ροή ειδήσεων

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κύματος μεταναστών



Έκτακτα μέτρα για τα κύματα μεταναστών - Η Οδύσσεια των μεταναστών...
 
Τέσσερις άμεσες κινήσεις αναμένεται να κάνει το προσεχές χρονικό διάστημα η κυβέρνηση με στόχο να αντιμετωπίσει τα αλλεπάλληλα κύματα μεταναστών προς τη χώρα μας.

Μετά τη σύσκεψη που έγινε σήμερα στο μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε η δημιουργία Κέντρων Υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου θα γίνεται ο διαχωρισμός τους σε μετανάστες ή πρόσφυγες. Την ίδια στιγμή πάντως όσοι έρχονται από τη Συρία και ζητούν άσυλο θα λαμβάνουν άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα. Ωστόσο η κυβέρνηση διευκρίνισε πως η Αθήνα δεν έχει σκοπό να "σπάσει" τη συνθήκη Σένγκεν και γι αυτό τον λόγο σε νεότερη ανακοίνωση για το θέμα αφαίρεσε από το κείμενο τον προσδιορισμό "ταξιδιωτικά", κάνοντας λόγο για χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων.

Ταυτόχρονα θα προετοιμαστούν χώροι υποδοχής όπου οι άνθρωποι που φτάνουν στη χώρα μας θα υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις. Η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται πάντως να θέσει το θέμα και στην επικείμενη σύνοδο ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη και να υπάρξει αναλογικός καταμερισμός των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά τη σύσκεψη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δήλωσε μεταξύ άλλων:

"Το προσφυγικό ζήτημα είναι διεθνές και όχι ελληνικό. Απαιτεί σοβαρότητα, ψυχραιμία και πάνω από όλα ανθρωπιά. Αυτή την ώρα δεν νοούνται πολιτικά παιχνίδια και ανέξοδοι λαϊκισμοί με τις ανθρώπινες ζωές".

Την ίδια στιγμή η ροή μεταναστών συνεχίζεται αδιάκοπα προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από εκεί προς την Αθήνα καθώς με τα πλοία της γραμμής φτάνουν ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες που λίγο έλειψε να πνιγούν όταν τα δουλεμπορικά που τους μετέφεραν βούλιαξαν στο Αιγαίο.

Ωστόσο στην πλειονότητά τους οι πρόσφυγες δεν έχουν που να μείνουν και να κοιμηθούν το βράδυ με αποτέλεσμα να περιπλανώνται σε δρόμος και πλατείες της πρωτεύουσας αναζητώντας ακόμα και τροφή.

Από τις αρχές του χρόνου έως και σήμερα έχουν εντοπιστεί στο Αιγαίο 13.438 μετανάστες. Στη Σαμοθράκη 76, στη Λέσβο 1.248, στη Χίο 581, στις Οινούσσες 243, στη Σάμο 124, στο Αγαθονήσι 110, στο Φαρμακονήσι 213, στην Κώ 247, στη Σύμη 108 και στη Ρόδο 43.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/4/15 10:15

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΜΜΕΝΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *