιθίου και στο Ηράκλειο. Ο σεισμός ταρακούνησε, επίσης, την Κάσο και σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές κατοίκων δεν υπάρχουν ζημιές στο νησί.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση αναστάτωσε τους κατοίκους και στα Χανιά, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή των Χανίων δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σεισμός είχε διάρκεια και ότι συνοδεύτηκε από θόρυβο.

Ο σεισμός λόγω του μεγέθους του αλλά και της διάρκειάς του δημιούργησε ανησυχία στους κατοίκους, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί ζημιές η προβλήματα.

Την ίδια ώρα σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί εκτιμώντας ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Πηγή: protothema.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *