ροή ειδήσεων

Πώς να προστατέψετε το παιδί σας από το cyber bullying! Δείτε τους 7 «χρυσούς» κανόνες !!!



Μια νέα μελέτη από την ESET αποκάλυψε ότι το 54% των γονέων στη Βρετανία αγνοεί πλήρως... αν το παιδί του έχει υποστεί εκφοβισμό στο διαδίκτυο.



Το «cyber bullying» είναι διαδεδομένο στο διαδίκτυο και περιλαμβάνει τη χρήση κινητών τηλεφώνων ή ηλεκτρονικών υπολογιστών από κάποιον για να εκφοβίσει, να απειλήσει ή να διαταράξει.



Σύμφωνα με το the toc, κατά το περασμένο έτος, σχεδόν 45.000 παιδιά μίλησαν στον οργανισμό «ChildLine» σχετικά με τον εκφοβισμό και οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι η πλειοψηφία των νέων ανθρώπων θα βιώσουν ανάλογη εμπειρία κάποια στιγμή. Ωστόσο, παρά την αύξηση του διαδικτυακού εκφοβισμού, έρευνα της ESET αποκάλυψε επίσης ότι το 52% των γονέων δεν έχει καμία απολύτως γνώση για το τι πρέπει να κάνει αν το παιδί του έχει πέσει θύμα εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο.


Το 45% είπε ότι θα επικοινωνούσε το σχολείο του παιδιού τους.
Το 70% είπε ότι θα επικοινωνούσε με την ιστοσελίδα στην οποία συνέβη ο εκφοβισμός.
Το 38% είπε ότι θα επικοινωνούσε αυτοπροσώπως με τον ίδιο τον εκβιαστή.


Οι επτά χρυσοί κανόνες της ESET για την online ασφάλεια σε γονείς και παιδιά:


1. Απαραιτήτως ενημερωμένο antivirus και λογισμικό ασφαλείας.


2. Οπωσδήποτε ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος και των εγκατεστημένων εφαρμογών.


3. Να είστε προσεκτικοί και να παρακολουθείτε τη σύνδεση του internet που χρησιμοποιούν τα παιδιά σας: ορίστε έναν κωδικό πρόσβασης και επιτρέψτε στα παιδιά να …σερφάρουν στο διαδίκτυο μόνο σε περιόδους που μπορείτε να ελέγχετε σε τακτά χρονικά διαστήματα τις online δραστηριότητές τους. Ορίστε σαφείς κανόνες σχετικά με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών.


4. Καθοδηγήστε τα παιδιά για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο: δεν πρέπει ποτέ να αποκαλύπτουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία σε αγνώστους στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα.


5. Ελέγξτε την κάμερα web, καθώς μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί καταχρηστικά από τους επίδοξους εγκληματίες. Αποσυνδέστε ή καλύψτε την όταν δεν χρησιμοποιείται. Υπάρχει κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να έχει πρόσβαση στην κάμερα σας χωρίς να το γνωρίζετε ή, αν παραβιαστεί η συσκευή σας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί απομακρυσμένα. Τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούν κάμερα μόνο για εγκεκριμένη επικοινωνία: με γνωστούς φίλους και την οικογένεια.


6. Όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν το χρονολόγιο σας ή του παιδιού σας μπορούν να το δουν «Όλοι» ή «Φίλοι φίλων», τότε έχετε χάσει τον έλεγχο του ποιος έχει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία.


7. Οι πληροφορίες που αναρτώνται στο διαδίκτυο δεν εξαφανίζονται. Μην υποθέσετε ότι όταν διαγράφετε μια φωτογραφία ή ακόμα και ολόκληρο το λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχετε διαγράψει αυτόματα όλα τα δεδομένα για πάντα. Εικόνες και πληροφορίες ενδέχεται να έχουν ήδη αποθηκευτεί στον υπολογιστή κάποιου άλλου. Τα παιδιά και οι γονείς θα πρέπει να σκέφτονται πολύ προσεκτικά για το ποιες φωτογραφίες και λεπτομέρειες θα αναρτήσουν στο Διαδίκτυο.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *