ροή ειδήσεων

Φόροι στον Τουρισμo: Η αύξηση του ΦΠΑ στη διαμονή "δημιουργεί συνθήκες συμπίεσης σε βαθμό λουκέτου!"(flashback)


Είναι ίσως η πιο εύστοχη και ξεκάθαρη θέση κομματικού οργάνου για το θέμα του ΦΠΑ... και δη για την αύξηση του συντελεστή στον τουρισμό, που είχαμε δει τελευταία. Και με ορθότατα επιχειρήματα. Χωρίς πλάκα. Διαβάστε (ταbold δικά μας): «Οι επιπτώσεις ενός τέτοιου μέτρου στη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τη μικρή και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, εν μέσω ενός χαώδους, ταξικά μεροληπτικού και άδικου φορολογικού συστήματος, δημιουργούν…

…συνθήκες περαιτέρω συμπίεσης σε βαθμό... λουκέτου!
Προφανώς, ένα τέτοιο οριζόντιο μέτρο δε μπορεί να απορροφηθεί από όλες τις επιχειρήσεις καταλυμάτων με όμοιο κόστος – ειδικά από τη στιγμή που εμπλέκονται σε συμφωνίες και πακέτα που κλείνουν μήνες πριν και η ενδεχόμενη ζημιά θα μετακυληθεί αποκλειστικά και μόνο σε αυτές” ανέφερε η σχετική ανακοίνωση και συνέχιζε (και αποκαλύπτεται και ποιος την έκανε):
“Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος σε οποιοδήποτε μέτρο θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υπονομεύει κάθε αναπτυξιακή προοπτική, ενώ εξαγγέλεται ως «τορπίλη», χωρίς καμία διαβούλευση με την κοινωνία και με σύσσωμο τον κόσμο του τουρισμού αντίθετο.
O ΦΠΑ ως μέτρο εντάσσεται στη συνολικότερη αναπτυξιακή λογική του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα, στα πλαίσια ενός δίκαιου και απλού φορολογικού συστήματος, με αναδιανεμητικά χαρακτηριστικά”.
Μάλιστα. Ανακοίνωση του Τμήματος Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, στις 15 του περασμένου Ιανουαρίου, (όπως δημοσιεύθηκε στην "Αυγή") ασκώντας κριτική στη Ν.Δ., της οποίας τα στελέχη τότε, είχαν κληθεί να υπερασπιστούν και να δικαιολογήσουν την πρόταση στο email Χαρδούβελη για αύξηση του ΦΠΑ στη διαμονή από το 6,5% στο 13%.

Το ερώτημα, κατά την άποψή μας, δεν είναι το τι άλλαξε στο μεταξύ και φθάσαμε εδώ που φθάσαμε, αλλά τό πόσα και ποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθούν να υποστηρίζουν αυτήν τη θέση και το τι λένε σήμερα και που…

http://tourismlobby.blogspot.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *