ροή ειδήσεων

Γ. Χατζημάρκος: «Και ηθικά πτωχευμένοι, όχι μόνο οικονομικά»



- «Προώθηση της δικαιοσύνης» η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ,... σύμφωνα με την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης στους δανειστές
«As part of efforts to promote fairness, the reform will eliminate discounts including on islands, and streamline exemptions» 

Σχετικά με το κείμενο των προτάσεων και των μέτρων που η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε στους δανειστές και ειδικότερα, με το ανωτέρω σημείο όπου γίνεται αναφορά στο ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών του Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: «Το ανωτέρω κείμενο αποτελεί κραυγαλέα απόδειξη της ηθικής κατάπτωσης του πολιτικού συστήματος, που υπερβαίνει και αυτήν ακόμη την οικονομική χρεοκοπία.
Το κείμενο αυτό που επικαλείται το επιχείρημα της ανάγκης προώθησης της δικαιοσύνης(!) για να αιτιολογήσει την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, συνιστά συνειδητή πράξη εξόντωσης του νησιωτικού χώρου, που όμοιά της δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Επιβεβαιώνει ότι εξίσου συνειδητή ήταν και η εκστρατεία στοχοποίησης, κατασυκοφάντησης και λοιδωρίας που υφίστανται το τελευταίο διάστημα τα νησιά του Αιγαίου, προφανώς για να στρωθεί το χαλί αυτής της κατάπτυστης πρότασης που υποβλήθηκε στους δανειστές. Αποδεικνύει ότι το πρόβλημα του ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι καν οικονομικό, αλλά αποτελεί τον καθρέφτη των συμπλεγμάτων και της εξυπηρέτησης εκλογικών σκοπιμοτήτων όλων εκείνων των πολιτικών παραγόντων που ενώ δημόσια δεσμεύονταν δήθεν περί κόκκινων γραμμών, παρασκηνιακά απεργάζονταν τον ξαφνικό θάνατο των νησιών μέσα από μια δέσμη στοχευμένων δημοσιονομικών μέτρων. Αποδεικνύει ότι οι σημερινοί κυβερνώντες, κρατούν τα σκήπτρα του ψεύδους, της υποκρισίας και του εμπαιγμού των νησιωτών, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.
Κρατούν επίσης κλειστά τα μάτια και τα αυτιά τους στα προβλήματα της νησιωτικότητας, την οποία ποτέ δεν κατανόησαν, κατά συνέπεια, ουδέποτε υπερασπίστηκαν και με χαρακτηριστική ευκολία ξεπούλησαν. Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για τους νησιώτες, αλλά ακόμη δυσκολότερη θα είναι για εκείνους που οδηγούν το Αιγαίο στον μαρασμό και την εξόντωση».

Πηγή: ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/6/15 18:24

    "Ηθικά πτωχευμένοι" (!!) κύριε Χατζημάρκο?? Που ήσουνα τότε που Ελβετικοί πολιτικοί μας ζητούσαν επισήμως να τους ζητήσουμε τις λίστες με τους Ελληνες καταθέτες στις τράπεζές τους και η Ελληνικές κυβερνήσεις κώφευσαν? Νωρίς ξύπνησες και θυμήθηκες την Ηθική πτώχευση και δικαιοσύνη .....
    Πτωχεύσαμε ηθικά από τότε που πουλούσαμε την ψήφο μας για μια θέση στο δημόσιο ή για να μας σβήσουν μια κλήση (και από αμφότερους)
    Πτωχεύσαμε ηθικά όταν αδιαφορούσαμε για τα τεράστια σκάνδαλα της διαπλοκής και της ρεμούλας δεκαετίες τώρα
    Πτωχεύσαμε ηθικά όταν με την αδιαφορία και την σιωπή μας συγκαλύπταμε κομπίνες και απάτες που έφεραν την χώρα σε αυτά τα χάλια.
    Πτωχεύσαμε ηθικά όταν "θυμόμαστε" να ξεσηκωθούμε μόνο όταν μας βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη ενώ "μαζί τα τρώγαμε" κάποτε και έχοντας το στόμα μπουκωμένο δεν μιλάγαμε, ενώ τώρα με άδειο στόμα ............. το θυμόμαστε
    Πτωχεύσαμε ηθικά εδώ και δεκαετίες όταν μπήκαμε στην κορυφή του πιό διεφθαρμένου κράτους στην ΕΟΚ και μάλιστα από επίσημα χείλη (ΓΑΠ) να μας διασύρουν (όχι ότι δεν το γνώριζαν άλλωστε) παγκοσμίως.
    Πτωχεύσαμε ηθικά όταν επίσημα στελέχη και φορείς μας αναδεικνύουν στην κορυφή της φοροκλοπής και φοροδιαφυγής πανευρωπαϊκά ........... ψιλά γράμματα θα μου πεις, αλλά δεν σε είδα να κάνεις καμία δήλωση για αυτό..... ούτε φυσικά όταν ο Πάγκαλος αποκάλεσε όλους τους πολιτικούς «απατεώνες»
    Να λείπουν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα
    Ορφανίδης Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *