ροή ειδήσεων

10 πόλεις, νησιά, περιοχές που θα εξαφανιστούν τα επόμενα χρόνια



Υπάρχουν κάποια μέρη στον πλανήτη που είναι πολύ πιθανό...
αν όχι να εξαφανιστούν, η όψη τους σε μερικές δεκαετίες να μην θυμίζει σε τίποτα τη σημερινή τους εικόνα...

Το theactivetimes.com μάζεψε σε μια λίστα τα μέρη αυτά:

Glacier National Park
Το επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 2,3 εκατ. άνθρωποι. Ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να μεγαλώσει όμως καθώς όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που τρέχουν να προλάβουν να θαυμάσουν το πάρκο πριν οι παγετώνες υποχωρήσουν. Σε ορισμένα σημεία του πάρκου, ήδη οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ορατές, ενώ από τους 150 παγετώνες που υπήρχαν κάποτε σήμερα υπάρχουν μόλις 25. Ερευνητές εκτιμούν ότι όλοι οι παγετώνες είναι πιθανό να έχουν εξαφανιστεί έως το 2030. Μπορεί και νωρίτερα.

The Great Barrier Reef
Το Great Barrier Reef βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας και απλώνεται σε μια έκταση 133,000 τετραγωνικών μιλίων. Αυτός ο κορυφαίος καταδυτικός προορισμός, σε λίγα χρόνια μπορεί να είναι απλά... αγνώριστος.
Και αυτό γιατί η ρύπανση των υδάτων, οι αυξανόμενες θερμοκρασίες των ωκεανών, η παράνομη αλιεία και άλλοι παράγοντες τον καταστρέφουν.
Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις ο ύφαλος σε 20 χρόνια μπορεί να είναι απλά εντελώς διαφορετικός, αν δεν ληφθούν σύντομα δραστικά μέτρα προστασίας. Αν τον επισκεφθείτε μην αγγίξετε τα κοράλλια... Καταστρέφονται.

Μαλδίβες
Η όμορφη αυτή συστάδα νησιών είναι γνωστή παγκοσμίως για τις εξαιρετικές της παραλίες. Ωστόσο, οι κάτοικοί της ίσως χρειαστεί σύντομα να μετακομίσουν καθώς τα νησιά... βουλιάζουν.
Οι Μαλδίβες είναι η χώρα με το χαμηλότερο υψόμετρο στον κόσμο. Το 80% των εδαφών της βρίσκεται στα 3,3 πόδια πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και αν η στάθμη του νερού συνεχίζει να αυξάνεται, τότε ολόκληρη η συστάδα θα μπορούσε να είχε... θαφτεί κάτω από το νερό σε λιγότερο από 100 χρόνια.

Μαδαγασκάρη
Η Μαδαγασκάρη είναι ένα από το πιο εκπληκτικά μέρη στον πλανήτη. Μια νησιωτική χώρα με εκπληκτική βιοποικιλότητα. Πολλά από τα είδη των φυτών και των ζώων που ζουν εκεί δεν συναντώνται πουθενά αλλού στον πλανήτη με αποτέλεσμα η αποψίλωση των δασών και το κυνήγι να είναι ανεξέλεγκτα. Σε περίπτωση που αυτές οι πρακτικές δεν σταματήσουν, τα φυτά και τα ζώα που έχουν κάνει το νησί σπίτι τους θα... αλλάξουν σπίτι για πάντα.

Βενετία
Η πόλη των καναλιών, των γονδολιέρηδων και των εκατοντάδων γεφυρών, η Βενετία κινδυνεύει να... χαθεί από αυτό που την κάνει ξεχωριστή σε ολόκληρο τον πλανήτη: Το νερό.
Εδώ και αιώνες η Βενετία βυθίζεται, ωστόσο, κάποια στοιχεία δείχνουν ότι η διαδικασία αυτή γίνεται με πιο γρήγορους ρυθμούς, ενδεχομένως και κατά πέντε φορές πιο γρήγορα από ότι στο παρελθόν. Πραγματικά αξίζει να την επισκεφθούν όλοι έστω και για μια φορά και όσο το δυνατό συντομότερα καθώς οι... πλημμύρες επιδεινώνονται.

Ταζ Μαχάλ
Το παγκοσμίως γνωστό μαυσωλείο που στέκεται όρθιο τα τελευταία 350 χρόνια απειλείται, τουλάχιστον το εξωτερικό του, από τη ρύπανση η οποία έχει αυξηθεί σε επικίνδυνο σημείο λόγω της ανάπτυξης της βιομηχανίας και του πληθυσμού.
Προηγούμενες προσπάθειες για να σταματήσει η ζημιά έχουν αποτύχει και για αυτό συστήνουν σε όσους θέλουν να το επισκεφθούν να το πράξουν όσο το δυνατό γρηγορότερα καθώς όπως λένε μπορεί σύντομα να κλείσει για το κοινό...

Ανταρκτική
Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη ορατές. Και αν και δεν προβλέπεται να εξαφανιστεί πλήρως στο κοντινό μέλλον, οι αλλαγές είναι εμφανείς και για αυτό τίθενται αυστηροί κανονισμοί για τον τουρισμό.

Νεκρά Θάλασσα
Η Νεκρά Θάλασσα, διάσημη για τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού της που έχει μεγάλη πυκνότητα σε αλάτι είναι απλά στα.. . πρόθυρα της εξαφάνισης.
Ηδη χάνει τρία πόδια το χρόνο επειδή γειτονικές χώρες παίρνουν νερό από τον Ιορδάνη ποταμό, ο οποίος είναι και η μόνη πηγή νερού της Νεκράς Θάλασσας. Αυτή τη στιγμή η Νεκρά Θάλασσα έχει χάσει το ένα τρίτο του νερού της και δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι υπάρχει κάποια λύση για να αναστραφεί ή να σταματήσει έστω το φαινόμενο.

Αλπεις
Οι φημισμένες Ευρωπαϊκές Αλπεις είναι το αγαπημένο βουνό για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ και τους ορειβάτες. Ωστόσο η κλιματική αλλαγή αλλάζει το σκηνικό... Οι αλπικοί παγετώνες υποχωρούν και η θερμοκρασία αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό, μεγαλύτερο από αυτό σε άλλα βουνά. Ετσι αν θέλετε να κάνετε σκι στις Αλπεις μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφθείτε...

Σεϋχέλλες
Ακριβώς όπως και οι Μαλδίβες, έτσι και ένας άλλος τροπικός παράδεισος, οι Σεϋχέλλες, αντιμετωπίζουν πρόβλημα βύθισης. Οι παραλίες διαβρώνονται, ενώ οι επιστήμονες ανησυχούν ότι μπορεί το σύμπλεγμα να... καλυφθεί από νερό. Εκτιμούν συγκεκριμένα, ότι τα νησιά θα μπορούσαν να καταστούν εντελώς ακατοίκητα λόγω της βύθισής τους στο νερό μέσα στα επόμενα 50 με 100 χρόνια.


πηγή

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *