ροή ειδήσεων

ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Ρόδου: «Διαιώνιση του δουλεμπορίου μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας»



«Για διαιώνιση του δουλεμπορίου μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Ρόδου»... κάνει λόγο η παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στο δήμο.

Η ΔΑΣ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Το προσωπικό στο Δήμο Ρόδου έχει μειωθεί κατά 451 και πλέον άτομα εξαιτίας της διαθεσιμότητας, των μετατάξεων και των συνταξιοδοτήσεων, τα οποία κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε υπηρεσίες και δομές του δήμου με μόνιμη σχέση εργασίας. Αποτέλεσμα της μεγάλης μείωσης του προσωπικού, αλλά και της απαγόρευσης των προσλήψεων είναι να υπολειτουργούν πολλές υπηρεσίες του δήμου, να υποβαθμίζονται και να οδηγούνται είτε σε συρρίκνωση και κλείσιμο είτε σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση, με επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού.

Σήμερα, η Δημοτική Αρχή αντί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες του δήμου, συνεχίζει τη διαιώνιση του δουλεμπορίου μέσω της κοινωφελούς εργασίας, προσλαμβάνοντας 245 υπαλλήλους 5μηνης διάρκειας με αποδοχές 495 ευρώ (άνω των 25 ετών) και 431 ευρώ (κάτω των 25 ετών).

Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει να χτυπά βάναυσα τα εργατικά δικαιώματα έχοντας σε ισχύ όλες τις απαράδεκτες ελαστικές εργασιακές σχέσεις, θέτοντας στη διάθεση δημοσίων υπηρεσιών και ιδιωτών εργαζόμενους με μηδαμινά δικαιώματα.

Ο δήμος "βολεύεται" εφαρμόζοντας αυτά τα αντεργατικά προγράμματα. Αντικαθιστά το μόνιμο προσωπικό με εργαζόμενους που λόγω της ελαστικής σχέσης εργασίας τους είναι πιο φθηνοί και χωρίς δικαιώματα, αντί να διεκδικεί κρατική επιχορήγηση για την κάλυψη όλων των αναγκών των υπηρεσιών του.

Η αντικατάσταση της μόνιμης και σταθερής εργασίας με διάφορα άλλα προγράμματα κακοπληρωμένης και ελαστικής σχέσης εργασίας, δεν είναι κάτι καινούριο. Πριν από τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας υπήρξαν και άλλα, όπως τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, τα STAGE, οι συμβασιούχοι με μπλοκάκι, τα 5μηνα μέσω ΜΚΟ κλπ., τα οποία εφαρμόστηκαν από δημοτικές αρχές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι φανερό ότι:
Αξιοποιούν και ανακυκλώνουν την ανεργία, που γεννά το καπιταλιστικό σύστημα, για να ρίξουν μισθούς και μεροκάματα, για να πετσοκόβουν δικαιώματα και κατακτήσεις.
Αξιοποιούν την καπιταλιστική κρίση για να ρίξουν στα τάρταρα τις απαιτήσεις των εργαζομένων.
Θέλουν να μας μάθουν να βολευόμαστε με λίγες μέρες δουλειάς (εκ περιτροπής εργασία), να επιβιώνουμε με ψίχουλα, να θεωρούμε “πολυτέλεια” βασικά εργασιακά δικαιώματα (άδεια, ασθένεια, απεργία, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας).

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Με τις πλάτες μας φορτωμένες παλιά μνημόνια και νέες "συνθήκες", φτιαγμένα από τρόικες και "θεσμούς", με διάρκεια που χάνεται στο μέλλον, είναι η ώρα να χαράξουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές.

Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε όλα όσα χάθηκαν, όλα όσα κερδήθηκαν με το αίμα των εργαζομένων εδώ και πολλές δεκαετίες και σήμερα μας ζητούν να θεωρήσουμε δεδομένη την απώλειά τους.

Κόντρα στη λογική των δημοτικών αρχών που βλέπουν τους συμβασιούχους ως “φθηνές ευκαιρίες” απασχόλησης για όλες τις δουλειές.

Κόντρα σε συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΑΔΕΔΥ) και σε παρατάξεις που δεν επιτρέπουν την εγγραφή των συμβασιούχων στα σωματεία με πλήρη δικαιώματα.

Απαιτούμε:
Κατάργηση των δουλεμπορικών προγραμμάτων εργασίας (κοινωφελής εργασία - τοπικά σχέδια δράσης για την προώθηση της απασχόλησης).
Προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών των ΟΤΑ σε προσωπικό με σταθερή δουλειά και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Δημόσιες και δωρεάν κρατικές υπηρεσίες και δομές που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες».

902.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/4/15 13:43

    Κυριακη ψηφιζουμε ...δευτερα αλλαζουν ολα λεγανε...751 ευρω κατωτατο μισθο....χαχαχαχα
    Μωρε αριστερα ...και ριζοσπαστικη κιολας....χαχαχαχαχαχ παλι ολα για τα λαμωγια γινονται για κοπριτες και επιχειρηματιες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/4/15 20:01

    Δώστε τα όλα σε ιδιώτες, καλύτερα και φτηνότερα θα μας έρχονται. Λούφα, εικονικές παρουσίες και υπερωρίες, αχαρακτήριστη συμπεριφορά και βολέματα. Λίγα έχουν βγει στην φόρα μέχρι τώρα? Τόσα χρόνια μποϊκοτάριζαν την ηλεκτρονική διαχείριση δεδομένων για ευνόητους λόγους! Πήγαινες για ένα πιστοποιητικό και σου λέγανε έλα μετά από 4 μέρες γιατί ο υπάλληλος έχει άδεια!!!!! και κανένας προϊστάμενος δεν φρόντιζε να τον αντικαταστήσει κάποιος άλλος, λες και εμείς τους πληρώνουμε μόνο όταν αυτοί δεν έχουν άδεια!! Πόσα εκατομμύρια μπήκε μέσα ο δήμος γιατί ήθελε να κάνει τον επιχειρηματία-βόλεμα με τις καντίνες, το Ακτάσιο και τα τόσα σκάνδαλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *