ροή ειδήσεων

Αποζημίωση-μαμούθ σε παχύσαρκο φοιτητή: Πήγε για «δαχτυλίδι» και έμεινε φυτό



Αποζημίωση-μαμούθ επιδίκασε το Πρωτοδικείο της Αθήνας στους γονείς 23χρονου φοιτητή... που έπασχε από παχυσαρκία και μπήκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο για να βάλει «δαχτυλίδι» προκειμένου να χάσει βάρος, αλλά λόγω επαναλαμβανόμενων λαθών των γιατρών υπέστη οριστική μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη με πλήρη ανικανότητα αυτοεξυπηρέτησής του.

Οι γονείς του διεκδίκησαν αποζημίωση περίπου 5.000.0000 ευρώ για την αποκατάσταση της ζημίας που έχουν υποστεί οι ίδιοι και το παιδί τους ωστόσο τους επιδικάστηκε αποζημίωση 659.512,42 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους και μηνιαία αποζημίωση 3.000 ευρώ για τρία χρόνια(2013-2016), ενώ οι δικαστές επιδίκασαν στους υπεύθυνους γιατρούς και την ιδιωτική κλινική δικαστικά έξοδα που ανέρχονται στο ποσό των 32.000 ευρώ.

Η Διαφήμιση

Ο νεαρός είδε στο διαδίκτυο διαφήμιση εξειδικευμένου γιατρού που θα έλυνε το πρόβλημα τις παχυσαρκίας που έντονα τον απασχολούσε. Τον Νοέμβριο του 2008 αποφάσισε να κάνει την επέμβαση με λαπαροσκοπική αφαίρεση του μεγαλύτερου τμήματος του στομάχου, έτσι ώστε, με το περιορισμό της χωρητικότητάς του (κατά ποσοστό 75%), το αίσθημα της πείνας να ικανοποιείται με την πρόσληψη μικρότερης ποσότητας φαγητού, και συνεπώς να χάνει βάρος.

Η επέμβαση διήρκεσε 1,5 ώρα και ο θεράπων γιατρός μαζί με τους βοηθούς του αφαίρεσαν το αναγκαίο τμήμα του στομάχου και στην συνέχεια προέβησαν στη συρραφή του εναπομείναντος τμήματος του, με ειδικά κλιπς.

Όμως, οι αιματολογικές εξετάσεις που έγιναν μετά την επέμβαση έδειξαν σημαντική πτώση του αιματοκρίτη (από 33,5 σε 27) και σε επίπεδα κατώτερα του φυσιολογικού. Η κατάσταση αυτή επιχειρήθηκε να αντιμετωπισθεί με τη χορήγηση αίματος.

Μια ημέρα μετά ο αιματοκρίτης υποχώρησε ακόμα περισσότερο, σε ιδιαίτερα επικίνδυνα επίπεδα (21,8), κάτι που ερμηνεύθηκε σε εσωτερική αιμορραγία. Τότε ο θεράπων γιατρός αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση. Σε αυτήν όμως ο γιατρός προκάλεσε τραύμα στο στομάχι που απέμεινε με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί σωστά και να διαφεύγουν γαστρικά υγρά στον οργανισμό.

Ο θεράπων γιατρός στο σχετικό πρακτικό του χειρουργείου που συνέταξε δεν κατέγραψε το περιστατικό παρά μόνον ανέφερε ότι προέβη σε ενίσχυση της περιοχής του στομάχου με συρραφή, ώστε να μην γίνει αντιληπτό το ιατρικό σφάλμα στο οποίο είχε ήδη διαπράξει.

Από εκεί και μετά η ιστορία του νεαρού είχε τραγική κατάληξη αφού το ένα πρόβλημα έφερε το άλλο, με αποτέλεσμα να παραμείνει στο κρεββάτι φυτό. Έκανε συνολικά 6 επεμβάσεις αλλά η ζωή του δεν γύρισε πίσω.

iefimerida.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *