ροή ειδήσεων

Eπιστροφή ... στο Καστελόριζο δείχνει η απόδοση των δεκαετών ομολόγων



Η Ελλάδα ύστερα απο 5 χρόνια βρίσκεται στην ίδια θέση...

Απόδοση 12,8% στην δεκαετία – Στις 3010 μονάδες βάσης τα cds (5ετη) - Κατάθλιψη απο την σύγκριση με Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία

Η αποτυχία στα κράτη ορίζεται και απο την πορεία των ομολόγων. Πριν απο λίγο, η ελληνική δεκαετία βρισκόταν με 12,8% απόδοση ενω την ίδια ώρα η ιρλανδική δεκαετία κινούνταν με απόδοση 0,61%, το Πορτογαλικό δεκαετές σε 1,72%, το Ισπανικό σε 1,3% και το Ιταλικό σε 1,27%.

Οποιοασδήποτε Έλληνας που βλέπει αυτα τα στοιχεία στις αγορές, παθαίνει αυτόματα κατάθλιψη για την πορεία της χώρας.

Η εκτίναξη της απόδοσης σε επίπεδα χρεοκοπίας και η άνοδος των Cds ( 5ετία ) στις 3010 μονάδες βάσης δείχνουν ότι, η Ελλάδα βρίσκεται- για πολλούς- σχεδόν στην ίδια θέση που ήταν και το 2010, παραμονές του Μνημονίου.

Ύστερα απο 5 χρόνια σκληρής λιτότητας και απότομη διακοπή κάθε μέτρου η χώρα βρίσκεται στην ίδια θέση. Όπως τότε όταν ο πρώην πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου ανακοίνωνε την ένταξη στο Μνημόνιο. Τώρα και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται μέτρα για να πάρει την χρηματοδότηση των 7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ξένους επενδυτές οδηγείται με μαθηματική νομοτέλεια σ ένα νέο μεγάλο πακέτο δανεισμού 30-40 δισ. ευρώ για να αντιμετωπίσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες απο τον Ιούνιο και μετά ( 23 δισ. ευρώ ).

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υπερίπτανται και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να δανείσει την χώρα στις αγορές. Για κάποιους ξένους επενδυτές που έχασαν χρήματα στην Ελλάδα η πορεία αυτή στα ομόλογα, μετοχές θα οδηγήσει σε κάποιου είδους πιστωτικό γεγονός – αν και η ΕΚΤ χορηγεί ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες. 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *