ροή ειδήσεων

Έξυπνο κόλπο για να σώσετε το smartphone σας αν πέσει στο νερό!



Δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο να καταφέρετε να το κάνετε να λειτουργήσει ξανά...

Το πρώτο που θα σας πουν εάν καλέσετε την τεχνική υποστήριξη είναι να βγάλετε την μπαταρία. Εάν φυσικά, η μπαταρία είναι αποσπώμενη. Επίσης, οι περισσότεροι θα σας πουν ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε, καθώς οι πιθανότητες να σώσετε το smartphone σας από το νερό είναι ελάχιστες.

Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Είναι λίγες, αλλά υπάρχουν. Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να αντισταθείτε στον πειρασμό να ελέγξετε ότι το smartphone σας συνεχίζει να λειτουργεί. Μην ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας, μην αρχίσετε να πατάτε πλήκτρα (έστω, αυτά στο πλάι). Αφαιρέστε ό,τι αφαιρείται. Δηλαδή, την μπαταρία, την κάρτα SIM, την κάρτα μνήμης και το κάλυμμα.

Εάν το τηλέφωνό σας έπεσε στην θάλασσα, πρέπει να το ξεπλύνετε! Σκουπίστε το, επιχειρήστε να το στεγνώσετε με αέρα (ή με το σπρέι που καθαρίζουμε το πληκτρολόγιο, εάν υπάρχει). Εάν αφού αφαιρέσετε την μπαταρία, δείτε τυχόν αυτοκόλλητα αρκετά μουλιασμένα, οι πιθανότητες μειώνονται.
Μην χρησιμοποιείτε πιστολάκι για τα μαλλιά ή χαρτί για να στεγνώσετε το smartphone.

Μην βάλετε το smartphone στον φούρνο, ακόμα και σε χαμηλή θερμοκρασία!Τοποθετήστε το τηλέφωνό σας για 24 ή και 48 ώρες -κάποιοι τα αφήνουν ακόμα και εβδομάδες, όταν η προσπάθεια δεν αποδώσει το πρώτο 24ωρο, γιατί, ως γνωστόν, η ελπίδα, και όχι το smartphone, πεθαίνει τελευταία- μαζί με τα εξαρτήματά του σε ένα σακουλάκι ή μπολ με ρύζι -δεν θα τα χαλάσουμε εάν είναι μαύρο- και περιμένετε να κάνει το θαύμα του, δηλαδή να τραβήξει όλη την υγρασία.

Αφού εξαντληθεί η υπομονή σας, ξεθάψτε το smartphone και τα εξαρτήματά του από το ρύζι, συναρμολογήστε τα κομμάτια -τα δικά σας πρώτα, τα δικά του στη συνέχεια-, φορτίστε το και κάντε μια ευχή.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *