ροή ειδήσεων

Γ. Χατζημάρκος για τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών: «Κάναμε ό,τι έπρεπε, περιμένουμε την εκταμίευση των κονδυλίων από το ΥΠΟΙΚ»


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ολοκληρώσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα... όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του 2013. Το μόνο που απομένει είναι η εκταμίευση των κονδυλίων από το Υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ερωτηθείς στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον χρόνο αποζημίωσης των πληγέντων και τόνισε ότι από πλευράς της Περιφέρειας έγινε ό,τι έπρεπε να γίνει.

«Δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Εμείς έχουμε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο που μπορούμε να κάνουμε. Το μόνο που απομένει είναι η Διεύθυνση χρηματοοικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών να εκταμιεύσει τα χρήματα», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Σημειώνεται πάντως ότι υπάρχει πολύ συχνή επικοινωνία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το Υπουργείο Οικονομικών και το γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σε μια προσπάθεια επιτάχυνσης της εκταμίευσης των χρημάτων.

Οκ. Χατζημάρκος συνέδεσε την χρονική καθυστέρηση που σημειώνεται, με το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας: «Δεν λειτουργούμε πια στο ίδιο οικονομικό περιβάλλον του 1980 ή του 1990» ανέφερε. «Θέλω να πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται την δημοσιονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, πόσο κρίσιμη είναι η περίοδος που διανύουμε και πως το επόμενο δίμηνο μπορεί να καθορίσει όχι πλέον την πορεία, αλλά την ιστορία αυτής της χώρας» .

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *