ροή ειδήσεων

Τσίπρας: Θα κλείσουμε τον κύκλο της διαπλοκής, αδιαφορώντας ποιον υποστηρίζει κάθε κανάλι



Κόντρα του Πρωθυπουργού με το Ποτάμι στη Βουλή στην Ώρα του Πρωθυπουργού...- Ο Θεοχάρης έπαιρνε κομματικά mail για να διορίζει εφοριακούς-Θεοδωράκης φέρτε στοιχεία


Πρεμιέρα στην «Ώρα του πρωθυπουργού», με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά -αν και επιλεκτικά- σε ερωτήσεις που αφορούν στην επικαιρότητα.

Ο πρωθυπουργός απάντησε αρχικά στην επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρου Θεοδωράκη, για την Παιδεία, και στην συνέχεια στον Νίκο Νικολόπουλο, για την διαπλοκή.

Μιλώντας για το θέμα της διαπλοκής και το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

* «Θεωρώ αδιανόητο για μία κυβέρνηση να συνδέει τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου με το περιεχόμενο των καναλιών».

* «Αν το πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ δεν είναι διαφανές και ρυθμίζεται σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, τότε δημιουργείται μία ομερτά και μία σχέση διαπλοκής».

* «Το τρίγωνο της αμαρτίας είχε κορυφές το σάπιο πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ και τις τράπεζες».

* «Οι τράπεζες σταμάτησαν να δανειοδοτούν υγιείς επιχειρηματίες και συνέχιζαν να χρηματοδοτούν ΜΜΕ».

* «Θα κλείσουμε τον κύκλο της διαπλοκής, χωρίς να μας νοιάζει ποιον υποστηρίζει πολιτικά κάθε κανάλι».

* «Αν κάποιο κανάλι είναι υγιές δεν έχει λόγο να αυτολογοκρίνεται»

* «Ο τρόπος που κάποιοι απέκτησαν συχνότητες, θυμίζει τον τρόπο που παραδόθηκαν στα ανατολικά κράτη περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου σε ολιγάρχες»

* «Έχουν αλλάξει 8 κυβερνήσεις. Όλες υπόσχονταν ρύθμιση του τοπίου αλλά καμία δεν το έπραξε».

* «Αυτοί που απέκτησαν ως ολιγάρχες το δικαίωμα χρήσης των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων είχαν αρκετή δύναμη να μπορούν να επιβάλλουν στις εκάστοτε κυβερνήσεις».

Ο πρωθυπουργός μάλιστα έκανε αναφορά στο νόμο της Κυβέρνησης Καραμανλή για τον βασικό μέτοχο σημειώνοντας: «Παράδειγμα ο βασικός μέτοχος, απεδείχθη ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν μεγαλύτερη δύναμη από τις κυβερνήσεις, που δεν είχαν την αντοχή να φτάσουν μέχρι το τέλος» Και πρόσθεσε: «Όταν ανοίγεις μια κόντρα πρέπει να είσαι αποφασισμένος να φτάσεις μέχρι το τέλος, αλλιώς καλύτερα να μην την ανοίξεις καθόλου».

Για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα είπε: « Στους ανθρώπους που επιτελούν έργο δεν έχουμε διάθεση ρεβανσισμού. Απαιτούμε να είναι συνεπείς στο έργο τους και να τηρούν την εθνική γραμμή. Ο κ. Στουρνάρας θα κριθεί από την ικανότητά του να διαχειριστεί την ορθή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος»

Για την εξεταστική ξεκαθάρισε ότι : «δεν γίνεται για να στοχοποιηθούν άνθρωποι αλλά για να αναδειχθούν τα σκοτεινά σημεία»

Απαντώντας στην ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη για την Παιδεία και το πολυνομοσχέδιο που έφερε ο υπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα φέρεις ένα νόμο πλαίσιό για τη παιδεία και αυτό θα γίνει με δημόσιο διάλογο».

Χαρακτήρισε «ευαίσθητα» τα θέματα της Παιδείας που χρειάζονται συναινέσεις: «Η κυβέρνησή μας είναι υπέρ της διαβούλευσης». Αναφερόμενος στον προηγούμενο νόμο είπε ότι ψηφίστηκε «Αύγουστο μήνα χωρίς τη συμμετοχή κανενός φορέων, αλλά ήταν κρας τεστ για την κυβέρνηση συνασπισμού».

Καταγγελία Τσίπρα για Θεοχάρη

Ο Α. Τσίπρας κατήγγειλε σήμερα από το βήμα της Βουλής ότι ο Χάρης Θεοχάρης βουλευτής του Ποταμιού όταν ήταν γ.γ. Δημοσίων Εσόδων έπαιρνε e-mail της προηγούμενης κυβέρνησης για να διορίζει εφοριακούς. Είπε τότε στον κ. Θεοδωράκη ο πρωθυπουργός: «Δεν μιλάτε για αυτό; Αλλά δεν είναι όραμα μας να διορίζεται η δημόσια διοίκηση από τα κόμματα. Αφήστε μας να κριθούμε δεν έχει αλλάξει ούτε ένας διοικητής νοσοκομείου δεν έχει αλλάξει ένας διευθυντής, ούτε ΕΛΣΤΑΤ, ούτε του ΤΧΣ. Δεν μπορείτε να μας λέτε εμάς για κομματικό κράτος».

Απαντώντας ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Τώρα έχετε τους φακέλους του ΣΔΟΕ και στοιχεία εφοριών, να πείτε σε ποιες υποθέσεις παρενέβη ο κ. Θεοχάρης, να πείτε αν έχετε στοιχεία ότι εξυπηρέτησε κάποιος βουλευτής του Ποταμιού κάποιον να μας το πείτε. Ο κ. Θεοχάρης απομακρύνθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση επειδή ήταν αγύριστο κεφάλι».

«Δεν κάνουμε πολιτική με βάση τις δημοσκοπήσεις», τόνισε ο κ. Τσίπρας και υποστήριξε ότι «δεν υπήρχε ποτέ άλλη κυβέρνηση να έχει τέτοια μεγάλη αποδοχή», ενώ πέταξε βέλη και κατά Σαμαρά λέγοντας ότι «έχω έρθει στη Βουλή περισσότερες φορές από ότι είχε ο κ. Σαμαράς».

Ο πρωθυπουργός συμβούλεψε μάλιστα τον κ. Θεοδωράκη να σταματήσει να ταυτίζεται με τους «μνημονιακούς», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αποκοπείτε από αυτούς που έριξαν την Ελλάδα στα βράχια. Απομακρυνθείτε από τον σκληρό πυρήνα του χθες» και τον κάλεσε να ταυτιστεί με τις κόκκινες γραμμές στο ασφαλιστικό και στις συλλογικές συμβάσεις.

Ο κ. Τσίπρας σχετικά με την παρατήρηση που δέχθηκε για την άρνησή του να απαντήσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων εκτίμησε ότι δεν είναι σωστό όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση και να προκαλέσει συζήτηση για αυτό.

Ο πρωθυπουργός τόνισε μάλιστα ότι αν θέλετε να ταυτιστείτε με τους άλλους δύο τους μνημονιακούς και να γίνει συζήτηση υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μπορούμε να το κάνουμε εμείς, δεν χρειάζεται να ταλαιπωρούμε το Πρόεδρο. Ο διάλογος δεν έχει κομματικό πρόσημο αλλά εθνικό πρόσημο, τόνισε χαρακτηριστικά. «Σας καλούμε να ταυτιστείτε με τις προσπάθειες, που κάνει η κυβέρνηση την κρίσιμη ώρα στις διαπραγματεύσεις», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

ienimerosi


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *