ροή ειδήσεων

Δημόσιο: Έρχεται νέο σύστημα αξιολόγησης, τι θα περιλαμβάνει


Mετά τη δρομολόγηση της επαναπρόσληψης των 3.900 απολυμένων και διαθέσιμων των Δημοσίου,...
που αποτελούσε πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Γιώργος Κατρούγκαλος προχωράει στο επόμενο βήμα που είναι η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και η αλλαγή στον τρόπο επιλογής προϊσταμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες τoυ aftodioikisi.gr, το σχετικό νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο σε περίπου ένα μήνα. Μάλιστα, ήδη το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με Γαλλία και Σουηδία για να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους και τις τεχνικές τους.

Το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, θα βασίζεται στο αποκαλούμενο «γαλλικό μοντέλο», ενώ ως κορμός θα χρησιμοποιηθεί το «νομοσχέδιο Ραγκούση».

Νέες παρεμβάσεις

Βασικά στοιχεία της αξιολόγησης θα είναι οι γραπτές εξετάσεις αλλά και αντικειμενικά κριτήρια όπως είναι τα μόρια, τα πτυχία αλλά και η προϋπηρεσία του υπαλλήλου. Ως προς τη συνέντευξη, ο ρόλος της πιθανότατα θα υποβαθμισθεί, ενώ δεν αποκλείεται να συνεκτιμάται απλώς ως συμπληρωματικό στοιχείο στο προφίλ του υπαλλήλου.

Εν συνεχεία ο προϊστάμενος κάθε τμήματος θα επιλέγει τους τρεις καλύτερους υπαλλήλους του και στη συνέχεια, όλοι οι υπάλληλοι του τμήματος θα ψηφίζουν τον καλύτερο εκ των τριών. Ανάλογο θα είναι και το σύστημα για την επιλογή των προϊσταμένων. Τα βασικά κριτήρια, και σε αυτή τη περίπτωση, θα είναι αντικειμενικά και θα αφορούν τυπικά προσόντα, όπως η προϋπηρεσία, οι σπουδές, οι ξένες γλώσσες, τα μόρια κ.τ.λ.

Ποια στοιχεία θα προσμετρώνται

Επίσης θα προσμετρώνται στοιχεία όπως είναι η διαγωγή αλλά και η συμπεριφορά. Ως προς τον ρόλο της συνέντευξης, σύμφωνα με πληροφορίες, και για την επιλογή των προϊσταμένων θα έχει δευτερεύοντα ρόλο, ενώ δεν αποκλείεται να καταργηθεί και εντελώς. Την κατάργηση της συνέντευξης ως στοιχείου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων όσο και για την επιλογή των προϊσταμένων, έχει ζητήσει επανειλημμένως η ΑΔΕΔΥ. Οπως υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η συνέντευξη είναι ένα στοιχείο το οποίο θα ενισχύσει τη διαβλητότητα της διαδικασίας, καθώς «θα λειτουργήσει ως face control για το πελατειακό κράτος».

Σε αυτό το δεύτερο νομοσχέδιο, θα συμπεριληφθεί τελικώς και η διάταξη που αποσύρθηκε από το πρώτο νομοσχέδιο και αφορά περίπου 40.000 υπαλλήλους με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), οι οποίοι θα εξομοιώνονται με τους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους στο θέμα της κινητικότητας, με αποτέλεσμα να έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν θέσεις μόνιμου προσωπικού.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *