ροή ειδήσεων

ATOR: Οι τουριστικές απώλειες από τη Ρωσία για Ελλάδα θα περιοριστούν στο 25-30%



Σταδιακή ανάκαμψη της τουριστικής ζήτησης από τη Ρωσία για τη χώρα μας καταγράφουν... οι Ρώσοι τουρ οπερέιτορ, οι οποίοι παρά τις αρχικές εκτιμήσεις ότι η χρονιά θα κυλήσει με απώλειες που θα έφταναν το 50%, φαίνονται πλέον πεπεισμένοι ότι προοδευτικά αυτές θα περιοριστούν στο 25-30% σε σχέση με πέρυσι.

Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας, ATOR, οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ τοποθετούν την Ελλάδα στην κατηγορία των δημοφιλέστερων ευρωπαϊκών προορισμών για τους Ρώσους το 2015.

«Φέτος, τα ελληνικά ξενοδοχεία στην πλειονότητά τους δεν ανέβασαν τις τιμές, και πολλά τις μείωσαν σε σχέση με πέρυσι. Όλοι έχουν αντιληφθεί τη σημασία της ρωσικής τουριστικής αγοράς, και έτσι υπάρχουν πολλές οικονομικές προσφορές», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Mouzenidis Travel στη Ρωσία, Αλέξανδρος Τσαντεκίδης.

Στις αρχές της χρονιάς οι τουρ οπερέιτορ έκαναν προβλέψεις για μεγάλη μείωση στις κρατήσεις των Ρώσων για Ελλάδα, η οποία θα έφτανε το 50% και όλες οι επιχειρήσεις τροποποίησαν τα προγράμματά τους. «Φέτος, η βασική μας γραμμή στην Ελλάδα είναι η Κρήτη και η Ρόδος. Από όλους τους ευρωπαϊκούς προορισμούς, η Ελλάδα καταγράφει τα καλύτερα αποτελέσματα. Σε μερικά δρομολόγια, μάλιστα, απαιτείται αύξηση της δυναμικότητας», αναφέρει η διευθύνουσα σύμβουλος της Pegas Touristik, Anna Podgornaya.

Σύμφωνα με την ATOR, οι τουρ οπερέιτορ της Ελλάδας συμφωνούν ότι η κατάσταση κινείται στην κατεύθυνση της σταθεροποίησης και ότι η έκταση που θα λάβουν τελικά οι απώλειες περιορίζεται, στο 25-30%. Ωστόσο, η πρόβλεψη αυτή δε μπορεί να θεωρηθεί ως η τελική καθώς με κάθε ανατίμηση της αξίας του ρουβλίου έναντι του ευρώ, έχει παρατηρηθεί ότι οι κρατήσεις εντείνονται.

Μέχρι πριν λίγους μήνες, οι πωλήσεις δεν παρουσίαζαν κανένα σημάδι βελτίωσης. «Σήμερα δεχόμαστε κρατήσεις για το μέσο και το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν. Η πορεία των κρατήσεων χαρακτηρίζεται ικανοποιητική, όμως εξακολουθεί να υπολείπεται της αντίστοιχης του 2013, για παράδειγμα, όταν μέχρι τα τέλη Απριλίου είχε πωληθεί το 70% του καλοκαιρινού προγράμματος», τονίζει ο κ. Τσαντεκίδης.

Ακόμα, οι τουρ οπερέιτορ δεν διακρίνουν μεγάλες αλλαγές στις προτιμήσεις των Ρώσων που κάνουν κρατήσεις για Ελλάδα και η ζήτηση κατανέμεται ομοιόμορφα τόσο στην ηπειρωτική όσο και στη νησιωτική Ελλάδα. Οι περισσότεροι τουρίστες προτιμούν οικονομικές επιλογές διαμονής, όμως η ζήτηση για πεντάστερα ξενοδοχεία δεν έχει εξαφανιστεί. 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *