ροή ειδήσεων

«Μπλόκο» και στην αξιοποίηση της έκτασης στην Αφάντου Ρόδου



ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ...


Υστερα από τον Αστέρα Βουλιαγμένης, ακόμη μια προσπάθεια αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο πηγαίνει πίσω. Ο λόγος για την έκταση στην περιοχή Αφαντου της Ρόδου (γνωστή και ως Γκόλφ Αφάντου), η παραχώρηση της οποίας σε ιδιώτες επενδυτές αναμένεται να καθυστερήσει μετά το «μπλόκο» στο Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) από το ΣτΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας αποφάσισε να απόσχει από την επεξεργασία του σχεδίου, καθώς διαπίστωσε τοπογραφικό λάθος στο ΕΣΧΑΔΑ.

Κατόπιν τούτου έκρινε πως πρέπει να τροποποιηθεί και να επανυποβληθεί. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε μερική ασυμβατότητα ως προς τη χάραξη της οριογραμμής της παραλίας και συνεπώς κρίθηκε επιβεβλημένη η εξαίρεση αυτών των κτηματικών μερίδων από το όριο του ΕΣΧΑΔΑ. Πηγές από το ΤΑΙΠΕΔ επιχειρούν να υποβαθμίσουν τη σημασία του θέματος τονίζοντας πως πρώτο το ταμείο υπέδειξε στο ΣτΕ το πρόβλημα στο ΕΣΧΑΔΑ, ενώ επισημαίνουν πως το σχέδιο θα διαβιβασθεί εκ νέου, όταν γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές.

Η διαδικασία αυτή πάντως αναμένεται να πάρει χρόνο, καθώς προϋποθέτει τη σύγκληση του κεντρικού συμβουλίου διοίκησης που απαρτίζεται από τους γενικούς γραμματείς της κυβέρνησης, οι οποίοι όμως δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη, παρότι έχουν περάσει τρεις μήνες από την εκλογή της νέας κυβέρνησης. Στη συνέχεια, το κεντρικό συμβούλιο διοίκησης θα κάνει την εισήγησή του στους αρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι με τη σειρά τους θα αποστείλουν το ΕΣΧΑΔΑ με τις απαιτούμενες αλλαγές στο ΣτΕ προς επεξεργασία και έγκριση. Η καθυστέρηση στην αξιοποίηση της έκτασης στην Αφάντου έρχεται λίγο καιρό μετά το «μπλόκο» του ΣτΕ στον Αστέρα Βουλιαγμένης, επιτείνοντας την ανησυχία για το μέλλον των αποκρατικοποιήσεων- ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα. Ανάλογος προβληματισμός εκφράζεται και από παράγοντες του νησιού καθώς μια μεγάλη επένδυση, η οποία θα αναβαθμίσει το τουριστικού προϊόν της Ρόδου φαίνεται να παραπέμπεται στις «καλένδες».

Επενδύσεις
Η έκταση στην Αφάντου αποτελείται από δύο γειτονικές παραθαλάσσιες ιδιοκτησίες, οι οποίες είναι δίπλα στην Εθνική οδό Ρόδου-Λίνδου και σε μικρή απόσταση από τις δημοφιλείς παραλίες της Τσαμπίκας και των Κολυμπίων. Πλειοδότες του σχετικού διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο αναδείχθηκαν η εταιρεία M.A.Angeliades Inc, με προσφορά ύψους 26.900.000 ευρώ για το ακίνητο Golf ? Βόρεια Αφάντου και η εταιρεία T.N. Aegean Sun Investments, με προσφορά 15.200.000 ευρώ για το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής» - Νότια Αφάντου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *