ροή ειδήσεων

Γιατί κλείνουμε τα κινητά στο αεροπλάνο ??



Γιατί κλείνουμε τα κινητά μας κατά την διάρκεια των πτήσεων; Υπάρχει όντως... ζήτημα ασφάλειας ή μήπως όχι; Ας δούμε!

Στις αεροπορικές πτήσεις υπάρχουν πολλές οδηγίες και αρκετές απαγορεύσεις. Ο λόγος για τον οποίο γίνονται άλλες φορές είναι προφανής, άλλες όχι και τόσο.


Μια άλλη εύλογη απορία είναι η "εμμονή" των αεροπορικών εταιριών με τα κινητά τηλέφωνα.


Για ποιο λόγο μας ζητούν να απενεργοποιήσουμε τα κινητά μας τηλέφωνα κατά τη διάρκεια των πτήσεων;


Κινδυνεύουν πράγματι τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροπλάνου από το σήμα των κινητών και των άλλων ηλεκτρονικών συσκευών ή πρόκειται για μύθο; Ας ρίξουμε λίγο φως.


Μπορούν τα κινητά να προκαλέσουν παρεμβολές στα συστήματα του αεροπλάνου;

Τα κινητά τηλέφωνα ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές συνδέονται στο internet ή σε δίκτυα δεδομένων χρησιμοποιώντας ραδιοκύματα.


Ορισμένα ηλεκτρονικά συστήματα που χρησιμοποιούνται για την πλοήγηση ή την επικοινωνία του αεροπλάνου με τους πύργους ελέγχου διαθέτουν ευαίσθητους αισθητήρες.


Έτσι υπάρχει φόβος παρεμβολών από την μετάδοση των ραδιοκυμάτων, ειδικά αν αυτά είναι σε συχνότητες όμοιες με αυτές των συστημάτων του αεροπλάνου ή του αεροδρομίου (πύργος ελέγχου, ραντάρ κλπ).



Αν και οι μικροσυσκευές λειτουργούν σε άλλα εύρη συχνοτήτων από τα συστήματα ασφαλείας, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος τι θα συμβεί αν τα διαφορετικά κύματα συνδυαστούν.


Κατά μία άποψη ο κίνδυνος παρεμβολών πολλαπλασιάζεται και μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα συστήματα επικοινωνίας του αεροπλάνου.


Φυσικά, όλα αυτά θεωρητικά καθώς δεν έχει αποδειχθεί ότι κάποιο ατύχημα οφειλόταν σε τέτοιου είδους παρεμβολές.


Γιατί απενεργοποιούμε τα κινητά στο αεροπλάνο


Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για έναν κανονισμό ασφαλείας ο οποίος γίνεται μάλλον προληπτικά καθώς όπως είπαμε δεν έχει αποδειχθεί ότι το σήμα των κινητών τηλεφώνων προκαλεί παρεμβολές στα ηλεκτρονικά συστήματα των αεροσκαφών.


Ούτως ή άλλως, πολύς κόσμος αφήνει ανοιχτό το κινητό του στο αεροπλάνο είτε επειδή το ξέχασε, είτε και εσκεμμένα και δεν έχει προκύψει ποτέ κάποιο πρόβλημα ή τουλάχιστον δεν αποδείχθηκε ότι υπήρξε κάποια παρεμβολή.



Τότε γιατί υπάρχει αυτή η οδηγία από τις αεροπορικές εταιρίες;



Στην πραγματικότητα μια εταιρία δεν μπορεί να είναι σίγουρη αν και ποια κινητά τηλέφωνα ή ποιες άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που συνδέονται ασύρματα σε κάποιο δίκτυο ή/και στο internet θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στα συστήματα πλοήγησης.


Για να το κάνει αυτό θα έπρεπε να τσεκάρει μία μία τις συσκευές. Κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατον. Έτσι είναι πολύ πιο εύκολο να ζητήσει από τους επιβάτες να κλείσουν τα τηλέφωνα τους.


Τώρα αν το κάνουν όλοι ή όχι είπαμε, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα...

http://coolweb.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *