ροή ειδήσεων

Μέρκελ: Να γίνουν τα πάντα για να μην ξεμείνει η Ελλάδα από λεφτά


Εμπιστευτικό το περιεχόμενο της συνάντησης!
Πού συμφώνησε με τον Τσίπρα και ποιές είναι οι κόκκινες γραμμές...
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγελα Μέρκελ δήλωσε απόψε ότι θα πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα να ξεμείνει από μετρητά η Ελλάδα προτού επιτευχθεί μια συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της.

Μιλώντας μετά την "εποικοδομητική", όπως τη χαρακτήρισε, συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της έκτακτης συνόδου κορυφής για το μεταναστευτικό, η Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι συμφώνησαν να παραμείνει εμπιστευτικό το περιεχόμενο της συζήτησής τους.

Όταν ρωτήθηκε πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να ξεμείνει η Ελλάδα από χρήματα πριν επιτευχθεί μια συμφωνία με την ευρωζώνη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η καγκελάριος απάντησε: "Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί αυτό".

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η κυβέρνηση έκανε σαφές προς τη γερμανική πλευρά πως η Ελλάδα επιθυμεί τη συμφωνία, αλλά εάν οι δανειστές θέλουν τη ρήξη, τότε είναι όλα ανοιχτά ακόμα και ένα δημοψήφισμα ή εκλογές.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη συνάντηση υπήρξε σύγκλιση απόψεων σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 και το 2016 ώστε να κλείσει κοντά στο 1,5%, καθώς και στις ιδιωτικοποιήσεις. Συμφωνήθηκε επίσης μετά από πρόταση της ελληνικής πλευράς η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων να γίνει ανεξάρτητη αρχή, αλλά και η ενίσχυση της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ.

Οι πηγές σημείωναν ότι η ελληνική πλευρά ζητά να τηρηθεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και να υπογραφεί έως τα τέλη Απριλίου αναγνωρίζοντας πως υπάρχει ένα πρόβλημα βραχυπρόθεσμης ρευστότητας που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Τέλος, οι κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι παραμένουν οι κόκκινες γραμμές της Αθήνας και αφορούν κυρίως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και ο ΦΠΑ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/4/15 13:17

    Ο Αλέξης Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν σε όλα, και δήλωσαν πως είναι κρίμα που είναι παντρεμένοι και δεν είναι πιο κοντά στην ηλικία, αφού διαπίστωσαν πως είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον.

    Ενδεικτικό της καλής σχέσης της Άνγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι παρακολούθησαν μαζί τον αγώνα μπάσκετ του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα, και, όταν ο Γιώργος Πρίντεζης έβαλε το νικητήριο τρίποντο, η Άνγκελα Μέρκελ πετάχτηκε από τον καναπέ και φώναξε «Έτσι γαμάει ο Πειραιάς!».

    Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε ζηλεύει τη σχέση της με τον Αλέξη Τσίπρα, και θέλει να μπει ανάμεσά τους γιατί είναι γεροξεκούτης και στριμμένος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ δεν θέλουν να ανακοινώσουν την επίτευξη της συμφωνίας γιατί θα τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις και δεν θα έχουν την ευκαιρία να βλέπονται συχνά.
    Απαντώντας σε Γερμανό δημοσιογράφο που ζητούσε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η Άνγκελα Μέρκελ είπε πως, αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη, θα βγει και η Γερμανία, γιατί Ευρωζώνη χωρίς Ελλάδα είναι σουβλάκι χωρίς τζατζίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *