ροή ειδήσεων

Η Google αλλάζει τον τρόπο εμφάνισης των sites στην αναζήτηση



Η Google αναβάθμισε αυτή την εβδομάδα τον αλγόριθμο στη μηχανή αναζήτησής... της, προκειμένου να ευνοούνται αποτελέσματα από «mobile friendly» (φιλικές προς κινητά) ιστοσελίδες...

H απόφαση είναι εν πολλοίς δικαιολογημένη, καθώς το β΄ εξάμηνο του 2014 σχεδόν η μισή κίνηση προς την Google προερχόταν από κινητές συσκευές, όμως οι αναλυτές όμως κάνουν λόγο για «mobilegeddon».

Κι αυτό γιατί πολλοί δημοφιλείς ιστότοποι θα χάσουν τη μάχη τoυ λεγόμενου Search Engine Optimization, εφόσον η προβολή του περιεχομένου τους δεν κρίνεται ικανοποιητική για smartphones και tablets. Στα sites που στο εξής εμφανίζονται χαμηλότερα στα αποτελέσματα του Google Search ανήκουν μεταξύ άλλων εκείνοι της ασφαλιστικής Legal & General και της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙ5.

Η Google όμως δημιούργησε και το εργαλείο Mobile-Friendly Test, όπου μπορεί κανείς να εισαγάγει μια διεύθυνση και να διαπιστώσει πώς αξιολογείται ο ιστότοπος από το αναβαθμισμένο Googlebot. Για το site του Windows Phone, π.χ., η… διάγνωση ήταν: «πολύ μικρό το κείμενο για να διαβαστεί» και «πολύ κοντά οι σύνδεσμοι».

Δοκιμάστε και το δικό σας εταιρικό site εδώ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *