ροή ειδήσεων

Πάνω από €10.000 οι αποδοχές του Π. Ρουμελιώτη από το «Ελ. Βενιζέλος»



Το προφίλ του πρ. υπουργού και εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ, ο οποίος κατέχει τη θέση του προέδρου του αερολιμένα...

Ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ μηνιαίως οι μικτές απολαβές του προέδρου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, που είναι και ο εκπρόσωπος του δημοσίου στην εταιρεία παραχώρησης του αεροδρομίου των Σπάτων.


Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και πρώην υπουργός ορίστηκε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του "Ελ. Βενιζέλος" τον Μάιο από την κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα.


Στην εταιρεία παραχώρησης, η σύμβαση της οποίας εκπνέει το 2026, συμμετέχει το Ελληνικό Δημόσιο (25%), το ΤΑΙΠΕΔ (30%), η AviAlliance GmbH (26.7% +8 μετοχές), η AviAlliance Capital GmbH (13,3%) και η οικογένεια του επιχειρηματία κ. Δ. Κοπελούζου (5% -8 μετοχές).


Ο κ. Ρουμελιώτης την Τρίτη, μιλώντας στη Βουλή, ανέφερε πληροφορίες περί "σεμιναρίων" του ΔΝΤ σε Έλληνες δημοσιογράφους, προκαλώντας αίσθηση. Ωστόσο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA δεν μπόρεσε να εξειδικεύσει και να υποστηρίξει τις επίμαχες δηλώσεις του.


Ο κ. Ρουμελιώτης γεννήθηκε στο Σουέζ της Αιγύπτου. Είναι καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.


Έχει διατελέσει πτυχιούχος του 6ου Τμήματος του Πανεπιστημίου (Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales), διδάκτωρ (doctorat 3e cycle) στις οικονομικές επιστήμες του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και διδάκτωρ (doctorat d' Etat) στις οικονομικές επιστήμες του Πανεπιστημίου του Παρισιού II.


Έχει θητεύσει στη θέση του Διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Προβλέψεων του Ευρωμεσογειακού Κόσμου (IPEMed - Institut de Perspective Economique du Monde Mediterraneen), καθώς και Επισκέπτης Καθηγητής στη Σορβόνη.


Από τον Μάρτιο του 2010 μέχρι το Δεκέμβριο του 2011 διατέλεσε Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).


Έχει διατελέσει Υπουργός Εμπορίου και Εθνικής Οικονομίας. Το 1989 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής και το 1997 ειδικός εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στη Διαδικασία Σταθερότητας στα Βαλκάνια.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *