ροή ειδήσεων

Η Σουηδική αστυνομία παραδέχτηκε ότι κάνει διακρίσεις με βάση την φυλή και το φύλο (εις βάρος των Σουηδών ανδρών) !!!


Εδώ και χρόνια, η αστυνομία στη Σουηδία προσπαθεί να αρνηθεί ότι κάνει διακρίσεις... με βάση τη φυλή και το φύλο, όταν αποφασίζει ποιο άτομο θα γίνει δεκτό στην Αστυνομική Ακαδημία.

Σε μια πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Στοκχόλμης...
το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σουηδική αστυνομία ως οργάνωση έχει παραβιάσει το νόμο περί διακρίσεων.

Το δικαστήριο με την απόφασή του αναγκάζει την αστυνομία να καταβάλλει ένα υπέρογκο ποσό στους τέσσερις άνδρες που έφεραν το θέμα στο δικαστήριο.



Περισσότερα από τέσσερα χρόνια πριν, ο Daniel Ståhls και άλλοι τρεις, που υποστηρίχθηκαν από το Κέντρο για τη Δικαιοσύνη στράφηκαν δικαστικά κατά της σουηδικής αστυνομίας κατηγορώντας την ότικάνει διακρίσεις όσον αφορά τον ποιον θα δεχτεί στην Αστυνομική Ακαδημία.

Ακριβώς όπως και τόσοι άλλοι πριν από αυτούς που έχουν κάνει αίτηση στην Αστυνομική Ακαδημία, δεν έγιναν αποδεκτοί λόγω της βαθιά ριζωμένης πολιτικής διακρίσεων με βάση τη φυλή και το φύλο.

Παρά το γεγονός ότι τα δύο τρίτα των αιτούντων ήταν άνδρες και είχαν καλύτερη απόδοση όσον αφορά τις δύο γλωσσικές δεξιότητες και τις φυσικές δοκιμές, οι μισές από τις θέσεις πήγαιναν πάντα σε γυναίκες.

Κατά την κύρια ακροαματική διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Στοκχόλμης η αστυνομία αποφάσισε να το παραδεχτεί ότι πράγματι υφίστανται διακρίσεις με βάση τη φυλή και το φύλο.

Το δικαστήριο καταδίκασε την Αστυνομία της Σουηδίας σε αποζημίωση 100.000 SEK (10.800 €) για κάθε ένα από τα θύματα των πρακτικών διάκρισης.

Ο Clarence Crafoord από το Κέντρο για τη Δικαιοσύνη λέει ότι:

"Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η Αστυνομία της Σουηδίας παραδέχθηκε ότι κάνει διακρίσεις με βάση το φύλο και την εθνοτική καταγωγή. Θα πρέπει να παρακολουθούμε από κοντά την αστυνομία και το πώς θα διασφαλίσει ότι αυτό το είδος των πρακτικών δεν θα επανεμφανιστούν".

Από την Αστυνομία της Σουηδίας έχει εδώ και χρόνια ζητηθεί από τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας να «αντανακλά» την ισότητα των φύλων και την πολυπολιτισμικότητα στο εσωτερικό του οργανισμού τους.

Αυτό σημαίνει ότι οι γηγενείς Σουηδοί άνδρες βρίσκονται σε ακραία μειονεκτική θέση όσον αφορά τις αιτήσεις τους στην Αστυνομική Ακαδημία.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *