ροή ειδήσεων

ΕΚΤΑΚΤΟ - Ο Α.Τσίπρας εκτελεί δανειστές-ευρώ: Στήνει κάλπες 5/7/2015 για να αποφασίσει ο λαός


Προσφυγή στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού υπό την μορφή δημοψηφίσματος με το ερώτημα... «ναι» ή «όχι» στην συμφωνία με τους δανειστές ήταν η απόφαση του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα προκειμένου να σπάσει τη μέγγενη των δανειστών στην Ελλάδα.


Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τους πολιτικούς αρχηγούς. Αύριο συγκαλεί την Ολομέλεια της Βουλής και πιθανότατα το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα είναι αν αποδέχεται ο λαός τη συμφωνία ή όχι.

Η απόφαση του πρωθυπουργού για προσφυγή στην ετυμηγορία του Ελληνικού λαού «παίζει» μεταξύ εκλογών ή δημοψηφίσματος με κυρίαρχο ερώτημα αυτό της αποδοχής μιας συμφωνίας που μπορεί να επιτευχθεί αύριο ή απόρριψής της.

Πάντως το υπουργικό, ουσιαστικά, συμβούλιο συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα και σε αυτό ο πρωθυπουργός ενημερώνει τους υπουργούς και τα στελέχη της κυβέρνησης για τις προθέσεις του.


Αρθρο 44: Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, δημοψηφίσματα, διαγγέλματα

Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Oι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Bουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Bουλής σε σύνοδο. Aν δεν υποβληθούν στη Bουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου.

Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Kανονισμός της Bουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής.

Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Bουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο. Aν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εντελώς εξαιρετικές περιστάσεις μπορεί να απευθύνει προς το Λαό διαγγέλματα, μετά από σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Kυβέρνησης. Tα διαγγέλματα προσυπογράφονται από τον Πρωθυπουργό και δημοσιεύονται στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/6/15 10:52

    Δεν αποκαλεί έκπληξη ορισμένοι γερμανοτσολιάδες, ριχτασπίδες και διεφθαρμένα κόμματα του παρελθόντος να λένε ότι το δημοψήφισμα "διχάζει" τον λαό!! Αν ήταν έτσι τότε να μην το συμπεριλάμβαναν στο σύνταγμα και να μην γινόντουσαν εκλογές γιατί "διχάζουν" τον λαό!!! Οταν Ο πρόεδρος της δημολρατίας της Ισλανδίας έκανε διμοψήφισμα δίχασε τον λαό? ή φοβούνται την ετημυγορία του λαού? Αλλά μάλλον για αυτόυς τους ευρύπρωκτους (Αριστοφάνης) ο λαός δεν πρέπει να έχει γνώμη, ένας δοσύλογος αρκεί να υπογράφει μνημόνια χωρίς να τα διαβάζει και οι υπόλοιποι της συμμορίας να τα υπογράφουν χωρίς να τα διαβάσουν και αυτοί!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/7/15 11:09

    Θελει πυγμη,αγωνα και τολμη για να επιτυχεις το αυτονοητο για να απαλλαγουμε επιτελους απο τα καταστροφικα μνημονια που αλλοι ψηφισαν για εμας,εις βαρους του ελληνικου λαου.Τωρα καλουμαστε να ψηφισουμε ελευθερα και δημοκρατικα ,κανοντας τις σωστες επιλογες ,κανοντας την ανατροπη προς την ελπιδα και εξαλειφοντας το φοβο με αρετη και τολμη για να ζησουμε ελευθεροι εμεις και τα παιδια μας.Η ελπιδα θα νικησει το φοβο.Καλη επιτυχια στον κ.Τσιπρα και τους συνεργατες του.Οφειλει να πετυχει και ολοι ελπιζουμε σε αυτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *