ροή ειδήσεων

Επικίνδυνα χάπια αδυνατίσματος μέσω ίντερνετ



Υπόσχονται απώλεια βάρους μέσα σε λίγες μόλις μέρες και...
μαγικές λύσεις για ένα κορμί που θα ζήλευαν ακόμα και μοντέλα...


Οι επιτήδειοι πληρώνοντας διεθνείς πλατφόρμες του Ιντερνετ καταφέρνουν να «τρυπώσουν» και να τοποθετήσουν τις διαφημίσεις για τα χάπια αδυνατίσματος σε διάφορες ιστοσελίδες, ακόμη και σε αυτές με μεγάλη επισκεψιμότητα

Των ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

Εν όψει καλοκαιριού, διαφημίσεις και καταχωρίσεις για χάπια αδυνατίσματος έχουν κατακλύσει τις ιστοσελίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μόνο που πολλά από αυτά δεν έχουν εγκριθεί από τον ΕΟΦ. Ως αποτέλεσμα, η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών καταλήγει στο νοσοκομείο με στομαχικές και άλλες διαταραχές.
Δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες καταγγελίες έχουν δεχθεί οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για τα επικίνδυνα σκευάσματα αδυνατίσματος που έχουν αγοραστεί μέσω Διαδικτύου και έχουν προκαλέσει προβλήματα υγείας σε όσους τα έχουν καταναλώσει.

Ερευνες
Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί ήδη διενεργούν έρευνες για τους διακινητές των συγκεκριμένων αγνώστου προελεύσεως σκευασμάτων. Μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι ήδη έχουν εντοπιστεί συγκεκριμένα προϊόντα που διακινούνται ευρύτατα μέσω γνωστών ιστοσελίδων και υλικό προανακριτικής έρευνας βρίσκεται στα χέρια της εισαγγελίας.
Πρόκειται για τα γνωστά σε όλους χάπια αδυνατίσματος που κάθε χρόνο, εποχικά και εν όψει καλοκαιριού, γεμίζουν με διαφημίσεις το Ιντερνετ. Οπως λένε οι ειδικοί, τα σκευάσματα αυτά επιδρούν με το να καταστέλλουν την όρεξη, χωρίς να έχουν γίνει κλινικές μελέτες σε ανθρώπους. Υπάρχουν επίσης και κάποια που υποτίθεται ότι καίνε το λίπος με συγκεκριμένες μεθόδους που αν δεν συνδυαστούν με κατάλληλη διατροφή μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά θέματα υγείας. Οι παρενέργειες που έχουν παρατηρηθεί είναι αύξηση της αρτηριακής πίεσης, κεφαλαλγίες, αϋπνία, ταχυπαλμία, νευρικότητα και τρέμουλο.
Πληρώνοντας διεθνείς πλατφόρμες του Ιντερνετ, οι επιτήδειοι καταφέρνουν να «τρυπώσουν» και να τοποθετήσουν τις διαφημίσεις τους σε διάφορες ιστοσελίδες, ακόμη και σε αυτές με μεγάλη επισκεψιμότητα. Υγειονομικός έλεγχος ή έλεγχος ποιότητας από τις εταιρείες αυτές δεν γίνεται, καθώς διαφημίζουν διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες έναντι αμοιβής χωρίς να δεσμεύονται για το περιεχόμενο της διαφήμισης. Δεδομένης της αγωνίας ειδικά των γυναικών να βρεθούν στις πλαζ με αψεγάδιαστο σώμα, τα υποψήφια θύματα είναι πολλά.

Αιχμές κατά ΕΟΦ
«Εχουν έρθει άνθρωποι που μας έχουν πει ότι έχουν πάει στο νοσοκομείο με ακατάσχετες διάρροιες, έχουν υποστεί πλύση στομάχου, ενώ κάποιοι μας είπαν ότι έπαθαν κρίσεις πανικού, ακόμη και ψυχικές διαταραχές γιατί επηρεάστηκε το νευρικό τους σύστημα» είπε στο «Εθνος» υψηλόβαθμος αστυνομικός που συμμετέχει στη σχετική έρευνα. «Το ζήτημα είναι ότι ο ΕΟΦ αδρανεί, δεν κάνει καμία κίνηση για να απαγορεύσει τη διαφήμιση και τη διακίνηση των σκευασμάτων αυτών προκειμένου να προστατεύσει τους καταναλωτές και όλο το θέμα βρίσκεται στα χέρια της εισαγγελίας» τόνισε.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *