ροή ειδήσεων

Αναζητώντας την καρδιά της Ρόδου



Η Ρόδος κάθε χρόνο σπάει όλα τα τουριστικά ρεκόρ.... Από την άνοιξη και μετά οι ταξιδιώτες βάζουν στον χάρτη και την καρδιά τους αυτό το εκπληκτικό νησί, που η ομορφιά του κυριαρχεί και επιβάλλεται.

Η μεσαιωνική Ρόδος, η Ρόδος με τα ατέλειωτα πάρτι στο Φαληράκι, η Ρόδος των κοσμικών, αλλά και των εναλλακτικών ταξιδιωτών, είναι ένα αίνιγμα φτιαγμένο από τα πιο πολύτιμα υλικά: σμαράγδια στις παραλίες της, απέραντοι αρχαιολογικοί θησαυροί, μύθοι, όνειρα και ιπποτικά μυστικά. Αναζητώντας την καρδιά της Ρόδου, βρίσκουμε ακόμα πιο όμορφα αινίγματα…




Οι Πύλες και τα μυστηριακά ονόματα
Η Παλιά Πόλη της Ρόδου, αυτό το αρχιτεκτονικό στολίδι του μεσαίωνα – που όμως περικλείει και την πανάρχαια πόλη έχει μερικές από τις ομορφότερες πύλες εισόδου που συναντάμε στην Ευρώπη. Μυστηριακές και πανέμορφες, πολυσύχναστες αλλά πάντα αινιγματικές, με υπέροχα ονόματα που απηχούν τις ιστορίες του Τάγματος των Ιωαννιτών: Πύλη της Θάλασσας ή Πύλη του Λιμανιού, Πύλη Παναγίας του Μούργκου, Πύλη Ελευθερίας, και βέβαια, η πιο αινιγματική από όλες, η μεγαλειώδης Emery d' Amboise. Με δύο επιβλητικούς προμαχώνες και με τον θυρεό του Τάγματος των Ιωαννιτών Ιπποτών, αλλά και το οικόσημο του Οίκου των d' Amboise, αυτή η πύλη ήταν η κεντρική από όπου εισερχόταν στα άδυτα της Ρόδου ο Μέγας Μάγιστρος του Τάγματος…




Το εκπληκτικό φράγμα της Απολλακιάς
Η Ρόδος εκτός από τα συνταρακτικά παράλια έχει και μια ενδοχώρα που κρύβει πολλά μυστικά. Ένα από αυτά είναι η τεράστια, πανέμορφη τεχνητή λίμνη του Απολλακιά, ενταγμένη στο δίκτυο Νatura 2000 ως προστατευόμενη περιοχή, με ένα συνταρακτικό τοπίο γύρω της.




Οι γλώσσες του κόσμου, η ιστορία της Ρόδου
Σε καμία περίπτωση, αν βρεθείτε στην Ρόδο, μην χάσετε το οπτικοακουστικό θέαμα στο πανέμορφο υπαίθριο θεατράκι της Παλιάς Πόλης, όπου σε πάμπολλες γλώσσες γίνεται η αφήγηση της ιστορίας της Ρόδου. Είναι συγκινητικό να βλέπεις τους ταξιδιώτες να μυούνται στα μυστικά του σμαραγδιού των Δωδεκανήσων…




Ένα παραθαλάσσιο ονειρικό μονοπάτι
Η διαδρομή από την Ψαροπούλα στην Ιαλυσό είναι συνταρακτικό. Από την μια μεριά είναι η θάλασσα, ενώ από την άλλη υπάρχει η απότομη πλαγιά που προκαλεί δέος. Το μονοπάτι είναι λιθόστρωτο, απέραντα ρομαντικό, με πολλά δέντρα, και όπως προβάλει ο όρμος της Ιαλυσού, σαν οπτασία, το θέαμα δεν χορταίνεται!




Ένα αναπάντεχο σμαράγδι στον δρόμο Ρόδου – Καλυθιών
Η Ρόδος έχει πάμπολλα νερά, είναι ένας παράδεισος από κάθε άποψη, κάτι που γίνεται φανερό στην Κοιλάδα των πεταλούδων. Ένα ακόμα σμαράγδι είναι ο πανέμορφος καταρράκτης Φασούλι, πολύ κοντά στο πανάρχαιο χωριό Ψίνθος. Το τοπίο είναι καταπράσινο, με το νερό να «πιάνεται» με ένα φράγμα 90 μέτρων, σε μια λιλιπούτεια λίμνη. Σε αυτόν τον κρυφό παράδεισο ζει το ντόπιο ψαράκι της Ρόδου, το χαριτωμένο Gizani.

Χρήσιμες Πληροφορίες
Εκτός από την συχνή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ρόδου με τον Πειραιά υπάρχει η δυνατότητα να έρθει κάποιος αεροπορικά στο αεροδρόμιο Διαγόρας. Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την πόλη της Ρόδου, κοντά στο χωριό Παραδείσι. Τηλέφωνο Αεροδρομίου 22410 88700.
newsit

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *