ροή ειδήσεων

"Στον αέρα" οι πτήσεις το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος



Κορυφώνονται οι αντιδράσεις από φορείς του τουρισμού για την απεργία που έχουν εξαγγείλει... οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, την Κυριακή 1 Μαΐου και τη Δευτέρα 1 Ιουνίου.

Το ΔΣ της ΟΣΥΠΑ, σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης, αποφάσισε να εμμείνει στην απόφαση για την 48ωρη απεργία, ενώ ζητά συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη.

Νωρίτερα, ομάδα συνδικαλιστών παρέδωσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τους κινδύνους, που αντιμετωπίζει η υπηρεσία και τις ελλείψεις που υπάρχουν στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Βασ. Αλεβιζόπουλος έκανε λόγο για οικονομική ασφυξία της υπηρεσίας. Θέλουμε να προασπίσουμε την ασφάλεια των αεροδρομίων και της εναέριας κυκλοφορίας, υποστήριξε ο κ. Αλεβιζόπουλος και τόνισε ότι ραντάρ, συστήματα, ραδιοβοηθήματα, αεροδρόμια, μηχανολογικά, είναι "όλα στον αέρα". “Φοβούμαστε πως αν δεν σκύψουν στο θέμα αυτό, τον Ιούλιο θα αρχίσει το ένα αεροδρόμιο να βγαίνει μετά το άλλο”, τόνισε.

Άμεση ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος μιλώντας στην ίδια εκπομπή ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται κανέναν θέμα ασφάλειας στα ελληνικά αεροδρόμια. “Ο κ. Αλεβιζόπουλος τα βλέπει όνειρο. Τα προβλήματα αυτά προκύπτουν από χρόνιες καθυστερήσεις που υπάρχουν. Σε καμία περίπτωση δεν μπαίνει θέμα ασφάλειας στα ελληνικά αεροδρόμια και στη λειτουργία και τις αρμοδιότητες που έχει η ΥΠΑ”, δήλωσε ο υπουργός.

Διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των πτήσεων δίνουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. “Ασφάλεια πτήσεων δεν τίθεται, διότι αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα σε ένα αεροδρόμιο, εμείς φροντίζουμε να μειώνουμε τις χωρητικότητες”, υπογραμμίζει ο Σπύρος Ρολάκης, Πρόεδρος Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Σε περίπτωση που τελικά γίνει η 48ωρη απεργία, δεν αναμένεται να επηρεαστεί το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, προβλήματα όμως θα προκύψουν στα 39 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ειδικά στα μικρότερα, που βρίσκονται σε νησιά, όπως σε Πάρο, Μύκονο, Σαντορίνη, Αστυπάλαια, όπου υπάρχει κίνδυνος να μην πραγματοποιηθεί καμία πτήση.

Την ανησυχία του για τις επιπτώσεις μίας τέτοιας απεργιακής κινητοποίησης εν μέσω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, εκφράζει ο Μανώλης Γιαννούλης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων. “Νομίζω πως είναι σε λάθος κατεύθυνση προσπαθούμε να φέρουμε τον τουρισμό εκεί που πραγματικά αξίζει. Είναι μια χρονιά που ήδη έχει κάποιες δυσκολίες και νομίζω ότι το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να την κάνουμε ακόμη πιο δύσκολη”.

megatv

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *