ροή ειδήσεων

«Hot» οι επενδύσεις σε εξοχικά ελληνικών νησιών



Μύκονος, Ελούντα, Ρόδος έχουν τις υψηλότερες αποδόσεις στην ενοικίαση βιλών...


Η Μύκονος δεν προσφέρει μόνο ανεπανάληπτες εμπειρίες στην παραλία της Ψαρούς, αλλά και τις υψηλότερες αποδόσεις σε ολόκληρη τη Μεσόγειο για όποιον αποφασίσει να εκμεταλλευτεί εμπορικά το εξοχικό του.

Σύμφωνα με έρευνα της Algean Property, διεθνούς εταιρίας παροχής υπηρεσιών ακινήτων με σημαντική εγχώρια παρουσία, το «νησί του ανέμου» φιγουράρει πρώτο στη λίστα με τους μεσογειακούς προορισμούς, που προσφέρουν ελκυστικές αποδόσεις από την ενοικίαση βιλών, «αγγίζοντας» το 7,4%.

Ακολουθεί η Ελούντα και η Ρόδος με 5,8% και 5,6% αντίστοιχα. Δημοφιλείς προορισμοί, όπως το Saint Tropez (4,0%), η Σαρδηνία (4,5%) και η Ibiza (3,8%) προσφέρουν χαμηλότερες αποδόσεις.

«Οι τιμές εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα έχουν καταγράψει μια μείωση 30% με 40% τα τελευταία έξι χρόνια. Η αυξανόμενη ζήτηση για εξοχικές κατοικίες από το εξωτερικό αναμένεται σταδιακά να επαναφέρει τις τιμές στα προ κρίσης επίπεδα, οπότε οι πιθανοί αγοραστές μπορούν να περιμένουν, επίσης, μια σημαντική αύξηση στην αξία των ακινήτων τους.

Ο αγοραστής εξοχικής κατοικίας στην Ελλάδα, εκτός του ότι αποκτά μια παραθεριστική κατοικία σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Μεσογείου, πραγματοποιεί μια αποδοτική επένδυση», τονίζει ο αναλυτής της Algean Property, κ. Κωνσταντίνος Σιδερής.

Οι τιμές των παραθεριστικών κατοικιών ανά την Ελλάδα, που σε σύγκριση με άλλους προορισμούς είναι άκρως ανταγωνιστικές, αποτελούν, σύμφωνα με την εταιρία, δέλεαρ για τους απανταχού ενδιαφερόμενους.

Στη Μύκονο, για παράδειγμα, η μέση τιμή πώλησης για ένα εξοχικό υπολογίζεται σε 5.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με το κόστος ενοικίασης για μία εβδομάδα να «αγγίζει» τις 8.500 ευρώ.

Αντιστοίχως, μια πολυτελής κατοικία στην Ελούντα της Κρήτης προσφέρεται για πώληση έναντι 5.000 ευρώ και για ενοικίαση έναντι 6.000 ευρώ εβδομαδιαίως.

Στον αντίποδα, στο Κάπρι της Ιταλίας μια βίλα πωλείται για 10.000 ευρώ και ενοικιάζεται για 7.000 ευρώ την εβδομάδα, ενώ στα ιταλικά επίπεδα κυμαίνονται και οι τιμές στη Νίκαια της Γαλλίας.

Τέλος, άνω των 12.000 ευρώ διαμορφώνεται η μέση τιμή ενοικίασης ενός εξοχικού στο εξωτικό Saint Tropez.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΗ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *