ροή ειδήσεων

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ “ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ” ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ – ΤΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΝΟΥΜΕ (ΒΙΝΤΕΟ)



ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΡΗΚΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ!...


Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για ιστορικής σημασίας συνάντηση: Μεγάλα κέρδη για τη χώρα από την κατασκευή του ελληνικού αγωγού φυσικού αερίου – Πώς θα ξεπεραστεί το πρόβλημα με το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα

Για «ιστορικής σημασίας συνάντηση η οποία σηματοδοτεί την επαναθεμελίωση και την επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων» κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές, για το τετ α τετ Τσίπρα – Πούτιν.

Όπως σημειώνουν, «οι επαφές έγιναν σε εξαιρετικό και εποικοδομητικό κλίμα σε όλα τα επίπεδα κάτι που αποτυπώθηκε τόσο στις συμφωνίες όσο και στις δηλώσεις που έγιναν».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, «εκδηλώθηκε εκτεταμένο ενδιαφέρον από τη ρωσική πλευρά για επενδύσεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή ελληνικού αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα διασχίζει την ελληνική επικράτεια και θα κατευθύνεται προς την Ευρώπη. Η χρηματοδότηση θα γίνει στη βάση ιδιωτικών κεφαλαίων και ο τρόπος θα είναι συμβατός με το ευρωπαϊκό δίκαιο και τους κανονισμούς της Ε.Ε.»

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, ότι «θα δημιουργηθούν μεγάλα οφέλη στα από την κατασκευή του αγωγού που θα αφορούν χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου και εμπορική εκμετάλλευση του που υπολογίζεται σε αρκετές εκατοντάδες ευρώ ετησίως. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο διερευνάται η δυνατότητα άμεσης προκαταβολής των μελλοντικών κερδών για αρκετά χρόνια και αποπληρωμή από την έναρξη λειτουργίας του αγωγού και έπειτα».

Επίσης από το Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι «επεξεργάζεται φόρμουλα για τη δυνατότητα εξαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσική αγορά μέσω της ίδρυσης κοινών Ελληνορωσικών εταιριών».

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και η συνάντησή του με τον Πούτιν σχολιάζεται ποικιλοτρόπως από την αντιπολίτευση.

Ποτάμι: Ισορροπία χωρίς ρήξη με την Ε.Ε.

Θετική χαρακτηρίζει την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία το Ποτάμι, τονίζει ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπάρξει ρήξη με τους εταίρους. «Η Ελλάδα πρέπει να ασκεί πολυδιάσταση εξωτερική πολιτική και κάθε κίνηση σε αυτή την κατεύθυνση- όπως η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα- είναι θετική. Σημαντική είναι επίσης η ανάγκη προσέλκυσης επενδυτών αλλά και η επίτευξη συμφωνιών στον ενεργειακό τομέα» επισημαίνει το Ποτάμι σχολιάζοντας την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα.

«Η εξωτερική πολιτική όμως οφείλει να έχει συνέχεια και συνέπεια. Να ασκείται στη βάση μακροπρόθεσμων στόχων και όχι μέσω σπασμωδικών κι ευκαιριακών κινήσεων. Ο πρωθυπουργός πρέπει να γνωρίζει ότι η πολιτική λύση που επιδιώκει με την Ευρώπη προϋποθέτει μια σχέση πολιτικής εμπιστοσύνης. Και η εμπιστοσύνη δε χτίζεται με συμπεριφορές «μια στο καρφί και μια στο πέταλο». Ενίσχυση των σχέσεων με τη Ρωσία λοιπόν, αλλά όχι ρήξη στις σχέσεις με τους εταίρους μας στην ΕΕ» προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΚΚΕ: Η χώρα σε δίνη ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών

Το ΚΚΕ τονίζει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διατηρώντας τον ευρωατλαντικό της προσανατολισμό, που περιλαμβάνει και τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, επιδιώκει την επέκταση των διαύλων συνεργασίας ανάμεσα στους εγχώριους μονοπωλιακούς ομίλους και τους αντίστοιχους ρωσικούς, εμπλέκοντας ακόμα περισσότερο τη χώρα στη δίνη των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Απ’ αυτούς τους σφοδρούς ανταγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη για το ποια μονοπώλια, ρωσικά, ευρωενωσιακά ή αμερικάνικα θα καρπωθούν αυτόν τον πλούτο, ο λαός θα είναι και πάλι ο ζημιωμένος».

ΠΑΣΟΚ: Ελληνορωσικές σχέσεις σε ρεαλιστική βάση

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα σημαντικό γεγονός για τις διμερείς σχέσεις. «Η καλλιέργεια και αναβάθμιση των Ελληνορωσικών σχέσεων είναι σταθερή επιλογή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής που ακολούθησαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, όπως κάνουν και οι κυβερνήσεις όλων σχεδόν των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο των σχετικών πολιτικών της Ε.Ε., κυρίως της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και της ενεργειακής πολιτικής. Από την άποψη αυτή μια επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Μόσχα είναι σημαντικό γεγονός για τις διμερείς σχέσεις, όπως και η επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σ. Λαβρόφ στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2013», τονίζει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Χαιρόμαστε επίσης γιατί προχωρούν κανονικά οι προετοιμασίες για τον εορτασμό του 2016 ως έτους Ελλάδας στη Ρωσία και έτους Ρωσίας στην Ελλάδα που είχε συμφωνηθεί εδώ και καιρό. Ο εορτασμός αυτός ενισχύει και την πολιτιστική και την τουριστική συνεργασία. Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν στη κοινή συνέντευξη Τύπου θέτουν σε ρεαλιστική βάση όλα τα κρίσιμα θέματα :

- Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της σχέσης με το ΔΝΤ.

- Τα ρωσικά αντίμετρα σε σχέση με τα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα δεν μπορούν να διαφοροποιηθούν ως προς την Ελλάδα.

- Οι ομόφωνες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια των σχετικών συνόδων, όταν τα κράτη – μέλη τοποθετούνται επισήμως και όχι κατά τη διάρκεια διμερών συναντήσεων που είναι αναμφίβολα χρήσιμες και έχει σημασία να είναι πολύ φιλικές.

- Η ελληνική συμμετοχή σε αγωγούς φυσικού αερίου διαμορφώνεται με κριτήριο την ενεργειακή ασφάλεια, τη διαφοροποίηση πηγών προέλευσης και οδών διέλευσης και τις δυνατότητες επιχειρηματικής χρηματοδότησης επενδύσεων σε υποδομές που ενισχύουν τον περιφερειακό ρόλο της χώρας, στο πλαίσιο πάντα της Ευρωπαϊκής έννομης τάξης.

- Η επενδυτική συνεργασία των δυο χωρών θα διευκολυνθεί, εάν αποσαφηνισθεί η θέση της ελληνικής κυβέρνησης ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις, στο πλαίσιο και πάλι της Ευρωπαϊκής έννομης τάξης, ιδίως από πλευράς ανταγωνισμού και κρατικών ενισχύσεων».

Οι ΑΝΕΛ χαιρετίζουν την επανεκκίνηση

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χαιρετίζουμε την επανεκκίνηση των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσική Ομοσπονδία που πραγματοποιείται με την επίσκεψη εργασίας του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα. Η σημασία της επίσκεψης και των επαφών με την πολιτική ηγεσία της Ρωσίας είναι, αναμφίβολα, πολύ μεγάλη» υπογραμμίζει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Προσθέτει πως «αξίζει όμως να επισημανθεί ότι πολύ πριν από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες επαφές και συναντήσεις του προέδρου του Κινήματος, Πάνου Καμμένου, με την ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

«Από τους πρώτους που είχαν κατανοήσει τη σημασία και την ιδιαίτερη αξία της επανεκκίνησης και της αναβάθμισης των ελληνορωσικών σχέσεων προς αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών είναι ο κ. Καμμένος» αναφέρει η κ. Χρυσοβελώνη, τονίζοντας στη συνέχεια ότι «ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εργάστηκε άοκνα και αθόρυβα τα τελευταία χρόνια προκειμένου να ανοίξουν εκ νέου οι δίαυλοι των επαφών με την πολιτική ηγεσία της φίλης χώρας».

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπογραμμίζει την «αδιαμφισβήτητη συμβολή του Υπουργού Άμυνας στην αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων», σημειώνοντας ότι «ως ένθερμος οπαδός του δόγματος της πολυδιάστατης και πολυεπίπεδης εξωτερικής πολιτικής και του ανοίγματος των εξωτερικών σχέσεων της Ελλάδας, ο κ. Καμμένος είναι από τους ελάχιστους Έλληνες πολιτικούς που συστηματικά καλλιέργησαν το έδαφος και κράτησαν ζεστές τις ελληνορωσικές σχέσεις σε εποχές αμοιβαίας δυσπιστίας και ψυχρότητας, μέσα από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις και συνομιλίες που είχε».

«Οι επαφές και οι συνομιλίες του κ. Καμμένου απέβλεπαν στην αναβάθμιση και την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών – στη βάση, βεβαίως, της αμοιβαίας ωφέλειας – και στην αποκατάσταση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, που περιήλθαν σε δεινή κατάσταση μετά την επιβολή του εμπάργκο. Προς την ίδια κατεύθυνση εργάζεται και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σγουρίδης» καταλήγει στη δήλωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Προηγούμενη ενημέρωση:

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Κρεμλίνο.

Λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι ο Ρώσος πρόεδρος υποδέχτηκε με μια θερμή χειραψία τον Αλέξη Τσίπρα και η συνάντησή τους ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 4.

Μπορούμε να φέρουμε την άνοιξη στις ελληνορωσικές σχέσεις δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν επισημαίνοντας ότι είναι σήμερα μια πολύ σημαντική μέρα για τις ελληνορωσικές σχέσεις.

«Η Ελλάδα δεν είναι επαίτης» ούτε περιφέρεται στον κόσμο ζητώντας χρηματοδοτική βοήθεια, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα, απαντώντας στις φήμες που ήθελαν την ελληνική κυβέρνηση να στρέφεται στη Ρωσία για οικονομική στήριξη.

Υπογράμμισε πως το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ένα «ευρωπαϊκό πρόβλημα», και για το λόγο αυτό η Αθήνα επιζητά μια «ευρωπαϊκή λύση».

Τόνισε πως η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και δεν θα δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να τη θεωρεί «λαθρεπιβάτη» ή επιβάτη δεύτερης κατηγορίας που «κινδυνεύει να πέσει στη θάλασσα».

Ο κ. Τσίπρας ωστόσο διαχώρισε τις υποχρεώσεις που έχει η Ελλάδα ως μέλος της Ε.Ε. από την επιδίωξη ενίσχυσης της οικονομικής σχέσης μεταξύ της Αθήνας και της Μόσχας. Επισήμανε πως η χώρα μας είναι μια κυρίαρχη χώρα, με αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμά της να ασκεί ενεργή και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και να αξιοποιεί τη γεωπολιτική της θέση.

«Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να ζητά επωφελείς συμφωνίες με αναπτυξιακό προσανατολισμό, για αυτό είμαστε εδώ», είπε.

Πούτιν: Θα συμμετάσχουμε στις ιδιωτικοποιήσεις – Δεν μπορούμε να κάνουμε εξαίρεση στο εμπάργκο

Την πρόθεση των ρωσικών επιχειρήσεων να συμμετάσχουν στις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα εξέφρασε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, που επεσήμανε πάντως πως η Ρωσία δεν μπορεί να εξαιρέσει την Ελλάδα από το εμπάργκο. «Σήμερα συζητήσαμε για εναλλακτικές λύσεις για τα αγροτικά προϊόντα, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσουν τα προβλήματα, είναι να τελειώσουμε με τον οικονομικό πόλεμο», τόνισε ο κύριος Πούτιν.

Ο κύριος Πούτιν δήλωσε πως εφόσον οι ρωσικές εταιρίες συμμετέχουν επί ίσοις όροις με όλες τις υπόλοιπες στα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, τότε θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, ενώ επεσήμανε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Δίνουμε ιδαιίτερη σημασία στον τομέα του εμπορίου, τόνισε ακόμα Βλαντιμίρ Πούτιν και επεσήμανε πως η υιοθέτηση κοινού σχεδίου δράσεως για το 2015-2016, θα συμβάλλει στην ενίσχυση των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κύριος Πούτιν επεσήμανε τη σημασία του ρωσικού φυσικού αερίου για την Ελλάδα και την Ευρώπη και πρόσθεσε πως η καινούρια διαδρομή θα επιτρέψει στην Ελλάδα να γίνει βασικό κέντρο διανομής αερίου.

Για το Κυπριακό, που τέθηκε στη συζήτηση, ο κύριος Πούτιν επανέλαβε τη θέση της Ρωσίας, πως η λύση πρέπει να βρεθεί βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, χωρίς επεμβάσεις απέξω.

Δεν είναι παράδοξο αυτό που κάνει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και θα το υποστηρίζουμε συνεχώς, σχολίασε τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την κριτική που δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για το ταξίδι του στη Μόσχα.

Ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Ερώτηση: Συζητήσατε το ενδεχόμενο οικονομικής βοήθειας από τη Ρωσία προς την Ελλάδα; Σε ποιούς τομείς υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις;

Πούτιν: Η ελληνική πλευρά δεν έθεσε αίτημα για οικονομική βοήθεια. Στον τομέα των μεταφορών και υποδομών υπάρχει ενδιαφέρον, είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε διαγωνισμούς.

Ερώτηση: Ετέθη θέμα άρσης κυρώσεων και συνεργασίας στον αγροτικό τομέα;

Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν είναι επαίτης να γυρνάει στις χώρες ζητώντας επίλυση του οικονομικού της προβλήματος. Δεν είναι ελληνικό το πρόβλημα, είναι ευρωπαϊκό. Και θα δοθεί ευρωπαϊκή λύση. Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα, βρίσκεται σε κρίση, έχει απολέσει μεγάλο μέρος της οικονομικής της δύναμης, αλλά δεν έχει απολέσει την γεωπολιτική της δυναμική. Αυτή αξιοποιεί για να προχωρήσει σε συμφωνίες που θα βοηθήσουν τη χώρα για να ξεπεράσει την κρίση.

Ερώτηση: Η Ελλάδα και η Ρωσία εμβαθύνουν τη σχέση τους γιατί η Ρωσία θέλει να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως «Δούρειο Ιππο» για να διασπάσει την Ευρώπη.

Δεύτερη ερώτηση: Θα στραφεί η Ελλάδα προς τη Ρωσία για οικονομική βοήθεια αν όλες οι άλλες προσπάθειες αποτύχουν;

Πούτιν: Το ερώτημα για τον Δούρειο Ιππο. Δεν προσπαθούμε να αναγκάσουμε κάποιον. Είμαστε θετικοί προς μια συνεργασία προς όφελος των λαών μας. Κάθε χώρα έχει δικαίωμα να πάρει αποφάσεις για τα δικά της συμφέροντα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού θεωρείται παράδοξο. Δεν είναι κάτι παράλογο και παράδοξο αυτό που κάνει ο Ελληνας πρωθυπουργός καιθα το υποστηρίζουμε.

Τσίπρας: Σε αυτό το καράβι είμαστε συνεπιβάτες και συνιδιοκτήτες του καραβιού και κάποιοι δεν είναι στην πρώτη θέση και άλλοι στο κατάστρωμα. Αν αρχίσει κάποιος να ρίχνει κάποιον άλλο στην θάλασσα θα πέσει το καράβι στα βράχια.

Σεβόμαστε τις συνθήκες που έχουμε υπογράψει αλλά προχωράμε και σε συμφωνίες επωφελείς σεβόμενοι το δικαίωμα του ελληνικού λαού να βγει από αυτή την κρίση.

Πρέπει να σταματήσουν κάποιοι να σχολιάζουν τις φυσιολογικές κινησεις που κάνει η νέα ελληνική κυβέρνηση με μια λογική ότι η Ελλάδα είναι μια αποικία χρέους.

Δεν είναι. Εχει οικονομικά προβλήματα, αλλά έχει δικαίωμα να προχωρά σε οικονομικές συνεργασίες προς όφελος του λαού της.

Αυτά που συμφωνησαμε δίνουν προοπτική για την ενεργειακή ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης.

Ερώτηση: Ενεργειακή συνεργασία, υπάρχει συμφωνία και απόφαση για τον ενεργειακό Turkish Stream:

Πούτιν: Το συζητήσαμε, δύσκολο να πω τώρα κάτι συγκεκριμένο, χρειάζεται προεργασία σε επίπεδο Gazprom. Θα υπάρχουν μεγάλα κέρδη από τη μεταφορά του αερίου. Οι Ελληνες εταίροι πρέπει να επεξεργαστούν όλες τις λεπτομέρεις.

Τσίπρας: Θα υπάρξει ελληνικός αγωγός στο ελληνικό έδαφος. Ο Turkish Stream θα είναι σε τουρκικό έδαφος. Με στόχο την ενεργειακή ασφάλεια και αυτονομία της Ελλάδας αλλά μεγάλα έργα τέτοιου βεληνεκούς δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό θα αναβαθμίσει τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Αναζητούμε πηγές χρηματοδότησης, τις λεπτομέρειες θα τις συζητήσαμε και θα τις ολοκληρώσουμε το επόμενο διάστημα.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/4/15 06:30

    ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΛΕΞΗ!! ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ

    ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΣΙΠΑ ΚΑΙ ΤΣΑΓΑΝΟ. ΚΑΘΑΡΟΣ! ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

    ΤΙΠΟΤΑ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΕ ΜΗΝ ΤΟΥ

    ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΙΖΕΣ 'Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΝΑ

    ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ.
    ΟΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ,

    ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΙ, ΜΑΖΟΧΙΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ

    ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ. ΦΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΤΑ

    ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ, ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
    ΤΟΥΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!
    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΟΙΚΕΙ, ΑΝ ΔΕΝ

    ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΗ!! ΕΥΓΕ ΑΛΕΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/4/15 23:41

    ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΟΒΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΛΑΘΡΟ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ . ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΙΚΑΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΔΙΟΡΙΣΤΙΚΕ Ο ΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΜΑ΄ΛΛΟΝ ΕΣΕΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΜΑΖΟΧΙΣΤΕΣ . ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΑΚΙ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ .ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΑΞΕΙΣ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΖΑΜΠΙΔΗΣ . ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΩΔΟΥΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΑΣΧΗΜΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *